Pižmovka už si neviem rady!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.5.2015 12:18
miskodeak

XXX.XXX.33.157

Prosim na kolenach o pomoc! Pižmovka sedi na vajciach uz 38den, vajicka boli presvietene asi v 8dni, su tam vajička mulard pizmovka x peking a 3pizmovka x pižmak vajce (od susedy) kačica asi v 25dni dve vajcia vyhodila a zničila (asi ona) kedze nikdo tam nema pristup jedine myš aj to pochybujem vajcia tak 30 pokus o presvietenie no boli tmave a na vrchu vidno vzduchovy vačok. Pri 36dni pri zatraseni pri uchu žiadne čvachtanie ani nič podobne čo teraz? Prečo ani jedno káča? Kacica si stale sedi a sedi dokedy mam čakat? Ved inkubacia je 35dni a dnes je 38den počitat viem prosim o radu na kolenach!

3.5.2015 12:30
maxichov

XXX.XXX.232.4

miskodeak napsal(a):
Prosim na kolenach o pomoc! Pižmovka sedi na vajciach uz 38den, vajicka boli presvietene asi v 8dni, su tam vajička mulard pizmovka x peking a 3pizmovka x pižmak vajce (od susedy) kačica asi v 25dni dve vajcia vyhodila a zničila (asi ona) kedze nikdo tam nema pristup jedine myš aj to pochybujem vajcia tak 30 pokus o presvietenie no boli tmave a na vrchu vidno vzduchovy vačok. Pri 36dni pri zatraseni pri uchu žiadne čvachtanie ani nič podobne čo teraz? Prečo ani jedno káča? Kacica si stale sedi a sedi dokedy mam čakat? Ved inkubacia je 35dni a dnes je 38den počitat viem prosim o radu na kolenach!

Dejte vejce do lavoru s vodou a podle pohybu vajec zjistíte jestli je tam život.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.5.2015 12:32
Uživatel s deaktivovaným účtem

maxichov napsal(a):
Dejte vejce do lavoru s vodou a podle pohybu vajec zjistíte jestli je tam život.

Voda musi byt vlazna. Nebo jedno zkusmo rozbijte.

3.5.2015 12:55
miskodeak

XXX.XXX.33.157

No chcel som a jak som 2ks drzal vruke vidim ze su popraskane takze onedlho budu male, mam este staru pustat von a na jak dlho? Alebo ju uz nechat vnutri?

3.5.2015 13:51
badys

XXX.XXX.130.190

Pokud je jeden z rodičů MULARD tak se potomstva nedočkáte, zkuste nějaké rozbít.

3.5.2015 13:55
miskodeak

XXX.XXX.33.157

Badys čitaj pozorne napisal som to dost jasne dobre ty inteligent.

3.5.2015 13:58
miskodeak

XXX.XXX.33.157

Pižmovka a kacer peking budu mulard co je natom nepochopitelne? A ze 3vajička su cisto pižmovky? Tiez jasne napisane, aj to ze uz sa liahnu takze nechapem reakciu !

3.5.2015 14:53
mojzas

XXX.XXX.224.249

miskodeak napsal(a):

Já dopadl bledě. Minulý rok dvě pižmovky a 29 kachňat. Letos dvě pižmovky a jedno kachně. Jedné se asi po 40 dnech nalíhly 3 kachňata, zbytek pošel ve vajíčku. Jedno pošlo, druhé se ztratilo a třetí zůstalo. Včera jsem byl celý den pryč a druhá kačena, které se to mělo líhnout cca za dva týdny, slezla z vajec a vodí kachně a vejce ledová. Tak nevím co teď. Zabít kachně nechci, aby mi ještě nasedly, tak se je snažím někde udat, jestli někdo nemá teď malé.

3.5.2015 16:28
miskodeak

XXX.XXX.33.157

Mojzas ja som bol vtom ze 35dni inkubacia a dnes 38den a len teraz sa začinaju liahnut pritom som pocital 35dni od pevneho zasadnutia no uvidim co ztoho bude, budem informovat :).

3.5.2015 16:29
mojzas

XXX.XXX.224.249

miskodeak napsal(a):
Mojzas ja som bol vtom ze 35dni inkubacia a dnes 38den a len teraz sa začinaju liahnut pritom som pocital 35dni od pevneho zasadnutia no uvidim co ztoho bude, budem informovat :).

Mně se právě taky začala pozdě a nakonec to dopadlo hodně zle. Ale držím palec. ať u vás je vše ok!

3.5.2015 22:56
majenko3

XXX.XXX.63.212

Pižmovky mám tretí rok a tento rok mám 8kačíc a dvoch káčerov, vlani to bola o polovicu menej, ale káčat okolo 300ks za rok. Pižmovky dosť divne sedia. Nie ako sliepky. Sliepka sadne v jeden deň a sedí a odvtedy sa počíta 21 dní. Lenže pižmovka sadne na pol dňa, potom chodí, na druhý deň podobne až neskôr sedí celé dni a len podvečer každá kačka zlezie z vajec nažrať sa napiť atď...sám sa v tom nevyznám prečo je to tak. Dohromady mi zatiaľ kačky sedeli asi 20x, ale ešte ani jeden deň som netrafil, aby sa vtedy liahli. Vždy si dám rezervu + - 5dní. Tiež som najprv stresoval takto, ale naučil som sa počkať a nerátať 35dní.Myslím, že je toto tiež ten problém. Držím palce všetkým, chovu zdar

3.5.2015 23:12
luciasr

XXX.XXX.219.2

Vloni se mi stalo něco podobného. Celá snůška asi na začátku inkubace z nějakého důvodu vystydla (něco vyrušilo kačenu?). Ani po 38 dnech se nevylíhlo ani jedno káče. Nechala jsem jí vejce dokud jsem nesehnala káčata, která jsem jí pak podstrčila. Byla to prvnička a začala nést poměrně pozdě a já jsem nechtěla, aby mi na začátku srpna začala znovu sedět.
Letos si reputaci kačka napravila, právě se jí líhnou mrňousci. Tentokrát po 33 dnech - moje chyba, špatně jsem si zapsala počátek sezení.
Zato druhá kačena (vloni bezchybná matka) má letos smůlu. Přišla o snůšku, teď čekám, kdy začne znovu snášet. Zatím nic. Jen doufám, že se nenaučila vejce žrát. Zatím jsem se s tím setkala jen u slepic.

4.5.2015 02:52
miskodeak

XXX.XXX.33.157

Majenko3 ďakujem za radu bol som vtom ze 35dni +-1 deň ale uz budu čochvila este raz ďakujem :)

4.5.2015 08:40
majenko3

XXX.XXX.63.212

miskodeak napsal(a):
Majenko3 ďakujem za radu bol som vtom ze 35dni +-1 deň ale uz budu čochvila este raz ďakujem :)

Nie je za čo. Radšej pár dní pridať a veľa trpezlivosti a mám skúsenosti, že kačka sama výjde z hniezda s mladými.

Janči

14.5.2015 14:27
Janči

XXX.XXX.218.4

Včera večer ma čakalo veľmi milé prekvapenie-plné hniezdo malých kačičiek pižmových.Vyliahli sa presne na 35 deň, pravdepodobne všetky naraz.Počet ešte neviem, mala pod sebou 17 vajec a ukážkovo sedela.

15.5.2015 21:47
mozaik

XXX.XXX.150.188

Dnes se mi vylíhly malé pižmovky po 40 dnech sezení. Nejspíš byla vejce před inkubací podchlazená, protože kachna nesla v období, kdy začalo znovu mrznout a v nevytápěné boudě měla teplotu přes noc a ráno do 5°C, tzn. jako v lednici. Neměl jsem kvůli zaměstnání možnost včas ráno je sbírat, tak jsem to nechal na přírodě a navíc jsem věřil, že vejce kachna bude udržovat při životě přihříváním přes noc a při ranní snášce. Byl jsem už od 35. dne nervózní, ale ve vejcích byl slyšet pohyb. Dneska to vyskákalo, jakoby se nic zvláštního nedělo. Je to prvnička a chová se vzorně. Právě posledních pět dní začala být vyloženě agresivní při kontrole hnízda a nechtěla ani odcházet dál jak ke krmítku. Od teď už beru při přirozeném líhnutí obvyklou dobu inkubace jen jako orientační.

Přidejte reakci

Přidat smajlík