Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

16.7.2003 22:28
Neregistrovaný uživatel

kdy je nejvhodnejsi zabijet holuby?
a jak se to dela?
dik za popmoc

Neregistrovaný uživatel

18.7.2003 00:39
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
kdy je nejvhodnejsi zabijet holuby?
a jak se to dela?
dik za popmoc

Holoubata zabíjíme tak ve stáří 5 neděl. Dospělé samozřejmně kdykoliv.
Způsob usmrcování je podle moderních velkovýrobních a humáních pravidel následující. Na fixaci holubů si zhotovíme vhodně velké nálevky dole s otvorem pro hlavičku. Vložíme holuba do nálevky hlavou dolu do otvoru. Vezmeme ostrý bodec nebo otrý tenký nůž. Uchopíme holoubě za zobák a střenkou nože jej omráčíme do temene. Potom ihend rozevřeme zobák a druhou rukou vsuneme nůž a probodneme zkrz patro lebeční kost a necháme zobákem řádně vykrvit. Tento způsob najdete v některých odborných publikacích např:Domácí chov zvířat od Havlína a kolektiv. Kroucením krku sice holoubě usmrtíte, ale nevykrvíte a maso je pak nevzhledné tmavé.

Neregistrovaný uživatel

29.10.2003 17:25
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
kdy je nejvhodnejsi zabijet holuby?
a jak se to dela?
dik za popmoc

Chuděrka malá...

Neregistrovaný uživatel

13.12.2003 20:49
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
kdy je nejvhodnejsi zabijet holuby?
a jak se to dela?
dik za popmoc

Stojí to vůbec za takový kousek masa?

Neregistrovaný uživatel

12.1.2004 09:52
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Stojí to vůbec za takový kousek masa?

Určitě stojí! Maso holoubat je velmi chutné a u masných plemen se rozhodně nejedná o zanedbatelný "kousek masa".
Chovu zdar. Tom

Neregistrovaný uživatel

30.1.2004 22:08
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
kdy je nejvhodnejsi zabijet holuby?
a jak se to dela?
dik za popmoc

Nejlepší zabíjení holubů je utrhnout hlavu. O tom ani neví a maso je čisté bez krve.Ale je to těžké s takovým to způsobem začít.Jde to.

Neregistrovaný uživatel

6.7.2012 15:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.82.2

co to je za trapny nazor, jsi emocemi zmitana sestnactka _?smajlík

Neregistrovaný uživatel

6.7.2012 20:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.144.169

Nikdo asi nezabíjí holoubata s radostí, ale napište zkušenější jak to v praxi děláte.

Neregistrovaný uživatel

6.7.2012 20:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.24.95

Useknout a nebo utrhnout hlavu .Je to rychlí aholub netrpí. Kkrásně se odkrví a maso nemá chybu. Ovšem záleží na úpravě.smajlík

Neregistrovaný uživatel

6.7.2012 21:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.205.189

Ve špalku mám dva větší hřebíky asi 2 cm od sebe a trochu do V. Krk holuba vložím mezi hřebíky, natáhnu a ostrou sekyrkou hlavu useknu těsně podle hřebíků. Krev zachytím do připravené misky. V.K.

Přidejte reakci

Přidat smajlík