Dobrý den můžete prosím poradit jaké plemeno slepic by jste doporučily pro chov pouze na maso s rychlejším růstem - kvalitou masa - snůškou. Děkuji.
jo

XXX.XXX.248.32
Kalimero- selské kuře jste nezkoušela ?
Plymutky nikdo z mých známých nemá, tak můžu soudit jen z informací co vyčtu. Výhodou oproti francouzským plemenům pro vás může být žlutá barva kůže. Bílá barva peří je zvýhodňuje proti faverolkám. Snůškou budou na tom lépe bressy, blíží se nosným plemenům. Rychlost růstu bude taky vyšší u bressek(myslím, že bressy v rychlosti růstu předčí jedině brojler). Chuť je subjektivní nejlepší je upéct v jednom pekáči se stejným kořením vybrané plemena a otestovat, které plemeno mi bude více chutnat. Při srovnání různých plemen slepic na pekáči u mě vítězí bressy(plymutku jsem nejedl). Při srovnání různé hrabavé drůbeže jsem zkoušel připravit dohromady bressa, perličku a křepelku(vytahoval jsem je postupně aby se menší křepelka a perlička nevysušily). Na prvním místě byla pro mě perlička(jejich chov jsem ale pro hlučnost zavrhl) pak bress a nakonec křepelka.