Už dlhší čas uvažujem, aký význam má členstvo v Slovenskom zväze chovateľov. V minulosti chovateľské zväzy umožňovali hlavne výmenu skúsenosti, príp. chovných zvierat. Dnes však zdieľanie informácií prebieha skôr v diskusiách na internete. Nejaký spoločný postup napr. pri nákupe krmív, liečiv a pod. som tiež nezaznamenal. Prečo ste v SZCH (resp. ČSCH) vy? Verím, že niečo podstatné mi uniklo a preto som ten dôvod na vstup zatiaľ nenašiel.
Kdybych choval králíky jen na maso, asi bych do svazu nevstupoval. Pokud ale chci vystavovat, je to nutnost. Další přidanou hodnotu vidím ve větší kumunikaci s lidmi společných zájmů, které bych jinak nepotkal. K řadě informací, rad a kontaktů bych se jinak nedostal. Internet není vše. Je to sice dobrý zdroj poznatků, ale zcela odosobněný - něco jako Facebook, kde můžete mít tisíce přátel, ale reálně jste zcela sám.
Uživatel s deaktivovaným účtem

bronda
napsal(a):
Kdybych choval králíky jen na maso, asi bych do svazu nevstupoval. Pokud ale chci vystavovat, je to nutnost. Další přidanou hodnotu vidím ve větší kumunikaci s lidmi společných zájmů, které bych jinak nepotkal. K řadě informací, rad a kontaktů bych se jinak nedostal. Internet není vše. Je to sice dobrý zdroj poznatků, ale zcela odosobněný - něco jako Facebook, kde můžete mít tisíce přátel, ale reálně jste zcela sám.
To je pravda, ale jenom tam kde nějaká ta základní organizace svazu chovatelů funguje, setkal jsem se dokonce i z odmítnutím, že se zabývají chovem něčeho jiného a chovatele drůbeže nepotřebují, prostě uzavřená kasta a že vystavovat můžou jenom členové je taky podle mě blbost, když mám doložený veterinární dohled nad chovem, tak by neměl být problém se účastnit výstavy a jak to chodí se svazovými kroužky to víte snad každý nejlépe, Míra.