Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.9.2015 13:34
Minox

XXX.XXX.210.210

Dobrý den mam 30 tyzdnove kuri a uz tri my zdochli nasledkom rozdobania zadku. Chyba im nieco v strave alebo treba vystriehnut ktore to robia a dat ich prec?

Dakujem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.9.2015 13:39

Minox napsal(a):
Dobrý den mam 30 tyzdnove kuri a uz tri my zdochli nasledkom rozdobania zadku. Chyba im nieco v strave alebo treba vystriehnut ktore to robia a dat ich prec?

Dakujem.

Příčiny kanibalismu jsou v zásadě tři:

1) nevhodné krmivo obsahující málo bílkovin či minerálních látek
2) parazité
3) nevhodné podmínky v chovu: příliš ptáků na jednotku plochy, nedostatek zábavy (bez výběhu, malý výběh, nemožnost trávit čas tím, čím slepice čas tráví, tzn, hrabáním a klováním, příliš světla, což zvyšuje aktivitu ptáků a zvýrazňuje předchozí bod.

10.9.2015 13:40

Jsou plemena, která mají ke kanibalismu větší sklony, lehká nosná plemena jsou vzrušivější a aktivnější, takže jim stačí k vypuknutí kanibalismu méně. A kanibalismus je naučené chování, zlozvyk. Jakmile se tomu jednou některá zvířata naučí, nepřestanou, ani když vyvolávající příčiny zmizí.

10.9.2015 19:53
Minox

XXX.XXX.210.210

Pri pozorovani som zistil ze jedna to stale roby neda pokoj nikomu. Nedavno som ich mal s kackamy a akacer vyskocil na kacku a zbadala ze mu nieco trci tak vystartovala celi mu ho dodobala. A vytrhava ostatnym aj pierka. Neviem ci tie cistokrvne plemena je spravna volba.

10.9.2015 21:15

Minox napsal(a):
Pri pozorovani som zistil ze jedna to stale roby neda pokoj nikomu. Nedavno som ich mal s kackamy a akacer vyskocil na kacku a zbadala ze mu nieco trci tak vystartovala celi mu ho dodobala. A vytrhava ostatnym aj pierka. Neviem ci tie cistokrvne plemena je spravna volba.

Spise to delaji prave hybridky. Pachatelkubrychle do hrnce.

10.9.2015 22:59
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Kdysi jsem četla článek z nějaké drůbežárny, kde měli problém s kanibalismem. Nakonec zjistili, že když slepice snáší vejce, že má až moc červené pozadí. Což enormně vyprovokovalo ostatní nosnice, které červená barva enormně dráždila. Tak zatemnili vchod do snáškových prostor a výrazně se problém zlepšil.
Osobně jsem měla taky jednu protivku, co ozobávala druhým slepicím peří na pozadí. Babička radila sem tam dát psí konzervu s masem, že jí něco chybí. Nezabralo to. Pak jsem na eshopu koupila Scarper Vice Buster pro zvířata - spray děsně páchnoucí proti ozobávání. Nastříkala jsem slepicím párkrát pozadí a byl klid. Už jim dala pokoj.
Jestli vám to dělá jen jedna, tak bych to vyřešila sekyrkou.

10.9.2015 23:16
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Tak jsem ten článek našla, jak píšu výše http://www.chovzvirat.cz/clanek/612-leghornky-bile/.

11.9.2015 04:39
Minox

XXX.XXX.210.210

Tak sekera to uz vyriesila. Nemal som chut na druhy den najst dalsiu vykrvacanu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík