Kuřátka mám pod obyčejnou žárovkou a odpočívají dle potřeby skoro celý den, nijak je neruší. Když se pak pár probudí na krmení, tak se vzbudí i ostatní a velice aktivně baští, pijí a popelí se. Naopak pod červenou infralampou jsou mnohem méně aktivní a připadá mi, že i méně žerou. Jako by je mnohem více uspávala. To je moje zkušenost. Dana.
ovecka
napsal(a):
Kuřátka mám pod obyčejnou žárovkou a odpočívají dle potřeby skoro celý den, nijak je neruší. Když se pak pár probudí na krmení, tak se vzbudí i ostatní a velice aktivně baští, pijí a popelí se. Naopak pod červenou infralampou jsou mnohem méně aktivní a připadá mi, že i méně žerou. Jako by je mnohem více uspávala. To je moje zkušenost. Dana.
Zdravim, taky se rozhoduji která infra žárovka je lepší.
Dá obyčejná žárovka dostatek tepla? Měl bych strach že to dostatečně nevyhřeje.
Ja už roky používam bodové žiarovky (od 40-100W), podľa toho pre ako staré kurence. Tie sú však nielen zdrojom tepla a svetla, ale hlavným výhrevným zdrojom sú výhrevné dosky, pod ktorými sa kuriatka schovajú a majú pod nimi aj prítmie. Na vrch som dal karton, aby ich kuriatka neušpinili.
Odchovňa je z bytového jadra. Dá sa rýchlo rozobrať a dobre sa aj umýva.
palban
napsal(a):
Zdravim, taky se rozhoduji která infra žárovka je lepší.
Dá obyčejná žárovka dostatek tepla? Měl bych strach že to dostatečně nevyhřeje.
Mám první 2 týdny (+- od 20.3) kuřátka v kuchyni. Teplota okolí je 24°C. První 3-4 dny mám v odchovně velikosti 120x100cm žárovku 60W, potom týden 40W a ke konci 2 týdne už jen 25W. Pak jdou do odchovny ve včelařském voze - neizolovaná, pouze z prken (+- od 5.4). Tam mají infralampu 100W - asi týden a později 75W - také týden. Potom dávám postupně žárovku 50W a 30W. Ty zvláštní hodnoty žárovek jsou správně. Manžel mi před patici žárovky zařadil diodu, která sníží napětí proudu na polovinu a tedy i výkon žárovky. S 200W infralampou tam kuřata vůbec nemohla být. Velikost odchovny je 150x150x60cm. Po 3 týdnu jim umožňuji pohyb i mimo odchovnu a v odchovně je jenom zdroj tepla. Poslední 6-7 týden svítím jenom v noci a to právě tou 30W. Pro jistotu, kdyby v noci mrzlo. Dana.