Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.5.2015 13:35
rosnička

XXX.XXX.233.153

Dobrý den můžete prosím poradit jaké plemeno slepic by jste doporučily pro chov pouze na maso s rychlejším růstem - kvalitou masa - snůškou. Děkuji.

30.5.2015 15:38
JakubM

XXX.XXX.104.39

Vyskúšajte nejaké kombinované. Ja som veľmi spokojný zo sasexkami. Sliepky sú veľmi dobré kvočky a kohúty majú výborné mäso. Ich váha je v živom stave do 3,5 kila. Sliepky znášajú aj v zime.

2.6.2015 11:54
asitakhle

XXX.XXX.18.191

Na tento účel Australky, dost masa a nesou i zimě.U Hempšírek je ze začátku stejný růst, ale Australky jsou pak zmasilejší.Hempšírky o něco více nesou.Jde o to co má přednost maso nebo vejce.Hempšírka má žlutou kůži Australky bílou.Obojí dobré kvočny, takže svůj odchov zajištěn.

jo

2.6.2015 21:27
jo

XXX.XXX.248.32

Kalimero- selské kuře jste nezkoušela ?

2.6.2015 23:00
jenca

XXX.XXX.161.32

Čistě na maso bych choval brojlery. Pokud ráda vaříte a máte ráda francouzskou kuchyni tak bressy nebo faverolky.

3.6.2015 09:25
bara001

XXX.XXX.43.136

Doporučuji Bresse rychle rostou, vysoce kvalitní a chutné maso. Faverolky jsou taky dobré, ale Bresse jsou rychlejší a navíc docela slušně nesou.

3.6.2015 13:16
bronda

XXX.XXX.98.84

A co plymutka bílá? Nese dobře a maso prý vynikající - zatím jen z doslechu - vajíčka jsou teprve v líhni.

4.6.2015 07:10
jenca

XXX.XXX.161.27

Plymutky nikdo z mých známých nemá, tak můžu soudit jen z informací co vyčtu. Výhodou oproti francouzským plemenům pro vás může být žlutá barva kůže. Bílá barva peří je zvýhodňuje proti faverolkám. Snůškou budou na tom lépe bressy, blíží se nosným plemenům. Rychlost růstu bude taky vyšší u bressek(myslím, že bressy v rychlosti růstu předčí jedině brojler). Chuť je subjektivní nejlepší je upéct v jednom pekáči se stejným kořením vybrané plemena a otestovat, které plemeno mi bude více chutnat. Při srovnání různých plemen slepic na pekáči u mě vítězí bressy(plymutku jsem nejedl). Při srovnání různé hrabavé drůbeže jsem zkoušel připravit dohromady bressa, perličku a křepelku(vytahoval jsem je postupně aby se menší křepelka a perlička nevysušily). Na prvním místě byla pro mě perlička(jejich chov jsem ale pro hlučnost zavrhl) pak bress a nakonec křepelka.

4.6.2015 07:59
bronda

XXX.XXX.98.84

O chutném mase plymutek tu kdysi psal "Myšák". Ten měl ale žluté. Na podzim budou na pekáči vedle Plymutek ještě Australky, Araukany a možná nějaká Orlovka, tak posoudím co mému jazyku chutná.

4.6.2015 08:22
bara001

XXX.XXX.43.136

No u mně jednoznačně vítězí Bresse, perlička a křepelka jsou společně na druhém místě. Ale samozřejmě je to subjektivní věc takové posouzení.

Přidejte reakci

Přidat smajlík