Tak vazeny chovatelia poradte chcem spravit dve odchovne na kuriatka, màm takè dilema ci ich dat na rost alebo plnu podlahu s podstielkou;a este ci ten rost moze byt z pletiva stvorcovè okà 0.6x0.6 alebo je to riedke.popripade ràd pozriem vase odchovne ak sem dàte fotky.za vsetky prispevky dakujem.
Já jsem letos poprvé vyzkoušel rošt. Vyrobil jsem ho z perlinky, ta se ale moc veosvědčila. Né že by nesplňovala funkčnost, ale při mytí wapkou se přetrhala. Možná kdyby se čistil častěji, ale drátěný by byl každopádně lepší na odolnost. No a jaké jsou klady ? Nemáte podestýlku v krmení a v napáječkách, nehromadí se podestýlka, kuřata nemají žádné přílepy na prstech, neni třeba tak častomanipulovat s kuřaty jako při výměně podestýlky a npráší se tolik. Zápor snad jenom ten, že krmení co rozhrabou spadne do trusníku a je znehodnoceno a že se jednou za čas musí umýta vydesinfikovat.
horal
napsal(a):
Já jsem letos poprvé vyzkoušel rošt. Vyrobil jsem ho z perlinky, ta se ale moc veosvědčila. Né že by nesplňovala funkčnost, ale při mytí wapkou se přetrhala. Možná kdyby se čistil častěji, ale drátěný by byl každopádně lepší na odolnost. No a jaké jsou klady ? Nemáte podestýlku v krmení a v napáječkách, nehromadí se podestýlka, kuřata nemají žádné přílepy na prstech, neni třeba tak častomanipulovat s kuřaty jako při výměně podestýlky a npráší se tolik. Zápor snad jenom ten, že krmení co rozhrabou spadne do trusníku a je znehodnoceno a že se jednou za čas musí umýta vydesinfikovat.
Dakujem, aj za fotky ja bysom chel na ten rost pouzit zvàranè pozink pletivo pripadne keby som zohnal nerezovè, to by malo vapkovanie ustàt, aspon dufam kazdopàdne sa priklànam ku odchovni na roste.
horal
napsal(a):
Jenom k tomu ještě, že by bylo možná lepší pro starší kuřata větší oka třeba 1x1 cm.
Ano ja màm v plane dva rosty pre kazdu odchovnu tj podla veku ide mi skor oto ci to oko 0.6x06 neni riedke ci sa jednodnovym nemoze zaseknut noha, neskor pre vacsie som mal na misly oko 10x10.materiàl odchovne cetris 1cm z vnutra natrety bielov farbou.
beginner
napsal(a):
A co kuřata? Taky jsou na roštu spokojený?
V mojom pripade o lenivost urcite nejde ide mi predovsetkym o udrzanie maximàlnej zoohygieny, màm v chove aj exoty a pripadnà kokcidioza by ma nepotesila, neskor kurcatà prejdu do otvorenych vybehov na zelenom tràvniku adekvàtnych rozmerov aby zelen vydrzala.
jentak33

XXX.XXX.139.226
Za mě jednoznačně odchovnu S ROŠTEM!
jentak33

XXX.XXX.139.226
jako001
napsal(a):
Dakujem, aj za fotky ja bysom chel na ten rost pouzit zvàranè pozink pletivo pripadne keby som zohnal nerezovè, to by malo vapkovanie ustàt, aspon dufam kazdopàdne sa priklànam ku odchovni na roste.
Já mám v odchovně bodované pozinkované pletivo už 8. sezonu. Čistím vapkou a i dezinfikuji a zatím v pohodě. Nerezové asi bude hodně drahé
Tak to vám sem dám taky reakci z druhé strany barikády
Rošt jsem zkoušela kdysi na křepelky z perlinky. Trus nepropadl, jenom se ta perlinka ulepila. A do prostoru mezi rámeček a bednu strkaly křepelky nohu, tak jsem tam musela dávat kusy kartonu, kde byla mezera. Takže rámeček nepoužívám. První dny noviny a na to položenou perlinku, pomáhá to v chůzi kuřatům, křepelkám, noviny jim nekloužou. Tak po dvou dnech zadělanou perlinku vyhodím a na čisté noviny pohážu hobliny neprašné od Profibedu. Každý den čistím. Po 14ti dnech jdou do velké odchovny, kde je na dně igelit a na něm větší vrstva hoblin. Není nad pohled na kuřata jak se v hoblinách přehrabujou.
Tož tak
https://www.youtube.com/watch?v=-tYoJL_GSlI
https://www.youtube.com/watch?v=H9McYNVFMkg.
veraboskova
napsal(a):
Tak to vám sem dám taky reakci z druhé strany barikády
Rošt jsem zkoušela kdysi na křepelky z perlinky. Trus nepropadl, jenom se ta perlinka ulepila. A do prostoru mezi rámeček a bednu strkaly křepelky nohu, tak jsem tam musela dávat kusy kartonu, kde byla mezera. Takže rámeček nepoužívám. První dny noviny a na to položenou perlinku, pomáhá to v chůzi kuřatům, křepelkám, noviny jim nekloužou. Tak po dvou dnech zadělanou perlinku vyhodím a na čisté noviny pohážu hobliny neprašné od Profibedu. Každý den čistím. Po 14ti dnech jdou do velké odchovny, kde je na dně igelit a na něm větší vrstva hoblin. Není nad pohled na kuřata jak se v hoblinách přehrabujou.
Tož tak
https://www.youtube.com/watch?v=-tYoJL_GSlI
https://www.youtube.com/watch?v=H9McYNVFMkg.
Velmi pekne dakujem za vàs nàzor ;aj za prilozenè video kuriatka su peknè, musim vàm povedat videl som aj video s prepelickami co stedala na druhè vlàkno, ktorè sledujem uz dlhu dobu.uvidim ako sa osvedsi ten ktory typ budem robit totizto odchovne dve jednu s rostom druhu s podstielkou ako podstielku chcem vyskusat pelety bud zo slamy alebo dreva, popripade zo sena uvidim mozno neskor rost vyhodim alebo dorobim fotky hotovych odchovni potom dàm sem.dakujem vsetkym za nàzor.
Dobrý den, mám kuřatka hned od vylíhnutí na hoblinách v menší odchovně, tam jsou cca týden dva, pak jdou do větší, kde je venkovní teplota 24 stupňů, také na hobliny. Ano, práší se, ale mám je v samostatné místnosti, kde to ptostě jednou denně zametu a cca za dva týdny vysaju. Jako Věra nahoře, paráda koukat, jak se přehrabují, jak jsou spokojené. Dle potřeby měním za suché.