Dobrý deň, chcem poprosiť chovateľov slovenskej husi, či by mi neboli ochotní pomôcť. Už dávno túži dcérka po slovenskej alebo suchovskej husi, aj keď najviac sa jej páči česká, ale tú nemáme šancu zohnať. Proste ide o to, že som našla chovateľa, ktorý je ochotný predať dcérke húsatká, a potrebujem zistiť, či sa dá aj húsatko nejako farebne rozlíšiť od húsatka nemeckej nosnej husi. Ide mi o to, že za húsatká si pýta dosť peňazí a chcem mať istotu, že je to skutočne od slovenskej, lebo chová aj nemecké nosné. Poprípade, či nemá niekto foto malých húsatiek slovenskej húsky. Ďakujem pekne a pekný deň. S pozdravom Pastieriková.
Dobrý den, to byste musela mít křištálovou kouli, abyste u housátek najisto určila plemeno, nejlepší bude, když si dojedete k prodávajícímu chovateli a prohlédnete si jeho chovné husy, každý dobrý chovatel se s nimi velice rád pochlubí, popřípadě ukáže ocenění z výstav, bodování a podobně! tak hodně štěstí ve výběru!
ančovička1
napsal(a):
Dobrý den, to byste musela mít křištálovou kouli, abyste u housátek najisto určila plemeno, nejlepší bude, když si dojedete k prodávajícímu chovateli a prohlédnete si jeho chovné husy, každý dobrý chovatel se s nimi velice rád pochlubí, popřípadě ukáže ocenění z výstav, bodování a podobně! tak hodně štěstí ve výběru!
Ďakujem za odpoveď, ja som si myslela, že je to nejako rozlíšiteľné. Ale určite si pre húsatká pôjdem osobne a určite budem chcieť vidieť aj rodičov a podľa toho sa zariadim. Ešte dúfam, že si to niekto prečíta a pošle mi fotku húsatka ako má vyzerať. S pozdravom Anna.
scipi

XXX.XXX.224.34
Dobry den
V suchej nad parnou je priamo chovna- slachtitelska stanica suchovskej husi.myslim ze pravejsiu suchovsku hus inde nekupite.
scipi
napsal(a):
Dobry den
V suchej nad parnou je priamo chovna- slachtitelska stanica suchovskej husi.myslim ze pravejsiu suchovsku hus inde nekupite.
Dobrý deň, o šľachtení suchovskej husi v Suchej nad Parnou som počula, a aj som hľadala kontakt na tú šľachtiteľskú ale nič som nenašla. Dokonca som poprosila kamarátku ktorá býva pár km odtiaľ a ani ona nepočula, žeby tam predávali húsatká ak viete o nejakom kontakte na chovateľa slovenskej alebo suchovskej husi, ktorý by bol ochotný predať húsatká, tak sem s ním budem Vám veľmi povďačná. Dakujem a pekný deň. S pozdravom Anna.
scipi

XXX.XXX.224.34
Odkial ste vy?
scipi

XXX.XXX.224.34
scipi
napsal(a):
Odkial ste vy?
Este skuste toto cislo.
scipi

XXX.XXX.224.34
0905576307
sory za kuskovanie blbne mi pc.
scipi

XXX.XXX.224.34
Je niekde z krupej to je dedina kusok od tej chov. stanice...bol to neaky pan co ma suchovske husi najskor som ich chcel ja potom som sa rozho dol pre franske...
a tuto je cislo kam som volal 0903 187 656...slovenska bila hus niekde pri nitre 25e kus.
scipi
napsal(a):
Je niekde z krupej to je dedina kusok od tej chov. stanice...bol to neaky pan co ma suchovske husi najskor som ich chcel ja potom som sa rozho dol pre franske...
a tuto je cislo kam som volal 0903 187 656...slovenska bila hus niekde pri nitre 25e kus.
Ďakujem za číslo, skúsim zavolať. No ono je to pri tých slovenských ťažko, ľudia to už majú kadejako pokrížené s brojlerovými alebo nemeckými a to mám doma to nechcéééém. Nanesú vajec do nekonečna, tak ako lendenky. Ja by som brala takú húsku čo nanesie a zasadne a nie aby som týždeň čo týždeň čakala kedy už konečne znášku ukončí a sadne, je to pre mňa nočná mora a už ma to takto nebaví
scipi

XXX.XXX.224.34
hanach
napsal(a):
Ďakujem za číslo, skúsim zavolať. No ono je to pri tých slovenských ťažko, ľudia to už majú kadejako pokrížené s brojlerovými alebo nemeckými a to mám doma to nechcéééém. Nanesú vajec do nekonečna, tak ako lendenky. Ja by som brala takú húsku čo nanesie a zasadne a nie aby som týždeň čo týždeň čakala kedy už konečne znášku ukončí a sadne, je to pre mňa nočná mora a už ma to takto nebaví
Pokial su odchovane pod husou tak zasadnu aj ked su s bielou pokrizene
Alebo si zozente franske ako ja aj tie maju pud kvokavosti.
2040

XXX.XXX.46.200
Dobry den
Na nemeckych strankach som sa docital ze franske husi maju zachovanu lietavost. Chcem sa spytat ci maju tendenciu tieto husi lietat. Dakujem velmi pekne.