Speciálka výletků klubu mondénů Hu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.11.2014 16:44
jarda.b.valassko

XXX.XXX.192.99

Szeged - město, které leží úplně na jihu Maďarska, nedaleko hranice se Srbskem. Z mého bydliště nějakých 530 km. Je nedlouho po půlnoci 8. listopadu a já sedám do auta a vyjíždím směr Slovensko a dále pak Maďarsko, abych se společně s kamarády, chovateli ze Slovenska - Miro Dobišem, Štefanem Szarkou a Ondrejem Bajkaiem, podíval (na základě pozvání maďarských přátel) na klubovou speciálku výletků, kterou pořádá klub chovatelů mondénů Hu.

Po příjezdu na místo (areál jejich klubu) a příjemném přivítání, žádné velké zdržování, poněvadž na 9. hodinu bylo plánováno zahájení posuzování, které bylo pro mne lákavé a zároveň zajímavé tím, že bylo prováděno tzv. americkým (vyřazovacím) způsobem. Pro mne osobně to byl velký zážitek a současně nová, zajímavá zkušenost. Toto posouzení se provádí tak, že do klecí, které jsou vyčleněny zvlášť pro posouzení, se umístí zvlášt holubi a zvlášť holubice stejného barevného rázu a kresby. Posuzovatel, v tomto případě Jozsef Pintér, přímo před plénem hodnotí slovně každého jedince, s tím že postupuje u jednotlivých hodnocených vyřazovacím způsobem až k nejlepšímu jedinci z dané barvy a pohlaví. Následně tito nejlepší jedinci byli hodnoceni a z nich vybrán šampion výstavy. Celé toto bylo pro mne velmi zajímavé a velmi poučné.

Poté jsme přijali pozvání na oběd a po obědě zase rychle ke klecím. Velmi mne zaujal holoubek plavý pásový, který vynikal svým nádherným tvarem a excelentní kondicí. Mám velkou radost z toho, že nyní může být ozdobou mého holubníku a přeji si a věřím, že do další chovné sezony bude přínosem a velkou posilou mého "chovného týmu". smajlík

Při diskuzích s přáteli stejného zájmu čas ubíhá obzvláště rychle. Nechtělo se mi věřit, že se čas naplnil a bude nutné uvažovat nad odjezdem.

Závěrem chci poděkovat maďarským přátelům za jejich pozvání, vstřícnost a pohostinnost a vyjádřit přesvědčení, že toto setkání v Szegedu bylo jenom dalším z těch, která jsou z kategorie příjemných. Takže přátelé - děkuji i za své kamarády ze Slovenska a příště zase nashledanou. Třeba na národní výstavě SR v Nitře, nebo na vaší další výstavě mondénů v Kerekegyházy a to hned v lednu příštího roku.

16.11.2014 17:35
jarda.b.valassko

XXX.XXX.192.99

No a to je nová posila mého "chovného týmu" , 1,0 plavý pásový smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík