Je nutný zateplený kurník?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.4.2015 14:07
alda082

XXX.XXX.58.104

Hezký den s manželem stavíme kurník max pro 5 slepic, bude velký metr x metr od země 50 cm...bude v závětří, tloušťka stěn osb desky 2,5 cm, je třeba tam dávat zateplení? nebo si to tam slepice přes zimu zaprdí a zafuní? a popřípadě slyšela jsem o nějakém plemeni kterýmu zima prý vůbec nevadí a snáší vejce kldině i do sněhu...nebydlíme na horách cca 300m nad mořem, takže mega zima tu není, co vy na to? díky...hodně lidí má slepice venku v polorozpadlích šopách...těm našim tam nikde táhnout 100% nebude...

4.4.2015 15:40
ovecka

XXX.XXX.203.146

Není to tak dávno, co se to tu řešilo. Stačí zadat:, zateplený kurník":
https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/2916586/zatepleny-kurnik-ano-ci-ne

Najdete tam i další podobná témata. Jenom trochu hledat. Dana.

4.4.2015 16:14
alda082

XXX.XXX.58.104

Hledala jsem ale tohle téma jsem zrovna nenašla... myslím že je jasno, už kvůli těm parazitům atd... kdyžtak holkám upletu svetry :-D.

forestman

4.4.2015 18:01
forestman

XXX.XXX.43.210

Bože, co já už viděl na tuzemských stavbách za šílenosti. Teď už zbývá i u těch kurníků z OSB, polystyrenu, sádroše a akryl.nátěrů vyseknout ještě blower door test a energetický štítek.
-
Celá Skandinávie a horské stavby v alpských zemích jsou na čtyřech základních tesařských spojích, izolace vzduchovou mezerou, postavené vše na provětrávaném podloží, nebo jen placanech. Dtto provětrávané obvodové a střešní konstrukce. Zelené střechy vydržely 120let! Stačí coulová prkna spojená na polodrážku, nebo na těsný sraz a škvíry přebít zvenku pery tl.10mm (na podlaze jen těsný sraz, provázané, na střed šíře. Střechu bez provázání, latě, kontralatě a krytina. Sloupky sbité z dvou střešních latí, nebo hranol 10*5cm. Pak vzít váleček a uvnitř vše vystřihnout hustým vápenným hydrátem. Kdo je cimperlich, polepí-obalí nohy kurníku 30cm vysokým hladkým materiálem proti myším.
Kdo má V.I.P.miláčky, může použít kartáčované řezivo, to je teď cool, in, hight a trendy!

5.4.2015 07:23
ančovička

XXX.XXX.222.190

Dobrý den, mě se zdá kurník 1x1m pro 5 slepic trochu malý, když si vezmee, že se tam ještě koromě bidel na sezení musí vejít tak 2 hnízda na snášení vajec.budete je jistě každý den vypouštět ven, ale v zimě, když udeří 10-20 stupnů mrazy, budou muset přečkat uvnitř, protože by jim namrzly hřebínky a slepice přestane snášet-ona toho tedy v zimě stejně moc nesnese-, ale už je to problém..doporučuji slepičky s malými hřebínky, běžné hybridky nebo nejaké čistokrevné plemeno..my chováme vlašky koroptví a maransky, s vlaškami by byl problém, takže když je mráz větší než 5 stupnů, tráví den v kurníku, ale máme pro ně zděný, asi 4x5m, takže bez problému..

5.4.2015 18:11
alda082

XXX.XXX.58.104

No tož já nevím každej mi říkal že pro 4 max 5 slepic stačí kurník metr x metr...dole dvě max tři hnízdečka a nad ně hřad... samozřejmě s trusníkem pod hřadem aby si netentovaly do hnízd...já bych si přálaa leghorny nebo plymutky ale už jsem uvažovala i na liliputkami...jsme s manželem sami dva a nepotřebujeme mega moc vajec...materiál už je koupen a nařezán na míru, takže rozhodně ho teď nepůjdu vyhodit, to si radši koupím o slepici míň soused má snad 12 slepic v kurníku 2x1,5 m a nevypadají nijak zle...

Podle mne

7.4.2015 10:56
Podle mne

XXX.XXX.141.138

1x1 metr na pět slepic stačí a dokonce i na snáškové hnízdo (jedno by mělo stačit). Pokud to tedy nejsou brojleři nebo masný druh slepic. Počítám i s kohoutem navíc. Ale je to tak limit, další slepice tam bez problémů nedostanete, pokud ano dojde k šarvátkám a nervozitě, právě kvůůli nedostatku místa.

Bez snůškového hnízda, jsem na stejnou ploše měl tři dospělé brojlery (obrovské slepice), tři nosnice a kohouta většího než zmínění brojleři. V tomto počtu nebyl s místem problém. Přes zimu, nebo přes den, jsou ale venku, nekrčí se v kurníku.

Podle mne

7.4.2015 11:00
Podle mne

XXX.XXX.138.42

Pokud bude mít kurník dvěpatra, snášková hnízda dole (nebo prostě mimo bidlo/bidla), tak není o čem mluvit. Naprosto bez problémů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík