Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.2.2015 09:29
wyandotte

XXX.XXX.249.1

Dobrý deň chcel by som sa spýtať či niekto nevie aká by to mohla byť choroba? sliepky normálne žerú aj pijú, len zrazu začnú strašne chudnúť, a iba tak postávajú, trus je riedky taký bledši, objavilo sa mi to ked som priniesol dve velsumky kohút je ešte normálný.

10.2.2015 09:46
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Zkuste přeléčit na kokcidiosu. V loni jsem s ní hodně bojovala. Slepičky hubly, měly prázdná volata, postávaly, měly řídký trus.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.2.2015 11:47

Mal som presne to isté s faverolkami. Preliečil som sulfakoxom, enrogalom, tetrakolom...
Čo Vám povedať... Už nemám faverolki... Dajte ich do karantény a uvidíte. A, ak možete, dajte im klozanit.
Kvoli takýmto "prekvapkám" som poprosil jedného priatela zverolekára, aby mi spravil očkovací plán na tento rok. Ale každopádne, odizolujte ich od ostatných.

10.2.2015 11:53
wyandotte

XXX.XXX.249.1

Dakujem za rady skúsim im teda dat ten sulfakox, dával som nefrovet, a hydrovit ad3. Dúfam že sulfakox pomôže :).

10.2.2015 12:08

andreakiss napsal(a):
Zkuste přeléčit na kokcidiosu. V loni jsem s ní hodně bojovala. Slepičky hubly, měly prázdná volata, postávaly, měly řídký trus.

Možete nám popísať čo všetko ste vyskúšali? Kedy sa to zastavilo atd...?

10.2.2015 12:25

wyandotte napsal(a):
Dobrý deň chcel by som sa spýtať či niekto nevie aká by to mohla byť choroba? sliepky normálne žerú aj pijú, len zrazu začnú strašne chudnúť, a iba tak postávajú, trus je riedky taký bledši, objavilo sa mi to ked som priniesol dve velsumky kohút je ešte normálný.

Chorob to bohužel může být hodně. Třeba i salmonelóza (paratyf).

10.2.2015 12:26

Jediný způsob, jak zjistit, o co jde, je obětovat jednu či víc nemocných slípek v zájmu vědy.

10.2.2015 13:28
ovecka

XXX.XXX.171.70

wyandotte napsal(a):

Příznaky odpovídají i TBC drůbeže. Postupně vyhubnou a pojdou. Léčba je neefektivní. Dana.

10.2.2015 13:55
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Možete nám popísať čo všetko ste vyskúšali? Kedy sa to zastavilo atd...?

Nejvíce jsem léčila se Sulfacoxem 3 dny lék, dva dny pauza a 3 dny lék, chvíli bylo dobře, pak začaly cca za měsíc stejné příznaky, takže znova 3-2-3, radila jsem se ze zkušenějšíma chovatelema a poradili mi další přípravek ESB3 BIO. Starší slepičky to zvládly, ale loňské kuřice padaly jak mouchy, cca 50 kusů i s kohoutama. Zastavily to úplně až mrazy. Letos jsem se rozhodla, že mi na dvůr nepřijde jiné kuře, než z vlastní líhně, ošetřené livacoxem. Je to drahý lék, ale v loni jsem dala skoro dva tisíce jen za léčbu a to nepočítám karanténu pipin, savování výběhu. Teď sleduju každé hovínko a každou slepičku, jestli náhodou není smutná a doufám, že se mi to nevrátí. Zatím je vše OK.

10.2.2015 13:58

andreakiss napsal(a):
Nejvíce jsem léčila se Sulfacoxem 3 dny lék, dva dny pauza a 3 dny lék, chvíli bylo dobře, pak začaly cca za měsíc stejné příznaky, takže znova 3-2-3, radila jsem se ze zkušenějšíma chovatelema a poradili mi další přípravek ESB3 BIO. Starší slepičky to zvládly, ale loňské kuřice padaly jak mouchy, cca 50 kusů i s kohoutama. Zastavily to úplně až mrazy. Letos jsem se rozhodla, že mi na dvůr nepřijde jiné kuře, než z vlastní líhně, ošetřené livacoxem. Je to drahý lék, ale v loni jsem dala skoro dva tisíce jen za léčbu a to nepočítám karanténu pipin, savování výběhu. Teď sleduju každé hovínko a každou slepičku, jestli náhodou není smutná a doufám, že se mi to nevrátí. Zatím je vše OK.

Troufám si tvrdit, že ve vašem případě nešlo o kokcidiózu, proto léčba nefungovala.

10.2.2015 14:24
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Troufám si tvrdit, že ve vašem případě nešlo o kokcidiózu, proto léčba nefungovala.

Nelekejte mě Podle příznaků, hlavně trusu (napěněná hořtice), malátnosti, prázdného volete mi to sedělo na kokcidiozu. Hodně jsem proto hledala na iternetu, četla příspěvky, porovnávala, Radila se se zkušenějšími. V každém případě jakmile začaly mrazy a to mi potvrdil i vete, že po mrazech to zmizne, hovínka zmrzly a dále se to nešířilo. A teď jou moje holky slepičí v pohodě.

10.2.2015 14:55

andreakiss napsal(a):
Nelekejte mě Podle příznaků, hlavně trusu (napěněná hořtice), malátnosti, prázdného volete mi to sedělo na kokcidiozu. Hodně jsem proto hledala na iternetu, četla příspěvky, porovnávala, Radila se se zkušenějšími. V každém případě jakmile začaly mrazy a to mi potvrdil i vete, že po mrazech to zmizne, hovínka zmrzly a dále se to nešířilo. A teď jou moje holky slepičí v pohodě.

Malátnost, nechutenství a průjem je děsně obecný příznak choroby, takových nemocí je přes dvacet. A stejně tak mráz je vynikající dezinfekce na spoustu věcí.

Podle příznaků a podle internetu se nedá dělat diagnóza žádného, opravdu žádného onemocnění drůbeže. Příště, až se vám něco takového stane, nespekulujte a mrtvou slípku či slípky si pošlete na SVÚ.

10.2.2015 15:00
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Malátnost, nechutenství a průjem je děsně obecný příznak choroby, takových nemocí je přes dvacet. A stejně tak mráz je vynikající dezinfekce na spoustu věcí.

Podle příznaků a podle internetu se nedá dělat diagnóza žádného, opravdu žádného onemocnění drůbeže. Příště, až se vám něco takového stane, nespekulujte a mrtvou slípku či slípky si pošlete na SVÚ.

Děkuji, určitě to udělám. Ono stačí i vyšetření trusu, jak mi též poradili. Do Prahy, kde to dělají, to mám co by kamenem dohodil. Je to jistota než léčit a výsledek buď za dlouho, nebo žádný. Díky.

19.2.2015 13:15

wyandotte napsal(a):

Ako sa majú Vaše velsumky? Už je "po chorobe"?

20.8.2015 22:05
peter4

XXX.XXX.201.233

Je to kokcityda ja som si dal sliepku na rozbor statny veterinarny ustav prislo mi platit 50 eur za dve sliepky a vysledok kokticida na 3 kriziky ale aby mi povedali aky liek je najlepsi tak to nie priznaky boli tie iste.

21.8.2015 07:32
percheron

XXX.XXX.70.94

Ta choroba sa vola kokcidioza
mozem sa spytat z coho robili tie testy? z uhynutych zvierat alebo z trusu ktory ste poslali? tie testy samotne nie su take drahe aspon podla mna

http://www.svuba.sk/dokumenty/cennik_hotovostny.htm

ale problem je ze ak im clovek posle uhynute zvierata tak zaplati aj za kafilerku.

a nechcem ich obranovat ale oni robia len testy liecbu musi navrhnut veterinar a mate pravdu natrafit na niekoho kto rozumie hydine je velmi tazke.

Přidejte reakci

Přidat smajlík