Přikrmování Mecynorrhina Torquata Ugandensis

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.7.2017 02:07
cerny-cerny

XXX.XXX.90.15

Dobrý den všem,

Ačkoli jsem prohledal snad už celý internet, nikde jsem nenašel žádné validní doporučení či návod na to, jak larvy tohoto zlatohlávka přikrmovat. Konkrétně jde o přikrmování larvami jiných druhů.

Zajímá mě, jaké s tím máte zkušenosti? Larvami jakých druhů a v jakých stádiích vývoje potravy i jejich konzumenta je přikrmujete?

Často jsou rady na zkrmování rodem Eudicella, ve kterém je většina druhů dravých. Takže se pak logicky obávám, zda nemůže dojít k tomu, že dostatečně dravá potrava v určité své velikosti zaútočí na svého konzumenta, zraní jej a ten pak zemře.

Já mám právě větší počet larev E. Morgani Camerounensis od nejmenších L1 až po střední L2 a rád bych je použil na výkrm MTU, které jsou ve starých L1 až čerstvých L2.

PS: Prosím všechny trolly, aby neřešili správný název MTU, neboť nyní všichni víme, o jakého brouka jde a smyslem tématu je úplně něco jiného.

30.7.2017 19:10
robi6

XXX.XXX.31.7

Zdravím,

s chovem "ugand" mám asi 3 leté zkušenosti, nicméně nějaké pravidlo o tom, jaké larvy jim chutnají více a které méně nevím, Píše se o kanibalismu, mě se to potvrdilo jen ve stadiu L1 a občas L2, později jsem nezaznamenal.Zkoušel jsem larvám (L2 a 3)nabízet Eudicelly, D.layardi, C.hornimanni, ale zmizely jen málokdy, možná nejde o dravost ale o to, jak je "příkrm" rychlý.Už jsem to tu psal, larvy žerou čínské zelí a kvalitní granule pro psy(kočky)
Jinak všechnu latinu máte v pořádku, jen ta druhová označení začínají na malé písmeno, (M.t.u.).

Přidejte reakci

Přidat smajlík