Housata nemužou ze skořápky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Marek1993

28.4.2015 19:54
Marek1993

XXX.XXX.5.130

Dobrý den,
mam problém, housata mají potíže dostat se ze skořápky. Jsou schopna naklovat si dirku kolem hlavičky a zobáku, ale na víc se vícemene nezmužou, i když jim člověk po nějaké době pomuže narušit skořápku, stále mají na sobě přilepenou suchou " blánu". Nevím co mam dělat, někde se píše že housatum v žádném případě nepomáhat, ale když mají problém se z toho dostat? tohle je náš druhý vrh, v tom prvním část housat uhynula protože se prostě nemohly dostat z vajíčka. V čem muže být problém? Nedostatečná vlhkost?

Marek1993

28.4.2015 19:56
Marek1993

XXX.XXX.5.130

Jinak vše probíhalo standartním zpusobem, vejce jsou v umělé líhni, teplota 37,6, párkrát za den se nechají pár minut chladit, vlhkost zajištujou nadržky s vodou + klasické rosení, tedy problém nastává až při klubání.

28.4.2015 23:30
gameness

XXX.XXX.49.182

Ten isty problem mam aj ja ale aj s kuriatkami aj husatkami a to som ich nazaj postrekoval vlhkost aj 90% mate domacu liahen ci kupensku?

29.4.2015 00:33
gajdovka

XXX.XXX.132.73

Marek1993 napsal(a):
Dobrý den,
mam problém, housata mají potíže dostat se ze skořápky. Jsou schopna naklovat si dirku kolem hlavičky a zobáku, ale na víc se vícemene nezmužou, i když jim člověk po nějaké době pomuže narušit skořápku, stále mají na sobě přilepenou suchou " blánu". Nevím co mam dělat, někde se píše že housatum v žádném případě nepomáhat, ale když mají problém se z toho dostat? tohle je náš druhý vrh, v tom prvním část housat uhynula protože se prostě nemohly dostat z vajíčka. V čem muže být problém? Nedostatečná vlhkost?

Já, jak jsem viděla napraské vejce, odloupla jsem, pomohla, dala hned pod lampu, za hodinku byly suché a ok.

29.4.2015 05:50
jenca

XXX.XXX.161.27

gajdovka napsal(a):
Já, jak jsem viděla napraské vejce, odloupla jsem, pomohla, dala hned pod lampu, za hodinku byly suché a ok.

Osobně nevěřím, že při pouhém naprasknutí vejce(počátek klubání) jste odstranila skořápku a house přežilo. Je to možné pouze v případě, že v líhni byla při klubání opravdu nízká teplota a house se líhlo extrémně pozdě. Pokud by vše bylo v pořádku vaším postupem by jste přerušila tolik cév, že by vám house na 100% v ruce vykrvácelo. Rozhodně to není dobrá rada. Pokud je vše v pořádku, house se vyklube samo. Pokud ne, je třeba hledat chybu. Pomáhání je téměř vždy jen cesta k usmrcení.

29.4.2015 20:09
gameness

XXX.XXX.49.182

jenca napsal(a):
Osobně nevěřím, že při pouhém naprasknutí vejce(počátek klubání) jste odstranila skořápku a house přežilo. Je to možné pouze v případě, že v líhni byla při klubání opravdu nízká teplota a house se líhlo extrémně pozdě. Pokud by vše bylo v pořádku vaším postupem by jste přerušila tolik cév, že by vám house na 100% v ruce vykrvácelo. Rozhodně to není dobrá rada. Pokud je vše v pořádku, house se vyklube samo. Pokud ne, je třeba hledat chybu. Pomáhání je téměř vždy jen cesta k usmrcení.

Tak ja mozem potvrdit ze co som pomahal vsetko prezilo co som nepomohol ani sa nevyklubalo ale mate pravdu mali spozdenie od naklubnutia som cakal 24 a pri niektorych 48 hodin ale ziju.

anonym001

29.4.2015 20:19
anonym001

XXX.XXX.40.51

Dobrý den, mě se housata vylíhla všechny sama. měl jsem i kachny a z 3 kterým jsem pomáhal přežilo 1. Vajíčka která jsou čerstvá-tudíž nejsilnější tak se vylíhnou bez problému.Vajíčka starší mají problém.

29.4.2015 22:32
gajdovka

XXX.XXX.238.173

jenca napsal(a):

Tak nevěřte, napsala jsem, jak dělám.

Přidejte reakci

Přidat smajlík