Chemisole 20% sol 100ml nezabírá co dál?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.1.2016 20:40
amroxs

XXX.XXX.48.146

Slepice mě stále pšikají zhluboka dychaji, a nektere jsem videl az se udusily smajlík daval jsem jim tri dny tento pripravek podle rady veterinare a vidim že nektre kusy se zotavili, nektere jsou ve stejnem stadiu, mám nadale připravek pouzivat? nebo jaky pripravek pouzivate vy? prvne jsem zkousel i cesnek a to bylo bez efektu, ty vice kychajici slepice mam dany zvlast v drevenem vetranem suchém kurniku, mám použít jiný přípravek? nechtel bych o chovne jedince prijit, rady sekerka nechci čist.

1.1.2016 21:12
honzapm

XXX.XXX.182.25

Může se jednat o částečnou otravu amoniakem, kterou žádný preparát nezlepší.
Je třeba udržovat prostředí čisté, suché, větrané, i v mrazech omezeně větrat.
Netuším, kde je máte, ale vlhko a příliš mnoho výkalů je cesta k tomuto problému.

Čistota je půl zdraví.

Jinak já používám Helmigal, pokud se něco podobného (z jiné příčiny) objeví.
Dvě tablety na kus, na větší kusy (kohout) dávám tři tablety, a za dva dny znovu.

Stačí, když má slepice např. takové ospalé okolo, lehce kalné (laik nemusí poznat).
Dám Helmigal a hnedle je slepice o dost lepší.

1.1.2016 21:26
amroxs

XXX.XXX.48.146

Tak v cistote je mam s tim u me neni problem desinfekce atd. a vse co k tomu patri
tak myslite ze bych mel pouzit ten helmigal? a chemisole uz prestat podavat?

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.1.2016 21:36

A ty udušený někdo pitval? Zrovna srostlice jsou vidět velmi hezky, buď přímo červi, nebo krevní podlitiny v průdušnici, kdyby došlo k úhynu až po zabití červů.

Jestli ty vaše slepice syngamózu nemají, chemizol do nic lijete kupodivu zbytečně

1.1.2016 21:39

Prostě lidi, kurňa, pokud máte v chovu hromadný onemocnění a slepice cípají, je potřeba se do nich podívat, nebo si zaplatit někoho, kdo se do nich podívá. Protože jinak léčíte třeba taky zbytečně - chemisol/helmigal/panacur je odčervovadlo. Jako fajn, ale pokud má slepice aspergilózu, třeba, tak jí odčervovadlo fakt nepomůže. Zrovna v případě aspergilózy jí nepomůže nic.

Neregistrovaný uživatel

2.1.2016 04:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.182.31

Když už máte úhyny, tak to zllikvidujte všechno-ani nepíšete, zda-li mají průjem, co jim dáváte, zda-li vlhkou míchanici, nebo jestli nemají přístup k nějaké nahnilé potravě-plíseň pod listím atd.Ten Chemizol se dává jen jeden den a 14 dní je pauza, jinak je neúčiný, to veter.asi bačkoru umí léčit.Spíš když se dusí tak to v tomto období vypadá na spoustu nemocí-které vyvolávají plísně.

16.2.2016 17:22
ančovička1

XXX.XXX.222.190

Manžel mi u veterináře objednal Helmigal pro husy..dnes jsem si ho byla vyzvednout, balení 100 tbl, tableta po250g, ale na krabičce a v letáku je "cílový druh zvířat - sportovní holubi!"? Dále - přípravek není určen pro potravinová zvířata!..? máte s tím někdo zkušenost, protože to zítra ponesu zpátky!

16.2.2016 17:25
ančovička1

XXX.XXX.222.190

Pardon, opravuji,1 tablete 250mg, účinná látka Fenbendazolum 10,0mg.

Neregistrovaný uživatel

16.2.2016 18:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185

Osobně bych kýchající, či cípající slepice zlikvidovala a hlavně jak tady se píše výše-podívat se do nich.Nemusí mít nic plísňového, ale určitě znáte dobře anatomii drůbeže-slepice, která má tzv. vzdušné vaky a ty jsou uloženy v paždí křídel zespoda.Když má slepice zánět vzdušných vaků, tak nepůmůže ani svatí.Prostě bude kýchat a sípat atd.To, že nechcete přijít o chov, to možná více chovatelů, ale věřte, že nejlepší lék je "ta sekerka".Navíc, některé kusy se stanou bacilonosiči aniž by jste to věděl.
Já takto "zachraňovala" faverolky a nakonec jsem musela přistoupit k razantnímu řešení a hlavně jsem jela za veter. a ta potvrdila zánět vzd.vaků a lečení ATB je pěkně drahé a ne vždy s úspěchem.Nyní si musíte sám rozhodnout-jsou to vaše zvířata a jestli jsou tak vzácná- to není posmívačné, tak musíte hledat u jiného chovatele, případně v zahraničí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík