Co pak je to za brouka?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.5.2007 21:05

Ahoj, dnes jsem našel nachodníku ležet brouka a nevím co je to za druh. Poradí mi tu někdo?

21.5.2007 21:28

sarr napsal(a):
Ahoj, dnes jsem našel nachodníku ležet brouka a nevím co je to za druh. Poradí mi tu někdo?

No já nejsem žádnej velkej odborník přes brouky, je to už "pár" let, co jsem se o ně zajímal trošku podrobněji, ale kozlíčky jsem míval v oblibě. Tohle vypadá úplně jako Saperda scalaris, ale má invertovaný barvy . Scalaris je totiž černej a má přesně takovou kresbu, jako brouk na obrázku, ale žlutou.... Tady asi pomůže jedině Vladimír....

21.5.2007 21:39

iverson napsal(a):
No já nejsem žádnej velkej odborník přes brouky, je to už "pár" let, co jsem se o ně zajímal trošku podrobněji, ale kozlíčky jsem míval v oblibě. Tohle vypadá úplně jako Saperda scalaris, ale má invertovaný barvy . Scalaris je totiž černej a má přesně takovou kresbu, jako brouk na obrázku, ale žlutou.... Tady asi pomůže jedině Vladimír....

Iverson má pravdu.Saperda scalaris...

21.5.2007 21:41

ddt napsal(a):
Iverson má pravdu.Saperda scalaris...

A má barvy přesně takový jako má mít,ne invertovaný...

21.5.2007 22:13

ddt napsal(a):
A má barvy přesně takový jako má mít,ne invertovaný...

Dík...jsem rád, že jsem se trefil......ale fakt se mně zdálo, že ti brouci co jsem chytával byli mnohem tmavší, než tenhle, no ale jak říkám, je to už dlouho a jak z toho člověl vypadne, tak se zapomíná rychle...

22.5.2007 09:15

iverson napsal(a):
Dík...jsem rád, že jsem se trefil......ale fakt se mně zdálo, že ti brouci co jsem chytával byli mnohem tmavší, než tenhle, no ale jak říkám, je to už dlouho a jak z toho člověl vypadne, tak se zapomíná rychle...

Díky za odpověď. Já jsem takového brouka u nás viděl prvně. Škoda jen, že když jsem ho našl mlel už z posledního a do rána byl KO.
Sarr

Přidejte reakci

Přidat smajlík