Husa snaši dvojžloutkové vejce

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.3.2015 21:38
vladas64

XXX.XXX.31.17

Vedel by mi někdo z chovatelů poradit, čeho se vyvarovat nebo jak tomu zamezit dekuji.

20.3.2015 05:59
jenca

XXX.XXX.161.27

Pokud se objeví jedno dvojžloutkové na začátku nebo konci snášky nic se neděje, normálně se to občas stane(u mě loni jedno letos zatím žádné, u kamarádovy landesky každý rok cca 2). Pokud normálně krmíte a nese pravidelně dvoužloutková vejce už druhý rok, budete asi muset husu vyměnit. Můžete zkusit ubrat bílkovin ve výživě ale osobně si nemyslím, že by to pomohlo. Píšu druhý rok, protože první rok jsou u ptáků občas různé výchylky ve snůšce. Nevím jestli se to dá aplikovat na husy, ale některé slepice bressů mi v prvním roce nesly téměř polovinu dvojžloutkových vajec, v druhém už byly všechny vejce normální a dvoužloutkové snad ani jedno. Jestli je to u vaší husy už druhou sezónu, typuju, že má nějakou hormonální vadu, nebo nějak špatně vyvinuté pohlavní ústrojí.

27.3.2015 11:58
matuska

XXX.XXX.5.38

Moje husa prvním rokem snášela normální vajíčka, druhým rokem jsme pár přestěhovali do velkého travnatého výběhu a krmili míchanicí se směsí pro nosnice.Začala snášet vejce bez skořápky, deformovaná nebo dvoužloutková.
Letos žádnou míchanici nemá - jen směs zrní (pšen, ječmen, oves) + pastva ve výběhu + minerály. A snesla 4 dvoužloutková a 2 normalní vejce.
Tak nevím, jestli to nemůže být způsobené také tím, že se pasou právě ve svém vydatně vyhnojeném výběhu (odchovávám v něm přes léto mladé chovné kohoutky) tedy ta tráva musí zřejmě obsahovat velké množství dusíku..
Začala jsem je tedy pouštět odpoledne ven na pole a mez - i s tím rizikem, že nějaký pejskař neudrží svého miláčka. Myslím, že by ale se zlou potázal - houser je jak ďas.
A uvidíme..

Přidejte reakci

Přidat smajlík