Hezký den, začínám s chovem slepic, před dvěma týdny jsem si domů dovezla jednu kropenku, jednu modrou a jednu sussex, protože jsme se s manželem bavili že tři jsou málo, dnes jsem si dovezla z pojízdné prodejny jednu vlašku koroptví a jednu leghornku a ta právě pořád chodí a otevírá zobák jakoby neustále zívala, co to je? Musím Teda říct ale že jediná je aktivní, chodí, hrabe, zobe, ostatní jsou celkem lenošky. Dík za odpověď.
Ne-chovatel

XXX.XXX.141.138
Zkuste ten trik co tu místy popisují lidé při jednocování hejn.
Dejte je všechny do nového prostředí, které je bude stresovat - například přepravky, já bych pět slepic nacpal do pytle co používám na přpravu a nechal je tam chvíli být (tma je zklidní). Pak je buďto dejte na staré stanoviště, já bych je možná dal napřed na nové a teprve druhý den a opět drobném stresu na staré.
Klidně zkuste tu kratší variantu, když nepomůže, tak tu zdlouhavější.
Dále zde lidé doporučují dva výběhy vedle sebe aby na sebe zvířata viděla (přidáváaných zvířet je méně, často kusy). Vždy se přidávají stará domácí zvířata na území cizáků a až poté co se okoukají.
Věci jako je nacpat je na noc do jednoho kurníku, případně pošplíchat octovou vodou, aby se sjednotil pach, jsou podle mne neúčiné. U mne to nefungovalo a podle mne je to logické protože ptáci nemají nijak extra vyvinutý čich.
I tak počítejte s tím, že extrémně slabého jedince budou šikanovat. Vy máte každou slepici jinou což může být také problém, který se nepodaří vyřešit. Jedině snad tím že oddělíte (a později pravděpodobně odstraníte) jedince, který spory vyvolává. Musíte to však udělat dříve, než jedna slepice získá statut otloukánka.
V okamžiku kdy jí poraní, mohou po ní jít i jinak hodné a klidné slepice. Proto doporučuji, jsou-li slepice jen na vejce a již vhodně dospělé abyste jim do žrádla přidala dostetk bílkovin. Nebudou tak bažit po mase které běhá mezi nimi.
Když si dáte práci, je tu v diskusích toho popsáno mnohem více. Pro začátek a rychlou změnu situace vám snad to co jsem napsal vystačí.
Zatím jsem udělala takový dřevěný plotek kterým projde jen ta šikanovaná, takže když vyjde ven mezi ostatní a oni ji začnou honit hupne si přes šprušle do odděleného výběhu, ta vlaška je drobná takže mezi prkny projde jen ona a má tam vodu a jídlo a jsou vedle sebe, uvidím za týden třeba se srovnají a pokud ne, obejdu sousedy a budu ji darovat... Jedou po ní dvě hybridky, a bude lepší dát jednu pryč než likvidovat dvě. Ale díky za rady.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185
Jak tak čtu, tak jste dala dva dotazy do diskuse-tak vlastně co řešíte? Zívají, nebo se klovou? Tak kupte další slepice a uvidíte, co budete mít na dvoře za zmatek a blázinec-pak sem dejte dotaz, co se bude dít a co s tím.