Něco málo o rejdičích ...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.7.2014 16:04
chov.

XXX.XXX.79.4

Vzhledem k tomu, že u nás chová a vystavuje ruské rejdiče již hodně chovatelů a já vím kolik ročně nakroužkuji a vím, kolik jich ode mě odejde /chovám je již nejméně 10- 15 let/ a i s těmito chovateli jsem ve styku /na př. tento týden si moravští chovatelé po návštěvě odvezli asi 7 párů výletků/.
A vzhledem k tomu, že je naše ÚOK tak zaneprázdněna, že za celá léta nemůže opsat a vydat přílohy do "Vzorníku holubů" a na výstavách se tito holubi posoudí /pokud jej mají/ dle německého vzorníku a nebo se za stejné peníze neposoudí vůbec a vyřadí se, což mně osobně nevadí, neboť je často vidí poprvé, případně nevědí kam s nimi.
Napíši vám tady, jak v základu rozlišit tyto holuby.
Pokud mě někdo doplní, nebo v něčem opraví-určitě to přivítáme!
smajlík Beda

27.7.2014 16:38
chov.

XXX.XXX.79.4

- a je po bouřce, tak jdu krmit smajlík B.
/nebo, že bych si pustil SLAVII ze záznamu ??? smajlík

27.7.2014 20:48
fhonsa

XXX.XXX.65.253

Moji chovní - myslel jsemže mám Omské, ale mají při vzrušení potřes ???smajlík

27.7.2014 21:09
chov.

XXX.XXX.79.4

Fando, pokud já vím, tak částečný třes bude i u nich /původ asi bude u všeho z rosťáků ?/ ale oni na rozdíl od rost. kde je potřes silný, při vzrušení silně zvedají ocas /do kolébky/. Mám to vše také spíše z pozorování - víš sám, jak špatně se o nich shánějí informace! B.

27.7.2014 21:23
chov.

XXX.XXX.79.4

- právě jsem dostal email-zprávu, že se v Rusku pracuje na nových standardech a že je i o nás postaráno a budeme o všem seznámeni a vše co nám nyní není uplně jasné, bude napraveno!
Takže, těšme se !! smajlík B.

28.7.2014 04:57
chov.

XXX.XXX.79.4

fhonsa napsal(a):
Moji chovní - myslel jsemže mám Omské, ale mají při vzrušení potřes ???smajlík

- slabší potřes možná, ale že by měli perlové oči- asi né smajlík

28.7.2014 20:23
chov.

XXX.XXX.79.4

chov. napsal(a):
Vzhledem k tomu, že u nás chová a vystavuje ruské rejdiče již hodně chovatelů a já vím kolik ročně nakroužkuji a vím, kolik jich ode mě odejde /chovám je již nejméně 10- 15 let/ a i s těmito chovateli jsem ve styku /na př. tento týden si moravští chovatelé po návštěvě odvezli asi 7 párů výletků/.
A vzhledem k tomu, že je naše ÚOK tak zaneprázdněna, že za celá léta nemůže opsat a vydat přílohy do "Vzorníku holubů" a na výstavách se tito holubi posoudí /pokud jej mají/ dle německého vzorníku a nebo se za stejné peníze neposoudí vůbec a vyřadí se, což mně osobně nevadí, neboť je často vidí poprvé, případně nevědí kam s nimi.
Napíši vám tady, jak v základu rozlišit tyto holuby.
Pokud mě někdo doplní, nebo v něčem opraví-určitě to přivítáme!
smajlík Beda

- byl jsem upozorněn, že bych raději neměl používat obrázky z ruského katalogu a tak jsem to nechal smazat /děkuji - a vám se tedy omlouvám/ smajlík B.
p.s.- něčím to tedy nahradím...

28.7.2014 20:38
pekol

XXX.XXX.28.218

chov. napsal(a):
.

smajlík

29.7.2014 09:57
arlen

XXX.XXX.150.153

Bédo kde jsou volžáci?

29.7.2014 13:30
chov.

XXX.XXX.79.4

- ale jó!
- budou také, ale ono to vše dá dost práce /podívej v kolik hod. jsem to dělal a ráno brzo zase na brigádu k chovatelům /- dáváme nové pletivo k volierám a předěláváme burzu a za tři dny máme TRH
- a to ještě musím připravit a zítra odvést holuby a slepičky do Tábora na Olympiádu mladých chovatelů /a to musím vybrat zvířata s chybami, aby měli co vyhledávat a to také není jednoduché smajlík
p.s.- měl jsem to všechno již hotové, jenže jsem tam dal obrázky z ruského katalogu a prý by mě sestřelili raketou až si koupím tu helikoptéru, tak vše předělat ! Ale mám zprávu, že předělávají celý vzorník a standardy a asi také uznali, že se v tom nemůžeme, ale i oni pořádně zorientovat !
smajlík B.

29.7.2014 14:56
chov.

XXX.XXX.79.4

chov. napsal(a):
.

- oprava: u čiliků - - nohy nezapeřené!
- vypadne písmenko a je z toho ptákovina smajlík
smajlík B.

4.8.2014 21:25
fhonsa

XXX.XXX.65.253

Směs -Novočerkaský rejdič, Jejský dvouvrkočatý rejdič, Rostovský běloprsý rejdič

4.8.2014 21:31
fhonsa

XXX.XXX.65.253

A na těch pracuji - Rostovský běloprsý žlutý

4.8.2014 22:43
chov.

XXX.XXX.79.4

fhonsa napsal(a):
A na těch pracuji - Rostovský běloprsý žlutý

Fando, práce a krásné a závidění hodné na tom tedy máš přehršle !!
- já bych to již nestihl /jak říkám-holubářský život je příliš krátký...
- posílám ti tedy obrázek tvého cíle /žel není ode mě...je prostě
z rost. nebe!
- přeji ti ať se ti daří .... smajlík B.

11.8.2014 07:33
chov.

XXX.XXX.79.4

- to je věda ?
- a mohli bychom vystavovat!
smajlík

11.8.2014 12:41
flm.

XXX.XXX.168.40

chov. napsal(a):
- to je věda ?
- a mohli bychom vystavovat!
smajlík

Bédo spolu jsme již věc probrali, ale i pro ostatní. Směrnice pro posuzování holubů na výstavách ČSCH zcela jasně stanoví, že "setká-li se posuzovatel na výstavě pořádané organizacemi ČSCH s plemenem holubů, které nemá v rámci ČSCH vydaný platný vzorník holuba neposoudí, s tím, že na oceňovacím lístku uvede...." O možnosti posouzení tohoto holuba podle jiného vzorníku není v této směrnici žádná zmínka. Směrnice pak dále ukládá posuzovateli povinnosti k ohlášení výskytu tohoto plemene na výstavě. Obsah této směrnice nemůže ústními pokyny posuzovatelům měnit ani ÚOKCHH, ani Sbor ani komise posuzovatelů, ale výhradně Ústřední konference odbornosti chovatelů holubů. Plemeno holubů bez platného vzorníku vydaného v rámci ČSCH je možno, paradoxně, posoudit třeba na celostátní výstavě v Lysé nad Labem, kde není pořadatelem žádná z organizačních složek Svazu, ale Výstaviště Lysá nad Labem, spol. s r.o. - viz průvodce touto výstavou a razítko pořádající organizace na oceňovacích lístcích zvířat a na posuzování holubů se tedy nevztahuje zmíněná směrnice.
Pokud jde o podněty, stížnosti nebo urgence jejich vyřízení související s činností ÚOKCHH nebo KK odbornosti chovatelů holubů, z vlastní zkušenosti vím, že tyto svazové složky žádným způsobem nekomunikují a proto je zbytečné předkládat i návrhy na vydání vzorníků nových plemen holubů.
M.F.

11.8.2014 14:26
chov.

XXX.XXX.79.4

- mluvil jsem o tom již po několikáté s Jirkou Míkou - údajně prý každý rok za posuzovatele odevzdával soupis holubů, kteří byli vystaveni a nebyli ve vzorníku!
Několikrát již také předal návrhy na vzorník těchto holubů,leč ...
Situace se nyní vzhledem k celkovému "zdražení posuzování" mění v tom, že organizace nebudou přijímat na výstavu holuby co nejsou ve vzorníku a platit za ně, když je potom na posuz. listu napsáno pouze - NEPOSOUZEN NENÍ VE VZORNÍKU!
smajlík B.

11.8.2014 17:34
arlen

XXX.XXX.150.153

flm. napsal(a):
Bédo spolu jsme již věc probrali, ale i pro ostatní. Směrnice pro posuzování holubů na výstavách ČSCH zcela jasně stanoví, že "setká-li se posuzovatel na výstavě pořádané organizacemi ČSCH s plemenem holubů, které nemá v rámci ČSCH vydaný platný vzorník holuba neposoudí, s tím, že na oceňovacím lístku uvede...." O možnosti posouzení tohoto holuba podle jiného vzorníku není v této směrnici žádná zmínka. Směrnice pak dále ukládá posuzovateli povinnosti k ohlášení výskytu tohoto plemene na výstavě. Obsah této směrnice nemůže ústními pokyny posuzovatelům měnit ani ÚOKCHH, ani Sbor ani komise posuzovatelů, ale výhradně Ústřední konference odbornosti chovatelů holubů. Plemeno holubů bez platného vzorníku vydaného v rámci ČSCH je možno, paradoxně, posoudit třeba na celostátní výstavě v Lysé nad Labem, kde není pořadatelem žádná z organizačních složek Svazu, ale Výstaviště Lysá nad Labem, spol. s r.o. - viz průvodce touto výstavou a razítko pořádající organizace na oceňovacích lístcích zvířat a na posuzování holubů se tedy nevztahuje zmíněná směrnice.
Pokud jde o podněty, stížnosti nebo urgence jejich vyřízení související s činností ÚOKCHH nebo KK odbornosti chovatelů holubů, z vlastní zkušenosti vím, že tyto svazové složky žádným způsobem nekomunikují a proto je zbytečné předkládat i návrhy na vydání vzorníků nových plemen holubů.
M.F.

Promińte ale dle vašich slov jde vlastně o cílenou sabotáž a snahu zastavit chov nových plemen.Pánové nahoře by si mněli uvědomit že vývoj nejde zastavit.Na jedné straně čteme jak u nás vymírají holubáři a na druhé se těm zbylým vpodstatě hází klacky pod nohy.JKsmajlík

12.8.2014 08:55
chov.

XXX.XXX.79.4

- ale domnívám se, že snad nejde o nějakou "sabotáž", spíše se ledaskdo žene do funkce /proč?/ a potom brzo zapomene, že by se mělo v té funkci také pracovat!!
Ono i soustředit se na to jak něco z té funkce vyrazit, jak šikovně napsat cesťáky, diety aj. dá asi také zabrat? A nemluvě již o tom, jak a jakým způsobem prosadit třeba to "německé" posuzování, když jak vidět většina chovatelů o to nestojí /viz petice k podpisům proti, která přišla i k nám do ZO/, takže oni vlastně pracují, bohužel né pro nás chovatele!
smajlíkB.

12.8.2014 10:17
flm.

XXX.XXX.168.40

chov. napsal(a):
- ale domnívám se, že snad nejde o nějakou "sabotáž", spíše se ledaskdo žene do funkce /proč?/ a potom brzo zapomene, že by se mělo v té funkci také pracovat!!
Ono i soustředit se na to jak něco z té funkce vyrazit, jak šikovně napsat cesťáky, diety aj. dá asi také zabrat? A nemluvě již o tom, jak a jakým způsobem prosadit třeba to "německé" posuzování, když jak vidět většina chovatelů o to nestojí /viz petice k podpisům proti, která přišla i k nám do ZO/, takže oni vlastně pracují, bohužel né pro nás chovatele!
smajlíkB.

Nevím co k tomu dodat, snad jenon to, že ve vedení odbornosti holubů máme to čemu jsme umožnili tam proniknout a nyní se potácíme v tom co vymýšlí a rozporu se svazovými předpisy se snaží prosadit. Osobně se domnívám, že se všemi členy stávající ÚOKCHH již mělo být zavedeno kárné řízení z důvodu nedodržování a obcházení svazových předpisů při prosazování změn ve způsobu posuzování holubů na výstavách ČSCH. Zde není potřeba čekat na podněty členů a ZO, ale měl by být činný především ÚV ČSCH, který by prostřednictvím svých komisí /ÚKK, legislativní komise/ měl vědět co se v odbornosti holubů děje. To by jsme, ale byli přehnaní idealisté a po lidech, kteří hospodaří nejen s penězi z našich příspěvků, ale i se značnými dotačními prostředky, toho chtěli vlastně moc.
M.F.

Přidejte reakci

Přidat smajlík