Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.11.2015 11:02

Přemýšlíme nad pořízením čistokrevného plemene - jen tři nebo pět slepiček. Nějaké, které snáší - ale nemusí to být žádné přebornice, nejsme žádní šílení vejcožrouti, co potřebují mít k snídani pět míchaných každý den. Ale 80 vajec jen na jaře by bylo málo. Pak potřebujeme takové, které se dobře ochočí, ne žádné létavé plašandy, spíš aby s nimi byla trochu zábava jako s domácími zvířaty. A které mohou bydlet v nezatepleném kurníku a chodit i v zimě ven. A pokud budou i potěšením i pro oko, jen dobře, kdybych chtěla obyčejnou hnědou, vezmu si vynesenou hybridku.

Zatím mám ve výběru velké vyandotky (stříbrná nebo koroptví vlnitá), faverolku, tříbarevnou sasexku ale hodně zajímavě vypadá třeba i paduánka - moje otázka zní, jak jsou na tom tato plemena se splněním mých požadavků, ve skutečnosti, v praxi? Papír snese všechno. Či pokud vás napadá ještě nějaké další plemeno. A jaká je má šance, že vůbec reálně takové zvíře seženu? Chystám se okouknout výstavu v Lysé, ale co jsem byla předminulý rok, drůbeže tam moc nebylo...

5.11.2015 11:15
horal

XXX.XXX.58.226

Vhodná by byla hempšírka, je klidná, rychle zapeřuje a snáška je kolem 180 vajec ročně. Je to slepice s kmbinovanou užitkovostí. Jako další mohu doporučit šumavanku, nese celoročně a i v dnešní době kdy všechno pelichá a nenese, od šumavanek (11 ks) sbírám 2 - 3 vajíčka deně. Navíc jsou hezké i na pohled. Když chcete celoroční snášku vybírejte slepoce s nízkým, nebo růžicovým hřebenem. Platí to ve většině případů.

5.11.2015 13:10

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Přemýšlíme nad pořízením čistokrevného plemene - jen tři nebo pět slepiček. Nějaké, které snáší - ale nemusí to být žádné přebornice, nejsme žádní šílení vejcožrouti, co potřebují mít k snídani pět míchaných každý den. Ale 80 vajec jen na jaře by bylo málo. Pak potřebujeme takové, které se dobře ochočí, ne žádné létavé plašandy, spíš aby s nimi byla trochu zábava jako s domácími zvířaty. A které mohou bydlet v nezatepleném kurníku a chodit i v zimě ven. A pokud budou i potěšením i pro oko, jen dobře, kdybych chtěla obyčejnou hnědou, vezmu si vynesenou hybridku.

Zatím mám ve výběru velké vyandotky (stříbrná nebo koroptví vlnitá), faverolku, tříbarevnou sasexku ale hodně zajímavě vypadá třeba i paduánka - moje otázka zní, jak jsou na tom tato plemena se splněním mých požadavků, ve skutečnosti, v praxi? Papír snese všechno. Či pokud vás napadá ještě nějaké další plemeno. A jaká je má šance, že vůbec reálně takové zvíře seženu? Chystám se okouknout výstavu v Lysé, ale co jsem byla předminulý rok, drůbeže tam moc nebylo...

Já mám wyandotky stříbrné vlnité koroptví velké a jsem s nimi velmi spokojený i v vyšší nadmořské výšce, pod Pradědem, jenom se špatně shánějí noví kouhouti pro změnu krve.

5.11.2015 13:17
jarda36

XXX.XXX.159.251

Dopručil bych třeba australky, to je klidné plemeno a je hezké pro oko :-D sice je jednobarevné, ale ze slepic mají nejhezčí oči a pokud se povede zelený lesk v černém peří tak září jako drahokamy.

Co se týče faverolek, ty jsou působivé, ale coby nosnice to opravdu nejsou. Sice snáší, ale není to nějak závratné a velikost vajíček taky nic moc. Ale jinak na pohled jsou to nádherné slepice, měl jsem je.
Ale to je jen můj názor a zkušenosti s těmito plemeny.
Jarda.

5.11.2015 14:10
faith68

XXX.XXX.34.197

Mne sa veľmi páčia lakenfeldky a forverky.Chovám ale maransky a araucany kvôli farbe vajíčok.

27.11.2015 12:38
bubko

XXX.XXX.240.42

Vie mi niekto povedať aká je to plemeno ? amrokska, moravia alebo Dominant jarabatá?

27.11.2015 13:06
padu

XXX.XXX.204.229

Dobrý den pokud chcete 3-5 slípek ščistokrevných co potěší i oko tak nemusíte vzít sených pět ale teba :
1-sasexka světlá
1-Faverolka losoová
1-australka
1-hempšírka
1-wyanotka

pokud by jste chtě i jiné barvy víček tak dopoučím maransku na čokoládové vejce a jednu arauau na zelená vejce.

Co se týká třeba bíléch vajec tak když přidate mezi polotežké kidné plemeno jednu holku plachou tak se skidní jako její kolegně a ustřihněte ji jedno křídlo proti přeletávní a muže to být vaška či brakelka je krásně pruhovaná na pohled zajmavá.

Co s týká vašich dotazovaných paduanek jsou atraktivní a nesou bílá vejce ale jou složitější na udržbu proti poničení pernatých ozdob a mají i zhoršené vidění díkychocholu doporučuje e zastřihnout u očí a na sehnání jsou složitější...

Ale volil bych Klidně každu slípku jinou ve vašem případ vejce z toho budou a bude pestry dvorek a aspoň je od sebe reznáte pohledem i vejci třeba.
Z čehož mají radost děti dají jím jmena a poznaí je taky.

27.11.2015 13:08
padu

XXX.XXX.204.229

Omlouvám se za chyby a nedopsané slova...něják mi blbne klavesnice.

27.11.2015 13:26
tereza.128

XXX.XXX.42.150

Ještě mne napadá maranska. Nese dobře i v zimě, není choulostivá a má hezky tmavá vajíčka.

27.11.2015 15:53
začátek

XXX.XXX.173.101

Zdravim, orpingtonky a stačí vám plot 50cm.

27.11.2015 17:16
padu

XXX.XXX.204.229

Na to jaká je to velká slepice má poměrně malé vejce ne?a což vede k větší spotřebě krmiva a maléch vajec...jako brahmanky to same.

27.11.2015 20:51
mysak

XXX.XXX.34.3

bubko napsal(a):
Vie mi niekto povedať aká je to plemeno ? amrokska, moravia alebo Dominant jarabatá?

Hybridka.

28.11.2015 21:44
bubko

XXX.XXX.185.182

Vdaka mala to byt amrokska to je tak ked nakupuje zaciatocnik..

Přidejte reakci

Přidat smajlík