Tak byl dneska manžel kousek od nás v jednom rybářství pro kachny pekingské živé kus 100 Kč. První dvě jsme už zabili a první vykuchaná bez drobů 1,29 kg. Prý jsou staré 50 dní.
Tak já nevím, přijde mi to dost málo, co myslíte, zabít nebo dokrmit? Jak staré zabíjíte a kolik mají váhu?
Dobrý den, my už doma krmíme mulardy dnes 97den a ne ane přibrat, krmíme je směsí šrotu, kukuřice, ječmene, pšenice+vařené brambory, ktomu se jim dávali posekané kopřivyužsi nevím rady, každý vykládá že je má vykrmené za 8 týdnů na živou váhu 3,5kg tak nevím co děláme špatně, letos jsme to zkusily poprvé a nevím jestli příští rok vzít ty samé nebo jiné.díky.
scipi

XXX.XXX.249.236
Ladifas
napsal(a):
Dobrý den, my už doma krmíme mulardy dnes 97den a ne ane přibrat, krmíme je směsí šrotu, kukuřice, ječmene, pšenice+vařené brambory, ktomu se jim dávali posekané kopřivyužsi nevím rady, každý vykládá že je má vykrmené za 8 týdnů na živou váhu 3,5kg tak nevím co děláme špatně, letos jsme to zkusily poprvé a nevím jestli příští rok vzít ty samé nebo jiné.díky.
My sme zabijali mulardov 16 tyzdnovych.strava-pastva, nasypana cela psenica stale + 1x denne srot kukurica+psenica zihlava zemiaky..samozrejme ked boli male mali aj zmesku atd,.. cista vaha bez drobkov po pitve.3-3,5kg...za 8 tyzdnov sa daju vykrmit na 3,5kg le to by museli jest stale zmesku kupovanu a to je drahe a aj to nieje uplne prirodne...kolega tak chova na granulach do 3 mesiacov to ma vykrmene ale 2 tyzdne pred zabitim im uz dava len cisty srot podla jeho slov aby tie granule z nich vysli pretoze su po nich citit.a treba im neustale podavat hydrovit aby mali pevne nohy lebo rychlo priberaju atd.
Tak 4 kachny pekingské už jsou v mrazáku jak jsem psala v prvním příspěvku. Vykuchané bez drobů 1,60 kg 1,34 kg 1,20 a 0,80 kg. Ještě zvývají tři, dvě z toho kulhají.
Ještě jsme zabíjeli naše ruánky. Stáří asi 13 týdnů. Vykuchané bez drobů 1,82 kg 1,69 kg 1,80 kg a 1,94kg. Krmili jsme granulemi pro kachny, k tomu vařená pšenice a pastva. Velikost tak akorát na náš pekáč
Jinak jsem vyzkoušela umytí kachny ve vlažné vodě s jarem a pak spařit v 70 stpňů horké vodě. A zatím nejlepší způsob škubání. Kachna načisto oškubaná za 35 minut.
milan78

XXX.XXX.17.197
veraboskova
napsal(a):
Tak 4 kachny pekingské už jsou v mrazáku jak jsem psala v prvním příspěvku. Vykuchané bez drobů 1,60 kg 1,34 kg 1,20 a 0,80 kg. Ještě zvývají tři, dvě z toho kulhají.
Ještě jsme zabíjeli naše ruánky. Stáří asi 13 týdnů. Vykuchané bez drobů 1,82 kg 1,69 kg 1,80 kg a 1,94kg. Krmili jsme granulemi pro kachny, k tomu vařená pšenice a pastva. Velikost tak akorát na náš pekáč
Jinak jsem vyzkoušela umytí kachny ve vlažné vodě s jarem a pak spařit v 70 stpňů horké vodě. A zatím nejlepší způsob škubání. Kachna načisto oškubaná za 35 minut.
Jo jo, taky to tak děláme.Jen ji po vykoupani v Jarové vodě posypu kalafunou na prase a pak teprve spařím. Jde to pak ještě rychleji.
milan78
napsal(a):
Jo jo, taky to tak děláme.Jen ji po vykoupani v Jarové vodě posypu kalafunou na prase a pak teprve spařím. Jde to pak ještě rychleji.
Používají se nějaké podobné přípravky i na kohouty, nebo tam stačí jen voda? Vždycky se s kouhoutem drbu 1,5 hodiny, což mne moc nebaví.
milan78

XXX.XXX.17.197
bronda
napsal(a):
No jo, časem se to zlepší. Zatím to byli první dva kohouti, takže metodou "pokus - omyl" a mezitím čtení návodu jak škubat a kuchat. To králíci - to je bleskovka.
A paříte je, nebo škubete zasucha ?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kachna má mastné peří, tudíž při použití jaru odstraníte tuk.A při spaření se tak dostane voda lépe na kůži.Ono to chce jen zapojit mozek.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Kachna má mastné peří, tudíž při použití jaru odstraníte tuk.A při spaření se tak dostane voda lépe na kůži.Ono to chce jen zapojit mozek.
Že má mastné peří vím - i když je nechovám. Ale také se říká "Líná huba, holý neštěstí". Takže - za zeptání nic nedám a mohu se dozvědět něco nového - i když zapojím mozek jako chovatelé v Olmúzu.
milan78

XXX.XXX.227.76
bronda
napsal(a):
Že má mastné peří vím - i když je nechovám. Ale také se říká "Líná huba, holý neštěstí". Takže - za zeptání nic nedám a mohu se dozvědět něco nového - i když zapojím mozek jako chovatelé v Olmúzu.
No kalafuna po opareni kachny ztvrdne a odlupujete krásně velke kusy i s peřim. Někdy se podaří, ze sloupnete v podstatně celou kachnu.Na kohouta je kalafuna zbytečná, ti maji malo peří a po dostatečném opařeni( tech 65 stupňů se mi zda malo) jdou skubat krásně.Ale 1,5 hodiny se mi zda fakt hodně.To udělám 3 se vším všud.
bronda
napsal(a):
Používají se nějaké podobné přípravky i na kohouty, nebo tam stačí jen voda? Vždycky se s kouhoutem drbu 1,5 hodiny, což mne moc nebaví.
Mě to ze začátku trvalo dlouho. Ale když se dobře napaří tak to jde dobře. Já jsem nejdřív brala peří jako po pár škubala. Babička mi ukázala, že je lepší jako palcem přejíždět ve směru růstu peří a jako to peří stírat dolů. A dočišťuju pod tekoucí studenou vodou.