Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.74.229
Chovám holubi jen tak pro zábavu. Mám jen několik párů. Přesto se často potýkám s přebytky holoubat. Marně sháním nějakou "holubí kuchařku"abych mohl recepty obměňovat. Neporadí mi někdo? Nemá někdo nějaký zajímavý nebo oblíbený recept? Za každou odpověď děkuji.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.6.73
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Chovám holubi jen tak pro zábavu. Mám jen několik párů. Přesto se často potýkám s přebytky holoubat. Marně sháním nějakou "holubí kuchařku"abych mohl recepty obměňovat. Neporadí mi někdo? Nemá někdo nějaký zajímavý nebo oblíbený recept? Za každou odpověď děkuji.
treba trocha experimentovat napr. ja menim v kucharke slovo kura za slovo holub, a tiez kralik za holub prajem dobru chut
Dobrý večer,
oživuji toto téma, abych se podělila se svými zkušenostmi.
U nás se nejčastěji dělá klasika, plněné holoubě nádivkou, ale do holoubátka dávám jen trochu, spíš si ji schovám a peču ji bokem, máme raději opečenou dokřupava.
Dále jsme zkoušeli péct holoubě na grilu v troubě, taky dobré, ale musí se hlídat, aby se nepřepeklo a nevysušilo.
A momentálně u nás top 1 jsou holubí prsíčka udělaná jako steak - tak jak se dělají kačení. Prsíčko vykostíme a trošku potřeme olejem. Můží dolů opékáme na pánvi 3 minuty, otočíme a pečeme 2 minuty. Pak na 4 minuty do trouby, která je předehřátá na 200 stupňů, ale před vložením se vypne. Pak jen osolit a opepřit. K tomu domácí chleba a salátek. Bomba Na jednu osobu stačí 2 prsíčka, tedy jedno holoubě. Ze zbytku děláme v pomalém hrnci vývar.