Dobrý den
jdu k vám opět pro radu :)
Před měsíce jsem si pořídila dvě kachny a kačera pižmovek. Asi 3 týdny byly zavření v kurníku a teď jsme je začali pouštět ven. Máme všude dokola malé rybníčky - na našem pozemku, takže si vodu můžou vybírat a zhruba 300m pod barákem máme velký rybník, kde jsou divoké kachny. Báli jsme se, že půjdou na ten velký obecní rybník, ale zatím je vše ok. K nejhezčím rybníku jít nechtěli, přemýstili se na takovou vodu v díře a ještě ten den odešli a velmi se jim líbí taková kaluž na louce... No je to jejich věc. Ráno je vyženeme z kurníku a večer zaháníme. Jen jsem se chtěla zeptat, co je špatně, že ještě nenesou... Mám jim ty budníky na snůšku donést k té vodě? Nebo si dojdou do kurníku během dne? Je to ale trošku daleko, museli by projít dvorem a stájí. Vůbec nevím, jak to zorganizovat, aby jim to vyhovovalo :) Můžu jim dát ještě menší domeček přímo k vodě a zavírat je na noc tam i jim tam dát ty budníky, ale nevím, zda se tam naučí chodit, nebo je pro ně lepší ten zděný kurník jinde... Děkuji za vaše rady :).
Tady se dá něco nastudovat: http://www.chovzvirat.cz/clanek/359-chov-kachen-pizmovych/.
hana3
napsal(a):
Jde aj o to jak jsou stare mlade muzou snášet později že budou snášet se pozna že spodek tela mají strašne nisko jo avajicka snaseji večer a rano tak je kdyztak pozdej pouštět ja pouštím kolem 9 a už maji znesene.
Děkuji. jde o to, že v kurníku nemají okno a mají tam celkem tmu a zimu. Je to zděný kurník kde jsou jen oni, takže je tam chladno a vlhko. Nevadí jim to? Kačer roční a kachny též.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jestli je ve zděném kurníku vlkho a zima, tak to je dobrý tak pro potkany.Bude tam plíseň, kachny budou věčně nachlazené a možná i jinak nemocné, a to už vůbec nemluvím o kachňatech, ta vám budou chcípat jedno za druhým.Kachny sice mají rády vodu, ale na noc a na hnízdění. potřebují alespoň sucho a dostatečnou výměnu vzduchu.