Násadová vajíčka japonky pod čínskou slepičkou?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.1.2016 09:47
Didakt

XXX.XXX.182.205

Dobrý den. Měl bych dotaz zda by zvládla slepička křepelky čínské vysedět třeba ze dvě vajíčka křepelky japonské? Je to čistě jen dotaz...Mám slepičku křepelky čínské, která mi vždy vyseděla všechny snůšky a je dobrá mamina a jelikož uvažujeme o křepelkách japonských napadl mě tento nápad. Díky předem za odpovědi.

13.1.2016 09:50
maximus.chov

XXX.XXX.232.4

Didakt napsal(a):
Dobrý den. Měl bych dotaz zda by zvládla slepička křepelky čínské vysedět třeba ze dvě vajíčka křepelky japonské? Je to čistě jen dotaz...Mám slepičku křepelky čínské, která mi vždy vyseděla všechny snůšky a je dobrá mamina a jelikož uvažujeme o křepelkách japonských napadl mě tento nápad. Díky předem za odpovědi.

Ano.

13.1.2016 10:19
Didakt

XXX.XXX.182.205

A není možné, že je slepička odmítne? Přece jen jsou ta vajíčka o poznání větší...

13.1.2016 10:47
maximus.chov

XXX.XXX.232.4

Didakt napsal(a):
A není možné, že je slepička odmítne? Přece jen jsou ta vajíčka o poznání větší...

Neodmítne.

13.1.2016 11:39
Didakt

XXX.XXX.182.205

Ok. Tak děkuji...na jaře vyzkouším:).

lentak

13.1.2016 17:12
lentak

XXX.XXX.200.250

Tak to chces vidiet ako ta malicka chuderka cinska sadne na vajicka krepelky japonske...niekedy zasnem co tu ludi napadne! aky to ma vyznam podsadit dve vajicka japonskej?

14.1.2016 10:46
Didakt

XXX.XXX.182.205

Význam to má takový, že chceme začít s chovem japonek a chtěli by jsme si jen koupit násadová vajíčka a sami si vylíhnout no zase kvůli pár vajíčkům nebudeme kupovat za několik tisíc líheň... Jasně, dají se koupit už kuřata, ale napadlo mě, že když je naše slepička taková dobrá mamina, že by mohla zvládnout i toto...je to jen nápad/pokus...když se nepovede tak se nepovede...nebylo to myšleno nijak zle...

14.1.2016 12:18
percheron

XXX.XXX.70.94

Didakt napsal(a):
Význam to má takový, že chceme začít s chovem japonek a chtěli by jsme si jen koupit násadová vajíčka a sami si vylíhnout no zase kvůli pár vajíčkům nebudeme kupovat za několik tisíc líheň... Jasně, dají se koupit už kuřata, ale napadlo mě, že když je naše slepička taková dobrá mamina, že by mohla zvládnout i toto...je to jen nápad/pokus...když se nepovede tak se nepovede...nebylo to myšleno nijak zle...

Kolko myslize ze cinske prepelica obsadne vajec japonskej? videli ste na zivo vobec obe velkosti tychto vajec? z mojho pohladu mi to pride nezealne to ako keby ste chceli liahnut pod sliepkou pstrosie vajcia

lentak

14.1.2016 12:21
lentak

XXX.XXX.70.94

Didakt napsal(a):

No tak to teda bude velky chov..tamto sposobom za rok mozete odchovat aj 10 ks prepelice japonskej

15.1.2016 12:21
Didakt

XXX.XXX.182.205

Však kdo říkal, že chci mít padesát křepelek? Mě stačí tak ze pět...jen na vajíčka...

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.1.2016 19:24
Uživatel s deaktivovaným účtem

To je sice zajímavý nápad ale už vidím jak si k někomu půjdete jen pro dvě vajíčka, nebo si je dokonce necháte poslat poštou, nebo více ale zbytek dáte už jedině na smaženici.Z těch dvou se vylíhne třeba jen 1. kuře a pak jak?Činská slepička přece nebude za pár týdnů sedět zas a zas...Tak mě to moc neštimuje

17.1.2016 20:35
Didakt

XXX.XXX.182.205

Prostě je to jen dotaz/pokus...a získám je snadno. Mám nedaleko chovatele, od kterého si kupuji vajíčka (k jídlu)...

Přidejte reakci

Přidat smajlík