Dobry den. vcera u mna boli dvaja zacinajuci chovatelia vodnej hydiny. o vodnej hydine nemali vobec nic nastudovane ani cim ju krmit ani nevedeli ake plemeno idu kupovat. Prisli ku mne zobrali 1,1 kacice pekingske a 1,1 kacice ruanske a 26ks tyzdnovych pizmovych kacic. Ich cesta domov trvala asi 5h. Odo mna odchadzali o 15 00 ked bolo velmi horuco a ked som im aj vravel aby minimalne kazdu pol hodinu zastavili a dali kacicam napit vody tak po 3,5h mi volali ze im dve zdochli a tretia je tiez na tom zle a ked som sa ich spytal ze ci im davali vodu a kolkokrat ich kontrolovali povedali ze iba raz po 3,5h a pytaju teraz nahradu aby som im dal dalsie dve kacice zadarmo a vyhovaraju sa ze som im dal malu krabicu. Rad by som poprosil o radu ako taketo situacie riesit aj v buducnosti ci maju pravo na nahradu kedze mam krasne zdrave kusi cely den pustene na potoku mali 15 tyzdnov a vychovaval som ich od kacatka. A verim ze mi budu aj dnes volat ze im zdochli aj tie kacatka pretoze ich nemali pod lampou a vyhovoria sa na to ze som im nechcel predat ich matku. Za rady vopred dakujem.
Pokud jste jim dal informace, jaké píšete, aby drůbeži větrali atp..., tak v tom případě bych se s nimi vůbec nebavil...jednou se mi stalo, že ke mně přijeli zájemci na králíky a když jsem viděl, že v podstatě nic o nich neví tak jsem je poslal pryč bez králíků, vůbec nechtěli, ale odešli s prázdnou...už to, že jste jim nechal nějakou krabici, jste jim hodně pomohl, přeci pokud pro něco přijedu, tak musím mít přepravky...
Dakujem vam za radu. Pretoze oni si doniesli krabicu od bananov a ta je asi velka 60x40 cm a ja som im dal 2x taku velku takmer ju nezmestili do auta a ked som sa ich pytal ze kde dame tie kacice tak chceli ich dat do tej bananovej krabice ale potom sa vyhovarali ze oni nevedeli ze ake velke budu tie kacice aj ked som to na inzerate mal napisane tak si aspon zistim aka velka je kacica pekingska ked ma 15 tyzdnov moje mali tak 4 kg. Hrozne ma nastvali kedze som tie kacice vychovaval od kacatka. Ja ked som zacinal som pochodil vela chovatelov pomahal som tam z hydinou aby som ziskal nejaku prax a oni pridu nevedia vobec nic a este s tymi kacicami chodili k druhym chovatelom od ktorych tiez kupovali dalsie kacatka, nie ze by isli hned domov a vypustili na dvor oni od rana od 6 00 cestuju po chovateloch a nakupuju krmitka a zivy tovar.
Jednoduše, železnou trubkou přes obličej..
u Vás zodpovědnost končí prodejem, u nich koupí, tudíž pokud se o zvířata nedokáží postarat při přepravě, je to jen jejich blbost a ještě by měli mít dle mého nějaký popotahovačky za týrání zvířat, jelikož pokud se zvíře uvaří v autě, tak to neni úplně humální způsob smrti..
A to sa este vratili a chceli nove dve kacice zadarmo ale nic som im nedal tak este jednu chceli kupit ale ja som povedal ze ja im uz nic nepredam ked sa nevedia postarat a potom ze na druhy rok mi volaju ze by chceli so mnou nadalej spolupracovat a kupit odo mna aj kacera a kacicu saske. ja s vami nemam zaujem spolupracovat pokial sa nenaucite nejake zakladne podmienky co tie zvierata potrebuju. Ved oni im kupili klasicke napajadlo pre sliepky ked som im povedal nech im daju velke lavory aby sa mohli aj okupat tak sa cudovali ze preco. dakujem ze ste mi poradili ze teda je to uz ich starost ked opustia moj dvor v poriadku. dakujem a prajem vela uspechov v chove.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185
To nejsou chovatelé, ale překupníci a věřte, že kachny a husy prodaly za minimálně dvojnásobnou cenu.Navíc jste udělal vy chybu, že v tomto počasí jste vůbec vodní drůbež prodával do nějakých beden. Pro vás velké ponaučení, niuc neprodávat takovým překupníkům, už když jste věděl, že nic o chovech neví-bohužel někdy to člověka hned "nenakopne" s kým má tu "čest".
Vašich kačenek je mi líto, vy žádnou vinu na jejich uhynu nemáte, tudíž nemusíte dávat žádnou náhradu! je žasnu nad drzostí těch kupujících, že si dovolí vymáhat náhradu za uhyn kačenek, který způsobili sami, vlastní nedbalostí a zřejmě lhostejností a bezcitností k živému tvoru! zkušený a citlivý chovatel by to nedopustil, aby se mu kačenky udusily ! jak píše p.kenya, byli to jistě překupníci, levně nakoupit a draze prodat! dobře jste udělal, že jste se s nimi o náhradě nebavil, spíš by se měli stydět! já také neprodám zvíře člověku, o kterém nejsem přesvědčena, že se o něj dobře postará, bud mu řeknu, že právě tento králík nebo kačenka není na prodej nebo požadují takovou cenu, že se mu protočí panenky a oněmělý odchází! i to se musí člověk naučit a musí si vážit i své práce a 'usilí, s kterým ta zvířátka vypiplá..držím vám palce-nedejte se!
matus15
napsal(a):
Dakujem pekne. je to aj pre mna ponaucenie ze si radsej kupujuceho preverim nejakymi otazkami ohladom chovu a neskusenym ludom nic nepredam. dakujem za vsetky rady. Prajem vela uspechov v chove.
To je hrůza, já to nechápu, každý nějak začíná a ze začátku je nezkušený, nicméně snad i úplný laik pochopí, že když jede pro kačeny v 35 stupních, musí mít klimatizaci, nebo jet brzo ráno, nebo pozdě večer, že musí větrat... to snad není pravda - a ještě ta drzost chtít náhradu... Já bych příště lidem, co nemají ani vhodnou přepravku, nic neprodala. Ale asi je to časté, protože když někam pro něco přijedu s adekvátně velkou krabicí, ve které je sláma, tak jsou chovatelé zpravidla unešeni, jak jsem vzorně připravená...
Pokud uhynuly, je to škoda, ale spíš si myslím, že už byly dávno prodané, nebo Vy jste je viděl když se vrátili, jak jsou uhynulé? Pokud je to tak jak říkáte - dal jste jim bednu, že se jim nevešla do auta, tak si mohou stěžovat leda tak na lampárně. Někdy se člověk diví co za lidi dělají danou práci, které ale vůbec nehoví.
Nedávajte im už vôbec nič fušerom. Po prvé si to mohli vymyslieť, po druhé prepravku si mali doniesť sami a po tretie to bola ich chyba v akých podmienkach ich prepravovali. Vy ste im ich odovzdal živé, za ďalšiu starostlivosť od prevzatia si môžu sami. Tak isto pošta za prepravu zodpovedá a preto nechce prepravovať zvieratá. Môžte kľudne spávať.