Zdravím. Tak jsem dneska byl na trhu ve Welsu. Vytáhl mi tam Vladan Soukupů z Bavorova. Měl jsem namířeno do Kralovic, ale ve Welsu jsem ještě nebyl a tak to vyhrál. Je to od nás asi 160 km a cesta byla krásná, suchá, tak se nechalo jet. I se zastávkou na kávičku to byly asi dvě hoďky cesty. Tak že asi po půl sedmý ráno jsem začínal dostávat jeden orgasmus za druhým. Je to takový malý Straubing, ale co se týká prodávaných zvířat, bych to tipoval za lepší. Rozhodně je tam větší variabilita plemen u drůbeže a hlavně vodní. Co se mi tam taky líbilo bylo to, že tam byli i ptáci, což poslední roky ve Straubingu není ve stejném termínu 6. ledna. U holubů převládali štajeři ve všech barvách i kresbách a hodně velkých voláčů. Dále tam byli vysokoletci, rejdiči, štraseři a hodně portýlů také ve všech barvách. Byli tam krásní pávíci s lentou. To jsem zavzpomínal na Bedu, že by se mu to do těch jeho lentovejch rejdičů hodilo. Taky byly ve více barvách. No a co jsem přivezl? Kačírka zakrslé čárkované a dvě slepičky zakrslé holandské oranžovokrké. Určitě to stojí za zhlédnutí a budu-li živ a zdráv, tak příští rok určitě bude zase Wels. Zdraví St. Toman
- jak jsem se letos vyhnul Welsu:
- moje loňská návštěva výstavy ve Welsu se prodloužila téměř o půl roku!
- že holubi v Rakousku nic moc, to jsem věděl /pokud by tam byli ti lentový pávíci, určitě bych mluvil jinak/.
- jel jsem tam kvůli bílé zakrslé hedvábničce - byly tam prodejné 3ks a velice pěkné ale /300,- 400,- a 500,-€/!!
prodával je nějaký maďar /ještě bych našel vizitku a ten mě přemlouval, že v autě má sice trochu horší,ale levnější za 200€/!
- nakonec jsem koupil hedvábničku velkou /zdála se mě nějaká menší/ za přijatelnou cenu! Když jsem jí přivezl domů, viděl jsem, že je přeci jen velká /ale byla po havárce nějaká potlučená a asi za tři dny bylo po ní/.
- výstava, byla opravdu pěkná a mohu jí doporučit jako St./věřím, že si pošmákl/!
- chtělo by to, ale silnice a zimu nezimu, jako je letos!!
B.
- no Jirko, je to sice již rok, ale nechtěl bych se přít zda výstava či burza, ale přivezl jsem tu hedvábničku a 1,1 japonky a nedávno jsem koukal na "posuzováky"! CHtěl jsem si něco ověři na těch "nových tzv. evropských posuzovákách" ale nebylo to k přečtení,natož k přeložení /mám dojem, že se máme na co těšit/! Na těch našich starých a asi špatných jsou jednotlivé pozice natištěny /sice je tam připsáno, leckdy také něco nečitelně, ale alespoň poznáš kde či zač byl bod a u čeho stržen a tudíž chyby a přednosti k přečtení!
No a že by na burze posuzovali?? B.
jery
napsal(a):
Bédo už to nepij, šlo o burzu
- tak Jiříku - čekám omluvu a piji zelenou !! B.
- / burzu /
- a k těm "posuzovákům" v rámci sjednocení ?? to bude tedy paráda:
Němci, Poláci , Rakušané ... to nepřečtou u nás a naši to nepřečtou a nepřeloží u nich! /Vždyť to píší někdy děti, či dědové a často v mrazu/!
A budu se opakovat na těch našich "starých posuzovákách" byly pozice natisknuty / a buď se dalo těch pár slovíček naučit, nebo zapamatovat, ale každopádně každý se dozvěděl v které pozici je vada a strženo či pochváleno /podškrtnuto/!
No nejsem ještě přesvědčen, že k tomu dojde a že si ZO nebude moci vybrat /když jí posuzování stojí nemalé peníze/jakým způsobem chce posuzovat, či zapsat posouzení! Zvláště až někomu dojde, že UOK smí pouze něco takového navrhovat a né schvalovat, či přikazovat, stačí se podívat do stanov.
Ale to je zatím pouze můj názor B.
chov.
napsal(a):
- tak Jiříku - čekám omluvu a piji zelenou !! B.
- / burzu /
- ach jo´ Jirko a já se hledal s tím, zda šlo loni opravdu o výstavu a letos, co byl St. to byl vážně trh!
Takže tu zelenou si tedy dáme spolu! Ty jsi tam určitě byl a proto ti to bylo hned jasné. To jsi mě tedy tu hedvábničku mohl přivést, ona by se ti k těm králíkům určitě vešla. To víš já tam jedu tak někdy za pět let a tak jsem vlastně ani nevěděl, že tam je také burza!
Alespoň jsem tedy vyhrabal ty "posuzováky" a nahlédl do nich! Dnes jsme to zase probírali u chovatelů!
Ani mně tak snad nevadí, jaký bude způsob posuzování /čert to tedy vem/, jako mně vadí, když od starých chovatelů slyším, že vystavovat již nebudou, že na to tedy po letech kašlou! Vím jaké jsem měl vždy starosti obsadit na naší výstavě všech 140 volier a nyní ke všemu ještě tohle! Ono je těch malérů /u nás se nyní říká kauz/ v tom našem chovatelském koníčku asi nějak moc!
Ale přesto se již těším, že bude zítra docela slušně a já pojedu na holubník! B.