Dobrý den,
máme dvě kulhající roční slepičky. Jedna slepice už skoro půl roku kulhá a druhá začala včera. Měli strašně přerostlé drápy, tak jsme jim je včera ostříhali, ale kulhání nepřestalo. A nemají v nich nic zabodnutého ani žádné jiné potíže na chodidle. Navíc máme přes půlku výběhu beton, takže nevíme, jak to že slepičkám přerostli a kohoutovi a ostatním slepičkám ne.
Měli jste někdy problém s kulháním? Prosím pomozte, máme je na mazlíky a nechceme je dát do polívky.
Děkuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185
Tak to neřešte a dejte je do mrazáku, nevíte, co jim je, buď mají červy nebo tuberu.Tak je zabte a podívejte se do nich.Nejlepčí metoda k léčení.Zbytečně do nich bude te cpít nějaké léky-je to drashé a stejně vám nikdo neporadí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zajděte k veterináři a nechte si napsat helmigal na odčervení.
Když jste drápy ostříhali, nemusí kulhání přestat hned.Hlavně sledujte jestli mají chuť k žrádlu.
iveta š.
napsal(a):
Oni teraz preperujú, takže to perie padá a je ho plno, ale môžu mať aj vonkajšie parazity.Pozrite ich.Odčervením a doplnením vitamínov, plus pestrou stravou nič nepokazíte.Iveta.
Slepičky jsem prohlédla, ale žádné vnější parazity jsem nenašla. Trošku se jim loupe kůže, ale nejspíš opravdu jen přepeřuje.
Určitě přepeřuje.
Koukněte se ještě zespod chodidla jestli nemají otlaky...někdy když hrabou nebo když jsou na tvrdém podkladu tak se udělají otlaky a je tam strup.tak zahojit aby se tam nedostala třeba infekce.
jinak nevím slípky na mazlíky co to je za plemeno?stava se u těžkých plemen že jim nohy slouží mín ty klouby neudrží vahu.pokud jsou zakrslé tak nevím muže být příčin mnoho.
padu
napsal(a):
Určitě přepeřuje.
Koukněte se ještě zespod chodidla jestli nemají otlaky...někdy když hrabou nebo když jsou na tvrdém podkladu tak se udělají otlaky a je tam strup.tak zahojit aby se tam nedostala třeba infekce.
jinak nevím slípky na mazlíky co to je za plemeno?stava se u těžkých plemen že jim nohy slouží mín ty klouby neudrží vahu.pokud jsou zakrslé tak nevím muže být příčin mnoho.
Jsou to holandské (tedy nejspíš křížené s rousnýma). Na otlaky jsem se koukala, ale chodidla jsou v pořádku.