Mám napáječky podložené velkými květináči typu miska nebo u zdobnělek cihlami, aby v napáječce slepice nešlapaly a necachtaly vodu ven. Funguje to pro kastroly i kloboukové napáječky a okolo je sucho. A hlavně jen u slepic. U kachen je vhodnější velká lodna, na ní rošt a na něm napáječka. Jinak to plave.
Možná je to tahle:
http://www.driml-napajecky.cz/cz/drubez-holubi/napajecky/zavesne-niplova-napajecka-s-sesti-niply-2012979.html
Nevím, já s nimi zkušenost nemám. Dana.
omegab
napsal(a):
Dobry den nemate prosim foto, a ty cihli vyskousim zitra vsem vam zatim moc dekuju :) P.K.
Mám je z lihne.cz a jsou opravdu bezva. Zítra vyfotím a dám sem. Pravda, je to cenově dražší, ale zase máte celkem pohodu na čistění, v zimě vodu pouze dolévám a čistím tak za 14 dní, protože kyblík má víko a nic se do něj nedostane.
Dobrý den, jsem začátečník, tak možná položím hloupou otázku:
dají se niplové napáječky používat od narození? Najdou si ty kuřátka vodu? Vycítí to?
Systém niplových napáječek se mi moc líbí - lze jej plně automatizovat a budou mít stále dostatek čisté vody. Jen se bojím, aby hned od narození tu vodu našly...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jako stelivo dávám také jedině hobliny ale jen v hodně malé vrstvě, jednou jsem dala i stelivo Asan, když jsem nic jiného zrovna neměla a je výborné, jenže z cenového hlediska asi pro nikoho, mám ale jen 6 slepiček tak jsem jim to pro jednou dopřála
Zdravím, já používám ve chlívku i v odchovnách hobliny a to ze dvou důvodů...hovňousy se dobře uklízejí, případně ta tekutější do nich pěkně vsáknou a hobliny mám možnost získat za nějaké ty, naturalie " od truhláře ze vsi. Jinak k nezaplacení