Uživatel s deaktivovaným účtem

josef.juzanin
napsal(a):
nechat kvočnu na pokoji sama se dojde nažrat až bude chtít- ona sama ví nejlíp co a jak
Záleží na kvočně, moje hedvábky z vajec neslezou, takže pokud je nesundám (k večeru, nejdříve na chvilku, ke konci sezení i ta 1/4 hodinka), na hnízdě by pošly.
Kvočně vyvenčení jednou za den bohatě stačí. Někdy ani každý den hnízdo neopouští i když možnost má. Jestli tedy to máte zařízené tak, že kvočna má sama možnost opustit hnízdo, nechte to na ní. Samozřejmě pokud by jste viděl, že z hnízda doopravdy neslézá, tak jí musíte z hnízda vyndat. -To samé, jestli je zavřená tak, že hnízdo opustit nemůže. Pouštějte odpoledne nebo večer. Při zavírání kurníku jen zkontrolujete, že sedí na svém místě. Rozhodně jí čas neodměřujte, návrat nechte na ní. Je to jedno, jestli bude z vajec minut 10 nebo 20. V přírodě, kde by si musela potravu hledat, určitě není z hnízda pryč jen 5 minut. Měl jsem jednou kvočnu, která se venčila kolem půl hodiny. Tak skvělý líhnutí jsem nikdy nezažil. Večer se naklubala první vajíčka, do rána bylo až na pár opozdilců všechno venku a ti se dolíhli v časném dopoledni. Já jen vyhazoval prázdný skořápky, jinak jsem si toho nevšim. Záleží samozřejmě na venkovním počasí. Jsem zastáncem, že pod kvočnou se má líhnout tak, aby do týdne po vylíhnutí mohla kuřata ven, od toho se samozřejmě odvíjí venkovní teplota v době sezení a tím možnost zachlazení. -Stejně by se ale muselo jednat o vyloženě špatnou kvočnu, nebo sezení na vejcích ve velmi chladném počasí.
madlenka1988

XXX.XXX.109.21
Dobry den, kvocna slezla z vajicek a 4 hodiny sedela na jinych vajickach.. je to velky problem? :(.
madlenka1988
napsal(a):
Dobry den, kvocna slezla z vajicek a 4 hodiny sedela na jinych vajickach.. je to velky problem? :(.
Zdravím, tady je moje zkušenost před rokem určitě nezoufejte :) ! https://www.ifauna.cz/drubez/nemodforum/r/detail/1745211/spatna-nakonec-dobra-zkusenost.
madlenka1988

XXX.XXX.109.21
Dekuju MOC!