Neregistrovaný uživatel
kdy je nejvhodnejsi zabijet holuby?
a jak se to dela?
dik za popmoc
Neregistrovaný uživatel
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
kdy je nejvhodnejsi zabijet holuby?
a jak se to dela?
dik za popmoc
Holoubata zabíjíme tak ve stáří 5 neděl. Dospělé samozřejmně kdykoliv.
Způsob usmrcování je podle moderních velkovýrobních a humáních pravidel následující. Na fixaci holubů si zhotovíme vhodně velké nálevky dole s otvorem pro hlavičku. Vložíme holuba do nálevky hlavou dolu do otvoru. Vezmeme ostrý bodec nebo otrý tenký nůž. Uchopíme holoubě za zobák a střenkou nože jej omráčíme do temene. Potom ihend rozevřeme zobák a druhou rukou vsuneme nůž a probodneme zkrz patro lebeční kost a necháme zobákem řádně vykrvit. Tento způsob najdete v některých odborných publikacích např:Domácí chov zvířat od Havlína a kolektiv. Kroucením krku sice holoubě usmrtíte, ale nevykrvíte a maso je pak nevzhledné tmavé.
Neregistrovaný uživatel
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
kdy je nejvhodnejsi zabijet holuby?
a jak se to dela?
dik za popmoc
Chuděrka malá...
Neregistrovaný uživatel
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
kdy je nejvhodnejsi zabijet holuby?
a jak se to dela?
dik za popmoc
Stojí to vůbec za takový kousek masa?
Neregistrovaný uživatel
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Stojí to vůbec za takový kousek masa?
Určitě stojí! Maso holoubat je velmi chutné a u masných plemen se rozhodně nejedná o zanedbatelný "kousek masa".
Chovu zdar. Tom
Neregistrovaný uživatel
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
kdy je nejvhodnejsi zabijet holuby?
a jak se to dela?
dik za popmoc
Nejlepší zabíjení holubů je utrhnout hlavu. O tom ani neví a maso je čisté bez krve.Ale je to těžké s takovým to způsobem začít.Jde to.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.82.2
co to je za trapny nazor, jsi emocemi zmitana sestnactka _?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.144.169
Nikdo asi nezabíjí holoubata s radostí, ale napište zkušenější jak to v praxi děláte.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.24.95
Useknout a nebo utrhnout hlavu .Je to rychlí aholub netrpí. Kkrásně se odkrví a maso nemá chybu. Ovšem záleží na úpravě.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.205.189
Ve špalku mám dva větší hřebíky asi 2 cm od sebe a trochu do V. Krk holuba vložím mezi hřebíky, natáhnu a ostrou sekyrkou hlavu useknu těsně podle hřebíků. Krev zachytím do připravené misky. V.K.