Ahoj, dnes jsem našel nachodníku ležet brouka a nevím co je to za druh. Poradí mi tu někdo?
sarr
napsal(a):
Ahoj, dnes jsem našel nachodníku ležet brouka a nevím co je to za druh. Poradí mi tu někdo?
No já nejsem žádnej velkej odborník přes brouky, je to už "pár" let, co jsem se o ně zajímal trošku podrobněji, ale kozlíčky jsem míval v oblibě. Tohle vypadá úplně jako Saperda scalaris, ale má invertovaný barvy . Scalaris je totiž černej a má přesně takovou kresbu, jako brouk na obrázku, ale žlutou...
. Tady asi pomůže jedině Vladimír....
iverson
napsal(a):
No já nejsem žádnej velkej odborník přes brouky, je to už "pár" let, co jsem se o ně zajímal trošku podrobněji, ale kozlíčky jsem míval v oblibě. Tohle vypadá úplně jako Saperda scalaris, ale má invertovaný barvy . Scalaris je totiž černej a má přesně takovou kresbu, jako brouk na obrázku, ale žlutou...
. Tady asi pomůže jedině Vladimír....
Iverson má pravdu.Saperda scalaris...
iverson
napsal(a):
Dík...jsem rád, že jsem se trefil......ale fakt se mně zdálo, že ti brouci co jsem chytával byli mnohem tmavší, než tenhle, no ale jak říkám, je to už dlouho a jak z toho člověl vypadne, tak se zapomíná rychle...
Díky za odpověď. Já jsem takového brouka u nás viděl prvně. Škoda jen, že když jsem ho našl mlel už z posledního a do rána byl KO.
Sarr