Husy pomořanské – vajíčko v bláně

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.3.2015 10:31
Buldoček

XXX.XXX.52.52

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Máme 1 rokem v chovu Pomořanské husy 2+1, jedna začala snášet, vše v pořádku co 2 dny vajíčko, druhá snesla už druhé vajíčko v bláně. Můžete mi prosím poradit, čím to je?
Předem moc děkuji.

17.3.2015 10:58
ondře.j.

XXX.XXX.10.148

Buldoček napsal(a):
Dobrý den, potřebovala bych poradit. Máme 1 rokem v chovu Pomořanské husy 2+1, jedna začala snášet, vše v pořádku co 2 dny vajíčko, druhá snesla už druhé vajíčko v bláně. Můžete mi prosím poradit, čím to je?
Předem moc děkuji.

Zdravím, husám chybí vápník přidejte jim sušené drcené skořápky.

17.3.2015 11:23
Buldoček

XXX.XXX.52.52

Husy všechno mají, skořápky, pastvu, směsi - pšenice, kukuřice, oves, minerály. tak nevím čím to může být.

milan78

17.3.2015 11:57
milan78

XXX.XXX.2.255

Buldoček napsal(a):
Husy všechno mají, skořápky, pastvu, směsi - pšenice, kukuřice, oves, minerály. tak nevím čím to může být.

Může to byt třeba zánět vaječníku.Ale pokud to bylo jen jednou, tak bych nepodlehal panice. Kdyby se to opakovalo, pak bych to řešil a Husu z chovu vyřadil.

17.3.2015 15:13
helen2

XXX.XXX.170.8

Loni mi husa pomořanská v druhém roce snášky snášela napřed dvoužloutková dvě vejce a potom 4vejce bez skořápky jen v blance.Husu jsem odčervila, snáška se vrátila k normálu, jen po užití léku nebyli žádná housátka.Letos husa snáší zatím vejce v pořádku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík