Dobrý den mám takový problém mám dvě kachny a jednoho kačera a jedna kachna mi začala snášet. Mám zděný zateplený kachník takže to není problém jenom sem se chtěl zeptat jestli u ní musí být kačer i přes noc nebo jestli může být oddělen.Přes den by byli samozdřejmě spolu. Předem děkuji za rady.
Nevim proč by nemohli být spolu i přes noc predpokládám že snáší do budky která je vystlána slámou a vchod nemá větší než 28x35 šxv a před budkou u v chodu je zešikma nějaká dřevotříska aby tam měla přítmí a aby tam neviděl tolik kačer a aby tam za ní nemohl pokud tam máte mín než 5 stupnů celsia je dobré ji tam nechat ze 2vejce a zbytek zbírat až do 10 ks a potom ji to vrátit do hnízda a ty 2 vejce bud vyhodte nebo jich tam nechte podle toho kolik nanese ? pokud bude mít více než 19 ks tak je vyhodte a zbytek po10 dnech seděni je prosvidte a prázdné vyhodte ale postupně pokud jich bude víc třeba s 8 ks jinak vám může sdrhnout s hnízda i tak by to byla škoda hezky večer a ad se daří
Mám pižmovky v kachníku mají 2 budky ale stejně občas je pozoruji ta co ted snáší je venku ta druhá v budce a vleze za ní a klove jí dokud nevyběhne a pak se tam nahánějí.Jen se chci stále zeptat jestli stačí že bude kachna ve snášce s kačerem jen přes den a jestli budou vajíčka 100% oplodněny.