- já vím, že lépe je když pěkně prší!
- ale já jsem vděčný i za to, když jen kape !!
- B.
Zase když neprší, tak můžu blbnout s vnoučatama.Voda chybí všude,jenže "poručíme větru dešti" už tady bylo a tak musíme čekat.Kouťák
chov.
napsal(a):
- sice jsem to myslel trochu jinak, ale i tak dobře!!
- opravdu jsem toho zatím letos moc nenakroužkoval, ale každý kousek dobrý ...
- ale mám za to, že je ještě čas /hodně holoubat vystydlo a také bylo něco neoplozeno ...
- ale je začátek května - je čas!
- uvidíme?? B.
Vím,že jsi to myslel jinak,ale jinak bych musel nadávat a tak si alespoň postěžuji.Zimní odchov byl mimořádný a nakroužkovaných 22 holoubat od deseti párů je opravdu alespoň u mne paráda.Přišel však konec dubna a je všechno jinak.Většina vajec neoplozena,co bylo oplozeno rozmlátili,prostě nevím co se stalo.Jako odstrašující případ zde uvedu:Holoubě narozené 3.12.2013-ten tmavý z mého vlákna, 3.5.2014 se rozhodl,že chce už holubici,což je strašně brzo a sprostě umlátil k smrti holuba z roku 2010 a dnes už má s jeho holubící vejce.Co na to řeknete ?Za celou mou éru holubaření (50let) jsem se s "vrahounkem" u holubů nesetkal.Nevím jestli to je letošním počasím,ale udělal jsem opatření,že jsem vyloučil granule,kukuřici,pelušku a dostali jen žito s ječmenem.Jejich temperament je tak velký,že úplně žasnu.Rád uslyším rozumné názory a rady jak tento "blázinec" trochu pozastavit,aby byl na holubníku opět klid a běžný odchov.Zdraví Kouťák
lupus4
napsal(a):
a sprostě umlátil k smrti holuba z roku 2010 a dnes už má s jeho holubící vejce.Co na to řeknete ?
ahoj, mno, že ten "holub z roku 2010 musel bejt nějakej "chcípák" když ho 4letého (v nej věku) "umlátí" vejrostek - nic jinýho mne nenapadá
Václave,chcípáka z něho udělal ten vejrostek,protože ho 14 dnů honil a ani nažrat ho nenechal.Ještě jim skalpoval holoubata,že jsem je musel utratit a to jim chybělo pouze týden do vylétnutí.Teď je v páru,sedí na vejcích a je klid.V případě,že bych na něm našel nějakou chybu,tak už nežije taky.Chtěl jsem ho dnes nafotit,ale v divočině jsem nesehnal baterky do foťáku.Zdraví Kouťák
- chtěli jsme si přiobjednat kroužky na Svazu, ale bylo nám řečeno, že všechny na r.2014 má blokovány Kouťák!
- a najednou čtu tohle
- no jo, je to tak, vždycky když se již domnívám, že je mám přečtené, tak mně něčím zaskočí a ta příroda, mně ukáže, že vím prd!
- je to k vzteku, ale patří to k tomu!
- čím více si vzájemně přejeme ať se daří, tím více to ...
- tak tedy - ať se ti Zdeno daří !!
- B.
Dobrý deň.
V prírode ak by sa stala takáto situácia,tak by sme to nazvali prirodzený výber,kde slabší je porazený a musí prenechať miesto síce mladšiemu ,ale silnejšiemu...
Koncom marca sa mi stalo,že jeden z mojich samcov košoa bol tak naruživý,že nenechal na pokoji žiadnu zo samíc,i keď bol zapárený a jeho samica ráno aj večer bola na hniezde,tak situácia bola vo voliere neznesitelná. Nakoniec som mu letky na krídlach zviazal páskami (kabelbinder) a bol pokoj.
Teraz , keď už sedí na ďalšej znáške a zároveň odchováva mladé,tak je jeho temperament v norme a jeho putá mohli ísť dole.
chov.
napsal(a):
- dlouho jsem Kouťáku otálel s radou! Ale ...
Omez "řeřichu" ! Já si na tvou radu občas z ní udělal čajíček a neptej se, co to se mnou
provádělo!!
/-to, to zase schytám ...
No jestli to na tebe působí jako na moje holuby,tak už mi je jasné,proč jsi proháněl všechny ženský na trhu.Tož jediná rada tobě,omez řeřichu Ty,aby to s Tebou nefláklo.Už nejsme nejmladší.Kouťák
rudla
napsal(a):
Dobrý deň.
V prírode ak by sa stala takáto situácia,tak by sme to nazvali prirodzený výber,kde slabší je porazený a musí prenechať miesto síce mladšiemu ,ale silnejšiemu...
Koncom marca sa mi stalo,že jeden z mojich samcov košoa bol tak naruživý,že nenechal na pokoji žiadnu zo samíc,i keď bol zapárený a jeho samica ráno aj večer bola na hniezde,tak situácia bola vo voliere neznesitelná. Nakoniec som mu letky na krídlach zviazal páskami (kabelbinder) a bol pokoj.
Teraz , keď už sedí na ďalšej znáške a zároveň odchováva mladé,tak je jeho temperament v norme a jeho putá mohli ísť dole.
Příteli,to není špatný nápad mu svázat letky,aby tak neblbnul.ale:V případě,že to bylo u něho jako v přírodě, kdy si vydobil právo silnějšího,tak by pro chov to měla být podle přírody přednost.Mnoho let odmítám všechny příručky o chovu holubů,jedu jen podle přírody a když mi příroda sama ukázala jak to v ní chodí,tak bych měl přestat? Ne, neměl bych se vztekat nad takovým dominantním holubem,ale měl toho využít a stavět chov na něm a na jeho sourozencích pokud budou jako on.Možná,že to je právě ono,co u nich chybělo k přírodní dokonalosti.Jinak díky za radu a zdraví Kouťák
kouták
napsal(a):
Příteli,to není špatný nápad mu svázat letky,aby tak neblbnul.ale:V případě,že to bylo u něho jako v přírodě, kdy si vydobil právo silnějšího,tak by pro chov to měla být podle přírody přednost.Mnoho let odmítám všechny příručky o chovu holubů,jedu jen podle přírody a když mi příroda sama ukázala jak to v ní chodí,tak bych měl přestat? Ne, neměl bych se vztekat nad takovým dominantním holubem,ale měl toho využít a stavět chov na něm a na jeho sourozencích pokud budou jako on.Možná,že to je právě ono,co u nich chybělo k přírodní dokonalosti.Jinak díky za radu a zdraví Kouťák
Ahoj, myšlenka je to dobrá... jen v tvém případě nelze uplatnit zcela do důsledků, páč jsou bohužel omezeni prostorem (zavření).
Při volném chovu by to nedopadlo až takhle tragicky - jen by ho "vypráskal" ze svého "okrsku".
Jinak tahle rannost (v 5ti měsících do páru a holoubata) nevím jestli je úplně dobře. No uvidíš, jaká po něm budou holoubátka...
Mě u zimních odchovů pošty šli do páru tak koncem léta, ale hnízdit jsem je nenechával... až tak nejdříve v 10ti měs.
PS. třeba za to může jen ta řeřicha
dobré zkušenosti páni chovatelé až budu nějaký taky mít ,tak se tu o ně podělím
zatím moc uspěchů nemám
nechávám to na tý přírodě a dospělí v pohodě(6 párů), ale holoubata mám letos jen 4 ty první z března a ostatní umírají asi tak ve 14cti dnech asi příroda nechce abych měl lelký hejno
a já doufal že mi jich letos aspoň 20 přibude
tak snad bude líp, zdravím a holubům zdar
kouták
napsal(a):
Áno,je to prednosť a obrovská. Príroda si doslova vyžaduje takéto silné kusy , aby v nej vydržali pokiaľ možno čo najdlhšie a čo najviac ponechali nasledovníkov po sebe, to dobré - s obrovskou chuťou do života,lebo len v tedy obstoja v živote aby sa napokon na sklonku tak či tak stali súčasťou potravinového reťazca. Aj keď,všetko je relatívne,možno práve ten najtemperamentnejší ktorý vykúka z radu by bol ako prvý na muške dravca.
Na slobode by však neprišlo k umláteniu staršieho jedinca samca,keďže by mu mal kde utiecť,maximálne by mu prebral samicu,ak by si nenašiel inú.
Tiež sa snažím ísť podľa prírody a aj jej zákonov,ale pokiaľ mám holuby v zavreté,tak určité kompromisy musí človek ,chovateľ urobiť...
Pokiaľ nieje holub vo voliere doslova agresívny a je to len jeho temperament tak je to fajn,ale aj tak som som mu v mojom prípade zaviazal troška krídla. Lebo pokiaľ je zavretý,krmivo mu človek dáva doslova popod zobák,tak je to len veľká ryba v malom rybníku.
Zasa som sa rozpísal v tomto daždivom počasí. Prajem Vám všetko len to najlepšie a holubom NVH ako takým chuť do života , ktorú kedysi dokazovali na oblohe.
Plním slib a vyfotil jsem toho lotra.Díky za reakce a ostatní foto dám na NVH.Kouťák
zdravím, ja mám tiež z Novočerkasských postavových letúňov len jedno mladé ale teraz my niečo sedí na vajíčkach tak dúfam že to už bude lepšie
- ale je opravdu parádní!! Hlavně aby nebyla bílá pírka v podocasníku a to nemá!!
p.s. - a dokázal jsi odvahu vytáhnout název tohoto vlákna !!!
čau Luboši-je třeba si vážit každého jednoho holouběte co se nám vydaří odchovat!!
- již delší čas nejsou na "trhu" ani u nás, ani v Německu, ani v Polsku či Maďarsku!
- dnes se objevil "pár" v nabídce - již dlouho mě nic tak nenaštvalo!!
- nejen šílené peníze ale ty nejhorší vady!!
- podívej na ty bílé podocasníky, na ty chocholky a vrchol těžká degenerace -spodní zobák dvakrát takový jak horní a ještě zkřížený!!
- a s tím si dovolí jít do světa!!
Neuvěřitelné! B.
- tak jsem to znovu otevřel!!
- byl jsem se podívat na kurz a chtěl se omluvit za to "šílené peníze"- jak jsem napsal v rozčilení!
- ale né mám pravdu - je to 430 x 6,50 = ......
tak to je hrôza tie holuby. ja mám tri páre týchto krásnych holubov ale jeden par nevedel zniest vajicka a v druhom pare sa my nechcel parit samec tak sa holubica nanho vykaslala tak som to preparil a teraz mam jedne vajicka podlozene pod postakmi a na druhych my sedi jeden par tak hadam nieco este bude do jeseni. tak nech sa darí.