Křeček - rozmnožování mezi sourozenci

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

cech5293

3.3.2015 13:27
cech5293

XXX.XXX.101.108

Dobrý den, stal se mi takový problém. Před cca 5ti měsíci jsem si koupila dva křečíky roborovského s tím, že mi bylo od paní ze zverimexu tvrzeno, že se jedná o dvě samičky. Vyloženě mě upozornila na to, že se jedná o sourozence, proto bych si neměla brát dvě rozdílná pohlaví. Včera mi však jedna má samička porodila šest mláďátek, takže se paní ze zverimexu lehce spletla v určení pohlaví. Četla jsem, že si mají majitelé dávat velký pozor na krytí mezi sourozenci. Jaká to má rizika? budou mláďátka nemocná / hybridní? Má s tím někdo zkušenost? A je nutné samečka na určitou dobu odstranit z klece nebo jej můžu nechat pohromadě se samičkou a mláďaty? Děkuji za rady.

6.3.2015 10:23
gepard.alca

XXX.XXX.7.45

Myslím, že už ve zverimexu je maj stejnak z příbuzenských chovů.

7.3.2015 11:55
davidka

XXX.XXX.212.160

Záleží na tom, jestli i ti vaši byli z příbuzenského spojení. Pokud ne, v první generaci se ještě nic stát nemusí.
Teď s tím už stejně nic nenaděláte, ale hlavně rychle oddělte samce od samice, aby se vám situace neopakovala.

8.3.2015 18:51
haltáček

XXX.XXX.208.240

Pokud se opravdu jedná o sourozence, je možné že mládata se narodí nemocná nebo v dospělosti dřív umřou. Pokud ale nejsou sourozenci tak by se nic nemělo stát...Ale určitě oddělte samičku od samečka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík