Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.9.2015 14:31
karo2702

XXX.XXX.172.116

Dobrý den,
máme dvě kulhající roční slepičky. Jedna slepice už skoro půl roku kulhá a druhá začala včera. Měli strašně přerostlé drápy, tak jsme jim je včera ostříhali, ale kulhání nepřestalo. A nemají v nich nic zabodnutého ani žádné jiné potíže na chodidle. Navíc máme přes půlku výběhu beton, takže nevíme, jak to že slepičkám přerostli a kohoutovi a ostatním slepičkám ne.
Měli jste někdy problém s kulháním? Prosím pomozte, máme je na mazlíky a nechceme je dát do polívky.
Děkuji.

Neregistrovaný uživatel

14.9.2015 23:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185

Tak to neřešte a dejte je do mrazáku, nevíte, co jim je, buď mají červy nebo tuberu.Tak je zabte a podívejte se do nich.Nejlepčí metoda k léčení.Zbytečně do nich bude te cpít nějaké léky-je to drashé a stejně vám nikdo neporadí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.9.2015 06:51
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zajděte k veterináři a nechte si napsat helmigal na odčervení.
Když jste drápy ostříhali, nemusí kulhání přestat hned.Hlavně sledujte jestli mají chuť k žrádlu.

15.9.2015 11:33
iveta š.

XXX.XXX.175.87

Dobrý deň, tiež si myslím, že odčerviť, Helmigal tablety dostať aj v niektorých lekárňach, alebo ich objednajú a doplnila by som aj vitamíny a minerály(Amivit, Vitaplastin).Dajte vedieť, či pomohlo.Iveta.

15.9.2015 17:35
karo2702

XXX.XXX.172.116

Vitamíny dostávají, ale odčervovat jsme nikdy nebyli...dnes jsem si všimla, že té druhé začalo strašně padat peří...pokusím se tedy co nejdřív zajet k veterináři.

15.9.2015 20:21
iveta š.

XXX.XXX.241.5

Oni teraz preperujú, takže to perie padá a je ho plno, ale môžu mať aj vonkajšie parazity.Pozrite ich.Odčervením a doplnením vitamínov, plus pestrou stravou nič nepokazíte.Iveta.

16.9.2015 19:55
karo2702

XXX.XXX.172.116

iveta š. napsal(a):
Oni teraz preperujú, takže to perie padá a je ho plno, ale môžu mať aj vonkajšie parazity.Pozrite ich.Odčervením a doplnením vitamínov, plus pestrou stravou nič nepokazíte.Iveta.

Slepičky jsem prohlédla, ale žádné vnější parazity jsem nenašla. Trošku se jim loupe kůže, ale nejspíš opravdu jen přepeřuje.

16.9.2015 21:39
padu

XXX.XXX.71.118

Určitě přepeřuje.

Koukněte se ještě zespod chodidla jestli nemají otlaky...někdy když hrabou nebo když jsou na tvrdém podkladu tak se udělají otlaky a je tam strup.tak zahojit aby se tam nedostala třeba infekce.
jinak nevím slípky na mazlíky co to je za plemeno?stava se u těžkých plemen že jim nohy slouží mín ty klouby neudrží vahu.pokud jsou zakrslé tak nevím muže být příčin mnoho.

17.9.2015 08:08
karo2702

XXX.XXX.172.116

padu napsal(a):
Určitě přepeřuje.

Koukněte se ještě zespod chodidla jestli nemají otlaky...někdy když hrabou nebo když jsou na tvrdém podkladu tak se udělají otlaky a je tam strup.tak zahojit aby se tam nedostala třeba infekce.
jinak nevím slípky na mazlíky co to je za plemeno?stava se u těžkých plemen že jim nohy slouží mín ty klouby neudrží vahu.pokud jsou zakrslé tak nevím muže být příčin mnoho.

Jsou to holandské (tedy nejspíš křížené s rousnýma). Na otlaky jsem se koukala, ale chodidla jsou v pořádku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík