Dobrý den, prosila by jsem poradit od zkušených chovatelů. Zjistila jsem, že u 12ti a méně týdenních kuřat vlašek, se mi objevilo nateklé oko, které kuře přivírá až nakonec přivře oko úplně. Zajímavé je, že je mám pohromadě s maranskami a ty to nemají. Zobou směs od Energys + celou pšenici celý den, ráno dostávají míchanici z brambor, šrotu a nutrimix, písek na hrabání mají, čistou vodu, a denně zelené ze sekačky. Chybí jim vitamíny ? Nevím co s tím. Díky Andrea.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185
Zkuste popsat jak se chová, zda-li nezačíná tzv. pospávat a klonit hlavu.Chytněte jej a poslechněte jak dýchá, navíc zjistěte jaký má trus.
Z toho co popisujete nelze nic k tomu říci.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185
Já mám něco podobného u jednoho 2,5měsíčního kohoutka faverolek, je to údajně zánět očnicového oblouku, který je různě pospojován s dýchacími cestami.U mě tomu předcházela syngamoza, která má nyní "období", takže kuře půjde kokrhat do oblak.Nedá se nic dělat, letos je to vše zřejmě pro všechna zvířata velice náročné.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185
Měla jste jedno otevřít, mě to připadá, že měly tuberu, ale to se nechá vše zjistit jedině pitvou.Jak jsem psala, letos se problémy nevyhýbají snad nikomu, velice extrémní rok a náročnýpro samotná zvířata.