"holubí kuchařka"

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

4.4.2006 06:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.74.229

Chovám holubi jen tak pro zábavu. Mám jen několik párů. Přesto se často potýkám s přebytky holoubat. Marně sháním nějakou "holubí kuchařku"abych mohl recepty obměňovat. Neporadí mi někdo? Nemá někdo nějaký zajímavý nebo oblíbený recept? Za každou odpověď děkuji.

Neregistrovaný uživatel

6.4.2006 13:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.6.73

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Chovám holubi jen tak pro zábavu. Mám jen několik párů. Přesto se často potýkám s přebytky holoubat. Marně sháním nějakou "holubí kuchařku"abych mohl recepty obměňovat. Neporadí mi někdo? Nemá někdo nějaký zajímavý nebo oblíbený recept? Za každou odpověď děkuji.

treba trocha experimentovat napr. ja menim v kucharke slovo kura za slovo holub, a tiez kralik za holub prajem dobru chut

12.4.2015 20:00
mesič

XXX.XXX.174.1

Dobrý večer,
oživuji toto téma, abych se podělila se svými zkušenostmi.
U nás se nejčastěji dělá klasika, plněné holoubě nádivkou, ale do holoubátka dávám jen trochu, spíš si ji schovám a peču ji bokem, máme raději opečenou dokřupava.
Dále jsme zkoušeli péct holoubě na grilu v troubě, taky dobré, ale musí se hlídat, aby se nepřepeklo a nevysušilo.
A momentálně u nás top 1 jsou holubí prsíčka udělaná jako steak - tak jak se dělají kačení. Prsíčko vykostíme a trošku potřeme olejem. Můží dolů opékáme na pánvi 3 minuty, otočíme a pečeme 2 minuty. Pak na 4 minuty do trouby, která je předehřátá na 200 stupňů, ale před vložením se vypne. Pak jen osolit a opepřit. K tomu domácí chleba a salátek. Bomba Na jednu osobu stačí 2 prsíčka, tedy jedno holoubě. Ze zbytku děláme v pomalém hrnci vývar.

Přidejte reakci

Přidat smajlík