Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.5.2015 10:19
iveta š.

XXX.XXX.161.122

Dobrý deň, chcem sa poradiť, mám párik zdrobnených kačiek.Kačka začala v marci znášať spolu asi 25 vajec, potom zasadla, hniezdo mala v skalke pri jazierku dobre ukryté, asi 5 deň, keď sedela ju niečo v noci napadlo, pravdepodobne kuna, mala poranený krk a zmizlo 7 vajec.Pozviechala sa, už je v pohode a dnes som našla prvé vajce.Tentoraz si urobila hniezdo pod kríkmi bližšie k terase.Vajce som zobrala, dala do domčeka, kde sú v noci zavreté a do hniezda dala umelé vajce.Ale neviem čo s tým, lebo predpokladám, že bude ďalej znášať do hniezda a nechcem ju nechať zasadnúť vonku.Vajcia chcem naďalej brať a dávať do domčeka, vymieňať za umelé.Myslíte, že je nejaká šanca, že zasadne v kačíne, nemôžem ju a ani nechcem po predošlej skúsenosti nechať na noc vonku sedieť, to radšej oželiem kačiatka.Ďakujem za rady.Iveta.

13.5.2015 09:17
iveta š.

XXX.XXX.161.122

Ešte sa chcem opýtať, pri druhej znáške koľko asi znesie vajec, predpokladám, že menej ako 25.Ako to riešite Vy, necháte kačku hniezdiť tam, kde znáša vajcia, ak aj nie je chránená?Trpnúť 28 dní, aby sa jej niečo nestalo? U kačky sa asi nedá preniesť hniezdo, keď sa vyznáša, že?
Lebo minule som jej vajcia dávala do domčeka, tie si nevšímala a urobila si nové hniezdo inde.Mne kačky celý deň behajú voľne po záhrade, kúpu sa v jazierku a na noc ich zatváram do kačína, nemajú oplotený výbeh.Do domčeka idú večer samé.Zatiaľ zniesla dve vajcia, každé ráno jedno.

13.5.2015 13:15
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Pokud se nenaučila snášet do domečku, bude si snášet kde chce. Řešení je pouze jedno, nad místem kde si udělala hnízdo udělat dočasnou boudu, která se na noc zavře.Musí být pevně ukotvená aby ji nikdo nemohl převrátit.

13.5.2015 17:01
iveta š.

XXX.XXX.161.122

No musím niečo vymyslieť, len to hniezdo je pod konifermi, do domčeka neznáša asi preto, že jej tam chodí mačka cez deň, asi tam majú myš pod domčekom a mačka tam vlezie a číha, vajcia nechá mačka na pokoji, ale kačka je z toho asi nervozna.A čo s káčerom, lebo ten keď kačka sedela, bol nedaleko nej v kríkoch a strážil ju, mám urobiť taký kryt, aby tam vliezol aj on a zavrieť ich?

14.5.2015 10:07
ladd

XXX.XXX.34.53

Asi nejlepší řešení je domeček dočasně oplotit (kvůli kočce, aby s kačenka nebála, by byla ideální přímo voliéra) a nechat je tam zavřené. Když nebude mít kachna jinou možnost, bude snášet v domečku. Po snesení vejce je můžete na zbytek dne vypustit na zahradu. Každopádně, pokud ji budete dávat místo vajíček do hnízda podkladky, tak ji snášení do nevhodného hnízda neodnaučíte.

14.5.2015 11:34
javorka

XXX.XXX.98.207

Dobrý den, vaše zahrádka je ráj pro zvířádka. Nedá mi to a musím vám to napsat. Jen kdyby nebylo těch ztrát. To mě taky trápí. Je to radost, dívat se jak se slepičky a kačenky volně pohybují po zahradě. Máte to hezky propojené a útulné.

14.5.2015 18:27
iveta š.

XXX.XXX.161.122

ladd napsal(a):
Asi nejlepší řešení je domeček dočasně oplotit (kvůli kočce, aby s kačenka nebála, by byla ideální přímo voliéra) a nechat je tam zavřené. Když nebude mít kachna jinou možnost, bude snášet v domečku. Po snesení vejce je můžete na zbytek dne vypustit na zahradu. Každopádně, pokud ji budete dávat místo vajíček do hnízda podkladky, tak ji snášení do nevhodného hnízda neodnaučíte.

Ďakujem, to je veľmi dobrý nápad, takéto riešenie je asi najrozumnejšie, nebude tam loziť mačka na kontrolu smajlík a možno sa dočkám káčatok.Ďík za radu, zajtra to budem riešiť

14.5.2015 18:41
iveta š.

XXX.XXX.161.122

javorka napsal(a):
Dobrý den, vaše zahrádka je ráj pro zvířádka. Nedá mi to a musím vám to napsat. Jen kdyby nebylo těch ztrát. To mě taky trápí. Je to radost, dívat se jak se slepičky a kačenky volně pohybují po zahradě. Máte to hezky propojené a útulné.

Ďakujem, ja to mám len ako hobby pre radosť.Zatiaľ som ešte chvalabohu žiadne straty nemala, až na tú poranenú kačičku, ale našťastie už je v poriadku, no vystrašilo ma to.Bol to smutný pohľad pozerať na krvavú kačku, bola vystrašená a ubolená a to dva dni predtým sa čvachtali a bláznili v jazierku.Teraz samé každý večer idú do domčeka a nechajú sa zavrieť, predtým som ich musela lákať na krmivo a zaháňaťsmajlík Som rada, že je v poriadku.Vaše slová ma potešili, chcem aby sa mali u nás dobre, patrí im celá záhrada smajlík

15.5.2015 10:09
javorka

XXX.XXX.98.207

To jezírko je moc krásné. Také snad nějaké časem pořídíme. Já mám slepičky teprve dva roky a mají se u nás krásně. Je to na nich vidět, jsou to obyčejné hybridy, všech barev. Máme je pro radost a pro pěkná vajíčka. Mají jména a jíst bych je tedy nemohla. Za pár dní si jedu pro indické běžce a už se moc těším, jak tu budou šmejdit po zahradě.
Před měsícem jednu slepičku roztrhal asi nějaký dravec a druhá byla ráno mrtvá v kurníku. Byla strašně vyděšená a asi ji z toho kleplo. Dohodli jsme se s manželem, že je raději necháme volně na veliké zahradě, než aby byly zavřené na malém prostoru jak v koncentráku. Byla jsem se dívat u jedné paní na její slepice, má je na uzavřeném prostoru bez jediné travičky. Slepičky jsou napůl bez peří. Hrůza. To bych fakt nechtěla.
Přeji krásné dny na vaší kouzelné zahrádce a zdravá kačátka!

15.5.2015 12:03
iveta š.

XXX.XXX.161.122

No ja mám tiež sliepočky len tretí rok a kačurky od minulého roka.Bola som na jednej minifarme, tam som zbadala kuriatka milflérok liliputiek a od vtedy mi to vrtalo v hlave.Potom už bola krátka cesta k splneniu si svojho sna smajlík Tam som videla aj minikačičky a učarili mi.Jazierko sme mali dávno, v ňom plávajú karase a tak netrvalo dlho a pribudol párik minikačičiek.Minulý rok objedli všetky lekná, najprv kvety a potom aj listy potvorky, ale sú nádherné, prítulné, prídu až na terasu a žobrú o piškotu, alebo chlieb.Neboja sa mojej ridgebacky, ani mačiek a zakrslých zajkov si chodia obzerať, keď sú vo výbehu na tráve.My sme kúpili zo zoohitu domčeky, ktoré sú určené pre zajace, ale ja v nich mám sliepky aj kačurky a cenove boli lacnejšie ako kuríny, akurát sme ich obili zpevneným pletivom s drobnými okami, aby boli v bezpečí, na zimu ich zatepľujeme z vonku.Známa chová indické bezče, mne sa páčia pstruhové, sú vraj výborné na slimáky, aj som nad nimi uvažovala, ale potom som kúpila menšie minikačičky.Dajte potom fotky na ifaunu.My máme tento rok zatiaľ jedno kuriatko, má dva týždne a za 10dní by mali byť ďaľšie, lebo kvočí druhá kvočka, no a tie kačiatka uvidíme, či sa podarí, dám potom vedieť.Majte sa pekne a nech sa Vám darí a máte radosť zo zdravých sliepočiek. Iveta.

Přidejte reakci

Přidat smajlík