Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.4.2015 17:54
host

XXX.XXX.156.19

Jaké máte prosí zkušenosti s posíláním vajec poštou?já dost špatné, líhnivost doma víc jak90 po přepravě poštou sotva 50 procent.

24.4.2015 19:49
jenca

XXX.XXX.161.32

U mě je to stejné, někdy je líhnivost jako u mých vlastních vajec, ale často tak těch 50 %, odumírají i po počátku inkubace. Vyřadím neoplozené a pak se hodně pavoučků promění na kruhy smrti atp. přitom druhá půlka vlastních vajec se líhne normálně. Pokud po mně někdo chce poslat vejce, upozorňuju ho, že je to na vlastní nebezpečí. Sám si vejce nechávám občas poslat, ale většinou mi jde o nepříbuzného kohouta objednám min.20 ks a jeden slušný kohout se zadaří vždy.

24.4.2015 21:41
mozaik

XXX.XXX.150.188

Před týdnem mi přišlo 20 ks perfektně zabaleným násadových vajec poštou. Šlo o balík do ruky, ale přišlo to až za dva dny a přestože byla krabice označená originální nálepkou křehké a vnitřek zabalen blbuvzdorně, pošťákům se stejně podařilo rozmlátit polovinu vajec na kaši. Naštěstí 10 zbývajících vajec se vyvíjí normálně, ale čekám nějaký háček ohledně líhnivosti. Kdybych nutně někdy nepotřeboval cizí vejce z velké dálky, rozhodně bych se na poštu nespoléhal. Podle mě s tím balíkem museli doslova mlátit, aby to takhle dopadlo. S tím jsem ale počítal, takže překvapen nejsem.

25.4.2015 07:31
host

XXX.XXX.156.19

Děkuju za názory, vidím že nejsem sám.

25.4.2015 08:05
bara001

XXX.XXX.96.2

Mampodobnou zkusenot, z 20 zaslanych vajicek, jedno bylo uplne na maderu a dalsich 6 prasklychnebo silne tuknutych. Jak to dokazali nevim. Ale nedavno mi rikali na poste, ze balik oznaceny jako krehky musi vydrzet pad z 1,5 m, tak to myslim nevyzaduje zadny komentar. Tak at zije Ceska posta.

25.4.2015 08:42
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Taky jsem si nechal poslat 20 vajec welsumek, jedno bylo rozbité z vrchu, jedno zespodu.takže musely být mezi něčím těžkým.je to hanba, takovéto služby a nehorázná cena.ten jejich nápis dnes podáte, zítra dodáme je k smíchu.nejraději by seděli jen za přepážkama a inkasovali jen peníze.proto zřejmě zrušili příjem zvířat, aby se vyhnuli zodpovědnosti, a mohli balíky přehazovat z vozidla do vozidla. je to k

25.4.2015 10:26
fo3k

XXX.XXX.143.44

Mám tiež zlú skúsenosť so zasielaním vajec. Minulého roku som posielal Bresse gauloise Slovenskou poštou, ktorá sa mi javí ako najspoľahlivejšia a majú temperované prekladiska. Vajcia prišli väčšinou v poriadku, ale liahnivosť oproti tým čo som dal do liahne mizerná. To natriasanie tým vajciam nerobí dobre

25.4.2015 10:42
Lenka000

XXX.XXX.66.239

Dle pána, který intenzivně chová 60 let drůbež, se vejce uloží na špičku a musí být v klidu než jde do líhně. Když se s ním manipuluje, nebo nějak otáčí, tak jak je to doporučováno v mnoha publikacích, mohlo by se urvat "poutko"uvnitř vajíčka a je po něm. Takže to je pravděpodobně důvod nízké líhnivosti u poštou zaslaných násadových vajec. Co si budeme povídat, pošťáci moc neřeší cedulku křehké a mlátí s těmi balíky hlava nehlava, takže se vesele poutka utrhávají. Mimoto, když se podíváte na slepici jak to dělá, tak když naklade všchny vajíčka do hnízda, tak je jen lehce zobákem otáčí, což není žádná velká manipulace. Přeji pěkný den a radost z kuřátek. Lenka.

25.4.2015 21:30
host

XXX.XXX.156.19

Děkuju za názory, nezbývá než souhlasit a poštu využívat jen asi tak jako /jenca/.

Přidejte reakci

Přidat smajlík