Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Peťa111

5.5.2015 08:11
Peťa111

XXX.XXX.125.189

Omlouvám se, že kvůli tomu zakládám nové téma, ale nevím, jestli by někdo v tom starém reagoval. Od začatku 21 dne se v hodně vajíčkách v líhni začali dělat malé, ale jen opravdu malé škvírky, spíše takové prasklinky, ale je to tahle už půl dne a nic se neděje a na vajíčkách se otvory nezvětšují. Z většiny stejných vajec umístěných ve stejnou dobu pod kvočnou už je skoro všechno venku. Vlhkosti sem držel tak mezi 55-60 a ted je mam tak 75-80 %. Prosím poraďte jestli ještě něco můžu změnit, kuřatům nějak pomoci, případně kde jsem udělal chybu. Předem díky.

5.5.2015 11:07
kastef

XXX.XXX.138.131

Ozývají se kuřátka vevnitř?

Peťa111

5.5.2015 11:10
Peťa111

XXX.XXX.125.189

Tak abych to teď upřesnil, už se ozývají a některé se už vylíhly :) ale vylíhlo se opravdu jen pár potvůrek, a to ty, které nebyly naklované, prostě sem po pulhodince přišel a kuřatka celá venku z ničeho nic, ale těch pár co je naklubaných dlouho stále nic, ikdyž u jednoho vidim jak se tam stále o hýbe :).

5.5.2015 11:35
kastef

XXX.XXX.138.131

Budte v klidu, nevím jestli máte první kuřata, to je člověk nervozní taky sem byla, přišlo mi to dlouho, někdy to trvá i celý den od naklovnutí.Napoprvé sem byla tak dotrkaná, že sem skoro všechny nebožáky vyloupala z vajec, přišlo mi že to sami nezvládnou.Jen zázrakem všichni mou péči přežili a žádné nedošlo k úhoně.Napříště už sem do ničeho nerýpala.A nechala tomu volný průběh.

Peťa111

5.5.2015 11:40
Peťa111

XXX.XXX.125.189

Děkuji za radu, nechám je tedy a budu doufat, že se líhnutí jen trochu natáhlo. Jestli můžu mít ještě jeden dotaz, jaké máte zkušenosti s kuřaty s líhně pod kvočnou. Zatím to totiž nevypadá na velkou slávu, tak mě příjde škoda, aby kvočna chodila po dvoře jen třeba se 4 kuřaty. Myslíte, že by je taky přijala? Případně, kdyby jich bylo více než by pojala, že bych jim prostě svitíl a ty které by se pod ni nevešly, by se ohřívaly pod lampou?

milan78

5.5.2015 11:58
milan78

XXX.XXX.227.76

Kuřata jsem kvocnam pridaval naprosto běžně a dokonce i tem, které třeba kvokaly jen par dni. Vždycky se to podařilo.Nikdy se mi nestalo, ze by kvocna kuřata odmítla. Je lepší, nastrkat je pod kvocnu večer za šera.Do rána je zahřívá a ráno je všechno v pohodě.Nejvíc jsem dal kvocne 25 kurat leghornky a to už byla týden stará.Už jsem jim nesvitil, bylo teplo, ale zarovkou nic nezkazite.Mam ale zkušenost, ze když se dají kvocne kuřata a sama žádné nevysedela, tak kuratum brzo uteče. Ale mozna je to tím, ze kvokala třeba jen 3 dny.Ale určitě to zkuste a kuřata kvocne dejte.Mate tím spoustu prace usetrene.

5.5.2015 15:22
ladd

XXX.XXX.34.53

Jestli se kuřata pod kvočnou vylíhla nebo jestli jí byla podložena, na délku vození kuřat kvočnou podle mě vliv nemá. Aspoň já jsem nic takového nepozoroval. Možná to ale chce nechat kvočnu několik dní rozsedět, než se jí kuřata podloží.
Zadavateli, z Vašeho zadání je patrné že kuřata se pod kvočnou líhla téměř ve stejnou dobu jako ta v líhni. To podkládání kuřat výrazně usnadní. Podložte kuřata kvočně na noc, v tomto případě hlavně proto, že přes noc si kuřátka kvočnu zafixují. Jestli jsou nová kuřata odlišně zbarvená než ta její, radši brzy ráno zkontrolujte reakci kvočny. Všechno ale nejspíš (do zvířete nikdo nevidí) bude ok. Kolik kuřat celkem bude? Pokud se pod kvočnu všechna nevejdou (nyní nebo až povyrostou), tak žárovka bude vhodná (samozřejmě v závislosti na noční teplotě v odchovně a věku kuřat). Ne ale přímo nad kvočnu, ať jí to nepálí.

Peťa111

5.5.2015 16:10
Peťa111

XXX.XXX.125.189

Děkuji všem za reakce. Co se týče kvočny, tak je to zdrobnělá žlutá kolumbijská. Samozřejmě vím, že toho moc neobsedne, maximálně sem pod ní měl 7 kuřat, ale pro mě je to nejlepší kvočna co sem měl. Už tři roky mně kuřata vždy vyseděla a odvodila až do doby kdy ji přerostly :) nedám na ni dopustit :) Zatím je kuřátek 10, ale ještě pár vajec je naklovaných, a kuřátka pípou, no asi se mně líhnutí natáhne na 22 den.

Přidejte reakci

Přidat smajlík