Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.9.2015 16:32
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobrý den, prosila by jsem poradit od zkušených chovatelů. Zjistila jsem, že u 12ti a méně týdenních kuřat vlašek, se mi objevilo nateklé oko, které kuře přivírá až nakonec přivře oko úplně. Zajímavé je, že je mám pohromadě s maranskami a ty to nemají. Zobou směs od Energys + celou pšenici celý den, ráno dostávají míchanici z brambor, šrotu a nutrimix, písek na hrabání mají, čistou vodu, a denně zelené ze sekačky. Chybí jim vitamíny ? Nevím co s tím. Díky Andrea.

Neregistrovaný uživatel

5.9.2015 22:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185

Zkuste popsat jak se chová, zda-li nezačíná tzv. pospávat a klonit hlavu.Chytněte jej a poslechněte jak dýchá, navíc zjistěte jaký má trus.
Z toho co popisujete nelze nic k tomu říci.

6.9.2015 19:33
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Ano, kloní hlavu, stále se pařátem drápe do oka. Trus dobrý i dále žerou. Vypadalo to, jako by jim něco spadlo do oka, mám to ale asi u osmi kuřat na dvouch místech a jen u vlašek. Nakonec se jim to oko zalepí docela a i druhé a je konec. Trvá to asi tři dny.

6.9.2015 23:05
erikajandova

XXX.XXX.208.238

Nie som odbornik...len skusenost, mala som teraz nieco podobne...vet. mi povedal ze ma zapal nosnych a prinosnych dutin, presny nazov choroby neviem, normalne sme dostali atb. Kohutovi je lepsie, choroba sa nerozsirila u nas.ale urcite by som to konzultovala s vet.
Vela zdaru
E.

7.9.2015 10:19
karji

XXX.XXX.55.129

Měli jsme letos to samé. Na játrech samá skvrna. Je to tady v jiném diskusním fóru. Dávali jsme antibiotika, ale nepomohlo to.

Neregistrovaný uživatel

7.9.2015 14:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185

Já mám něco podobného u jednoho 2,5měsíčního kohoutka faverolek, je to údajně zánět očnicového oblouku, který je různě pospojován s dýchacími cestami.U mě tomu předcházela syngamoza, která má nyní "období", takže kuře půjde kokrhat do oblak.Nedá se nic dělat, letos je to vše zřejmě pro všechna zvířata velice náročné.

7.9.2015 16:14
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Děkuji za vaše reakce, moc mě to nepotěšilo, ale nedá se nic dělat. Díky Andrea.

7.9.2015 18:27
karji

XXX.XXX.13.197

Naše kuřate vůbec nechrčela ani nepšíkala. Pouze chřadla až zemřela. Pouze ve věku měsíc a výš. Byla hrozně lehoučká.

Neregistrovaný uživatel

7.9.2015 21:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185

Měla jste jedno otevřít, mě to připadá, že měly tuberu, ale to se nechá vše zjistit jedině pitvou.Jak jsem psala, letos se problémy nevyhýbají snad nikomu, velice extrémní rok a náročnýpro samotná zvířata.

Přidejte reakci

Přidat smajlík