Zdravím vás příteli,
podle všeho to byli holubi skalní (Columba livia), prapředci všech těch našich domestikovanejch choulostivců. Přeji krásné svátky, Jirka Suda.
st.toman
napsal(a):
Zdravím. Byl jsem na výstavě ve Welsu a zaujali mi tam holoubci v oddělení okrasného ptactva v rohu u hrdliček a doupňáků. Byli velcí jako doupňáci s proužky. Nemohl jsem přečíst tu patlaninu na lístku. Neznáte to někdo? Díky za odpověď. St. Toman
Ahoj myslíš tohle? tohle byl doupňák ne? a ostatní s dotaženými pruhy a orančovejma očima byl skalní holub, neboli také polní holub Feldsentaube.
Uživatel s deaktivovaným účtem

mysak
napsal(a):
Ahoj myslíš tohle? tohle byl doupňák ne? a ostatní s dotaženými pruhy a orančovejma očima byl skalní holub, neboli také polní holub Feldsentaube.
Tož to je záhada, a nevyřešená, ale to musel být ten německý polní, ten je hodně drobný.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Tož to je záhada, a nevyřešená, ale to musel být ten německý polní, ten je hodně drobný.
Jojo kde je slavná moderka a nemoderka, že? No :-) Německý polní to být nemohl, to už je plemeno, Feldtaube? Ne? Tohle byly zoologické druhy. Už je to taky nějakej pátek.