Dobrý den, zajímalo by mě čím krmíte vylíhlá kuřátka čistokrevné drůbeže.Dočetla jsem se že by se měla dávat směs K1. Když jsem ji zháněla v chovatelském obchodě tak ji neměli a prodavač mě upozornil že přitahuje brouky a že za pár dnů je plná nějaké havěti a proto ji už neprodáva a nabídl mi BR1 (na výkrm brojleru).Tak jsem chtěla znát váš názor a zkušenosti s K1 jestli měl taky někdo problém s broukama?
Pokud je krmná směs správně skladovaná, vydrží dlouho a žádný brouk se neobjeví.Používám směs, kterou jsem koupil loni v létě a je v pohodě.Záruka je několik měsíců.S BR1 nemám u kuřat dobré zkušenosti.Obsahuje mnoho přísad, které mým kuřatům neprospívaly (lehké nosné plemeno - průjem, nerovnoměrný růst). Je určena pro výkrm brojlerů.Já osobně bych BR1 nedoporučoval.Možná záleží také na výrobci směsi a na plemenu kuřat.
milan150
napsal(a):
Pokud je krmná směs správně skladovaná, vydrží dlouho a žádný brouk se neobjeví.Používám směs, kterou jsem koupil loni v létě a je v pohodě.Záruka je několik měsíců.S BR1 nemám u kuřat dobré zkušenosti.Obsahuje mnoho přísad, které mým kuřatům neprospívaly (lehké nosné plemeno - průjem, nerovnoměrný růst). Je určena pro výkrm brojlerů.Já osobně bych BR1 nedoporučoval.Možná záleží také na výrobci směsi a na plemenu kuřat.
Problém bude asi v tom, že ste BR1 dávali, ako ste už písali, lahkým nosným plemenám. Ako som už spomínala BR1 pridávam do K1 brahmankám aby dorástli do požadovanej váhy 5 kg. Lahkým plemenám dávajte len K1.
Správná výživa je důležitá pro další růs, vývoj a zdravotní stav kuřat. Nejlepším řešením je používat kompletní krmné směsi, které odpovídají fyziologickým požadavkům kuřat.
týdny směs celková spotřeba směsi
stáří na jedno kuře
0-6 K1 1,5 - 2 kg.
7-10 K2 1,5 - 2 kg.
11-20 K3 5 - 6 kg.
od 21 N (směs pro nosnice) cca 130-150 g./ denně
Jak je uvedeno výše, prodejců je celá řada a na nějakou "havěť" ve směsích nenarazíte a to zcela určitě v době spotřeby uvedené na balení. Mezi větší výrobce patří Energis, Sehnoutek a synové a jiní lokální výrobci. Takže stačí proběhnout na internetu a někteří vozí až do domu...
Keby mi takúto hlúposť raz povedal " že přitahuje brouky a že za pár dnů je plná nějaké havěti a proto ji už neprodáva", tak by som viac u neho v obchode nič nekúpil. Asi tomu "rozumie" a potrebuje predať to, čoho veľa nakúpil, aby to bolo ešte v lehote spotreby.
Ja krmim od 3. dňa s K1 (čiastočne riedenou s kukuričným šrotom) a po 7 dňoch už čistu K1. Kupujem však drtené granulky len od overených výrobcov (Versele laga, či De haus-Enegys). Kurence rastú ako z vody.
Děkuji za reakce.Mě to právě bylo podezřelé, samozřejmě jsem si něco načetla a nikdo to tu nepsal, že by měl takový problém.Jsem ze Vsetinska a nejbližší výroba krmiv je v kelči ale k1 nevyrábějí mají až K2 a K3 atd. Mám kuřátka vlašek teď mají směspro brojlery a je vidět že jim to moc nesedí, některé mají prujem, dokonce jeden uhyn. Měla jsem jen strach koupit 25 kg pytel a pak ho třeba pulku vyhodit.Jdu objednat K1.
alena.par
napsal(a):
Děkuji za reakce.Mě to právě bylo podezřelé, samozřejmě jsem si něco načetla a nikdo to tu nepsal, že by měl takový problém.Jsem ze Vsetinska a nejbližší výroba krmiv je v kelči ale k1 nevyrábějí mají až K2 a K3 atd. Mám kuřátka vlašek teď mají směspro brojlery a je vidět že jim to moc nesedí, některé mají prujem, dokonce jeden uhyn. Měla jsem jen strach koupit 25 kg pytel a pak ho třeba pulku vyhodit.Jdu objednat K1.
Já jsem od Rožnova a Energys objednávám od Veselého (líhně-cz) - vozí až do domu. Vlezu se těsně do 100 km, což je zdarma. Je ale nutné odebírat alespoň 4 pytle, tak to vždy nakombinuji s granulema pro nosnice a králíky a pohoda. Lze ale nakoupit i jinde - např v Hrachovci (VM) je prodejna krmiv (tam berou jiné výrobce - Hlučín, Opava). Záleží ze které části okresu jste.
alena.par
napsal(a):
Dobrý den, zajímalo by mě čím krmíte vylíhlá kuřátka čistokrevné drůbeže.Dočetla jsem se že by se měla dávat směs K1. Když jsem ji zháněla v chovatelském obchodě tak ji neměli a prodavač mě upozornil že přitahuje brouky a že za pár dnů je plná nějaké havěti a proto ji už neprodáva a nabídl mi BR1 (na výkrm brojleru).Tak jsem chtěla znát váš názor a zkušenosti s K1 jestli měl taky někdo problém s broukama?
Ten prodavač má brouky.
https://www.youtube.com/watch?v=PdhOnB-kvls.
Toto je celkom dobrý článok : http://www.chovzvirat.cz/clanek/735-odchov-kuric-nosneho-typu/ a ja kŕmim týmito zmeskami : http://www.polnonakuptatry.sk/polnonakup/eshop/1-1-Krmne-zmesi-pre-pre-HYDINU/2-2-Odchov-kurciat-N-O-S-N-I-C-E... tie sa mi osvedčili... pozri si vlákno, kde som o tom písal : https://www.ifauna.cz/drubez/diskuse/detail/3079781/jaro-uz-je-to-skoro-tady#a3091620...a aj ako mi kuriatka rástli od 5.3.2016 a fotky... na pitie majú len čistú vodu z niplových napájačiek... čiže odchovňa čistá a suchá... nikomu to nevnucujem, len pridávam svoje skúsenosti... pri tých zmeskách nieje zobrazená K/B od 7 do 11 týždňov ale ju predávajú... od 0 do 6 týždňov je to K/A... u nás ju predávajú vo vedľajšej obci (cca 3KM) takže ja problém s dodávkou nemám... a nestalo sa mi, že by v nej bol nejaký chrobák ani nič... každá zmeska má dátum spotreby, do kedy je dobré tu zmesku skŕmiť, nakoľko obsahuje kukuricu, ktorá má veľký obsah tuku a ten pri dlhšom skladovaní podlieha oxidácii a zmeska môže zatuchnúť... preto ju nikdy nekupujem do zásoby...
Uživatel s deaktivovaným účtem

peter z bratislavy
napsal(a):
Keby mi takúto hlúposť raz povedal " že přitahuje brouky a že za pár dnů je plná nějaké havěti a proto ji už neprodáva", tak by som viac u neho v obchode nič nekúpil. Asi tomu "rozumie" a potrebuje predať to, čoho veľa nakúpil, aby to bolo ešte v lehote spotreby.
Ja krmim od 3. dňa s K1 (čiastočne riedenou s kukuričným šrotom) a po 7 dňoch už čistu K1. Kupujem však drtené granulky len od overených výrobcov (Versele laga, či De haus-Enegys). Kurence rastú ako z vody.
Naprostý souhlas!
peter z bratislavy
napsal(a):
Napsal jste to velice dobře, ohledně kvality krmení. taktéž krmím stejnou směsí pro kuřata MINI a později MIDI a velice dobře to přijímají a dokonce jsem v loňském roce kroužkoval minimálně o měsíc dříve. Pokud někdo směsi potřebuje, taj je rozváží pan Veselý líhně.cz. Reklamu nedělám, aby si nikdo nemyslel, ale jen píši, že směsi rozváží po celé ČR...a možná i SK.
alena.par
napsal(a):
K1 De Heus.
Je dostatečně kukuřičná. V prvních dnech do ní strouhám vajíčko na tvrdo. Obcas, ale vzhledem k velkemu obsahu cukru, nastrouham i piskot.
Brouky ve smesi si samozrejmne muzete privest, proto je potreba nakupovat u renomovanych firem, resp. primo u vyrobcu kde se toci objemy a krmivo "nestoji".
De Heus, Energys, Versele to docela umí. Kontaktujte sveho regionalniho obchodniho zastupce. V mnoha pripadech Vam zbozi zavezou az domu.
Pozdravujte prodavace.

Taky jsem byla kupovat K1 a byla plna jakoby pavucinek, a prisla mi i zlukla.. tak jsem mu to sla vratit a chtela jsem videt pytel s datumem spotreby..
uz tam mel novej, tak jsem porovnala obe smesi a on priznal, ze ta co mi prodal je plna molu, ze to je normalni, pac do kazdeho krmeni se v kramu daji moli.. no des bes...
nechala jsem mu ji tam a dal mi novou..
pro kuratka micham K1 s nutrimixem ( Fink nezvestice )
nad Energys moje slepice bohuzel ofrnuji zobak.. tak tu mam pul pytle z podzimu a postupne pridavam k N2.
Všimli jste si, že Fink Nezvěstice začal do své K1 přidávat též drcený granulát, jako to má Energys? Pro mě teda nic moc řešení - krok zpátky - páč z toho se hůř dělá míchanice, takže mi to až tak nevyhovuje - a pro jednodenní až cca týdenní kuřátka ten čistý drcený granulát od Energysu prostě není - je moc velký. Museli to začít dělat teď, neb směs z toho týdne už granulát (Fink) obsahuje, kdežto směs cca 3 týdny stará je ještě plně sypká (jemný šrot).
Trvanlivost směsí a šrotů je 3 měsíce - tudíž pavučinky, brouky, či "od podzimu" nechápu.

A co s tim mam udělat kdyz to byl 25kg pytel. Proste to zkrmuji postupně. Trvanlivost 6mesicu na pytli od energys. Vyrobeno 07/10/2015
Tak to je jeste v normě.
Od Fink měli na Belance v Plzni šrot i minigranulky. /minuly tyden v pátek/.
Versele za 34/KG je docela mazec...ale vyzkoušela bych, kdyby to tu někde měli.
Ony ty směsi mají různou dobu trvanlivosti - to je pravda.
Některé od Energys (de Heus) mají 6 měsíců, ale třeba jejich kukušrot čistý
má jen 3 měsíce. A některé směsi od Finka mají ty 3 měsíce taky - nebo čtyři.
Ty granulky by - teoreticky - měly (mohly) mít dobu trvanlivosti delší.
To je fajn, že obchod na Belánce ještě funguje - loni jsem zaslechl zvěsti,
že to budou rušit (?)...

bronda
napsal(a):
Já krmím první 4 dny kukuřičnou krupici, pak přejdu na Kmini Energys a zcela bez problémů. Nikdo nos neohrnuje. Teď mají kuřata 25 dnů. Míchám jim K1 občas s vajíčkem, občas s nadrobno nařezanou pampeliškou - po té se mohou utlouct.
Energys K mini, ani jiny druh od energys jsem nezkousela. mam jen 25 kg pytel Nosnice Gold, jsou to granule a ty slepicim fakt nejedou. JInak ohledne kuratek to delam jako vy, namixuji koprivy nebo pampelisku a dam to s K1. to same s vajickem. Mrkev milujou.
kde kupujete VERSELE LAGA?
Jamarov
napsal(a):
Máte někdo zkušenost nebo návod jak si směs vyrobit sám?Používám klasiku K1, K2,...podle věku, ale nelíbí se mi v nich obsažené GMO...Nebo znáte nějakého výrobce, který by to nepoužíval? Děkuji.
Můžete si pořídit Koncentrát a obilniny si přidáte sama.
Pokud v dnešní době seženete neGMO odrůdy, tak vám osobně pogratuluji
a na místním náměstí za střízliva zapěji ruskou hymnu!
http://www.energyshobby.cz/produkt/koncentraty-drubez-uni-30
.
honzapm
napsal(a):
.
Ruskú hymnu live si rád vypočujem... aj keď tie podmienky sú nesplniteľné... ale ja takú mám a dokonca bordovú kukuricu a vajcia po nej sú skoro až červené (žĺtky)
honzapm
napsal(a):
.
Takže mi nezbývá než zorat pole a zasít...a kde vzít semena?
napsal(a):
Energys K mini, ani jiny druh od energys jsem nezkousela. mam jen 25 kg pytel Nosnice Gold, jsou to granule a ty slepicim fakt nejedou. JInak ohledne kuratek to delam jako vy, namixuji koprivy nebo pampelisku a dam to s K1. to same s vajickem. Mrkev milujou.
kde kupujete VERSELE LAGA?
Dobrý den,
jen tak pro inspiraci, Energys prodává i drcenou směs pro nosnice. Mám ji vyzkoušenou, slípky nám taky granulky nechtějí.
Např. ji nabízejí tady: http://www.lihne.cz/218-25-kg.html
Jsem s lihne.cz velice spokojená dovezou krmivo až do domu. Dá se říci že každé zvíře co doma máme (kromě kocoura ) má na jídelníčku směsi od energysu. Nemám to jako hlavní složku krmiva a jsem s tím spokojená.
Ni+Pa
napsal(a):
Dobrý den,
jen tak pro inspiraci, Energys prodává i drcenou směs pro nosnice. Mám ji vyzkoušenou, slípky nám taky granulky nechtějí.
Např. ji nabízejí tady: http://www.lihne.cz/218-25-kg.html
Jsem s lihne.cz velice spokojená dovezou krmivo až do domu. Dá se říci že každé zvíře co doma máme (kromě kocoura ) má na jídelníčku směsi od energysu. Nemám to jako hlavní složku krmiva a jsem s tím spokojená.
Tu drcenou směs pro nosnice musím zkusit. Mně taky slepice granulky moc neberou - jen jako součást míchanic se šrotem a nejlépe ještě s masíčmen a zeleninkou.
bronda
napsal(a):
Tu drcenou směs pro nosnice musím zkusit. Mně taky slepice granulky moc neberou - jen jako součást míchanic se šrotem a nejlépe ještě s masíčmen a zeleninkou.
Pokud Vám neberou granule, tak je rozemelte (třeba sklenkou), protože granule a sypká je úplně stejná směs, s tím rozdílem, že směs je směs a granule jsou granule.
Mám něco podobného jako tady ale starší. Jde nastavit hrubost mletí.
http://www.hradsky-sunk.cz/loupac-kukurice/rucni-mlynek-na-kukurici-a-zrni.
Omlouvám se, že otevírám znovu tohle vlákno, ale mám problém s K 1 a K 2, které jsem si objednala od výrobce Velas a.s. Vylíhlé O ravky mi K1 nezobaly, protože granulky K1 jsou velmi hrubé, koupila jsem další K1 od Versela Laga, jemné jako šrot, tím jsem krmila kuřata dosud, začínají 7 týden a teprve teď už je některá kuřata přijímají, ale pokud jim dám obojí chutnají jim pouze ty od Verasele Laga. Chtěla jsem začít dávat K2 abych je výživově nepodtrhla, ale granulky jsou ještě větší. Mám je drtit nebo je zkrmit v míchanici slepicím ? Mám od obou směsí po dvou pytlech, počítala jsem s Wyandotkama, které mi půjdou v neděli do líhně. Nejsou pro dospělé slepice nevhodné? nepřestanou třeba snášet ? nebo mám raději granule dát do kompostu. Prosím o radu,
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.158.126
Kutilka
napsal(a):
Omlouvám se, že otevírám znovu tohle vlákno, ale mám problém s K 1 a K 2, které jsem si objednala od výrobce Velas a.s. Vylíhlé O ravky mi K1 nezobaly, protože granulky K1 jsou velmi hrubé, koupila jsem další K1 od Versela Laga, jemné jako šrot, tím jsem krmila kuřata dosud, začínají 7 týden a teprve teď už je některá kuřata přijímají, ale pokud jim dám obojí chutnají jim pouze ty od Verasele Laga. Chtěla jsem začít dávat K2 abych je výživově nepodtrhla, ale granulky jsou ještě větší. Mám je drtit nebo je zkrmit v míchanici slepicím ? Mám od obou směsí po dvou pytlech, počítala jsem s Wyandotkama, které mi půjdou v neděli do líhně. Nejsou pro dospělé slepice nevhodné? nepřestanou třeba snášet ? nebo mám raději granule dát do kompostu. Prosím o radu,
Dobrý deň, Versele - Laga má zmes Kurča rast - sypká od 10. týždňa až do znášky. Zmes pre kurčatá môžete kľudne skrmiť dospelými kurami, znášať Vám neprestanú. Do kompostu by to bola škoda.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý deň, Versele - Laga má zmes Kurča rast - sypká od 10. týždňa až do znášky. Zmes pre kurčatá môžete kľudne skrmiť dospelými kurami, znášať Vám neprestanú. Do kompostu by to bola škoda.
Sypkou směs K1 od Versele Larga ještě mám, a po třech týdnech jak píšete od 10 týdne dám K2 od stejné značky dá se koupit ve vedlejší vesnici - a tu granulovanou postupně zkrmím dospělými, děkuji
faith68
napsal(a):
Mne sa viac páčia granulky.Nezostáva z nich žiaden odpad a 9 týžňnovým kuriatkam chutí.
Ano, to je pravda jenže od té firmy Velas z Lysé nad Labem z nabídky dopravce Kvídery jsou i K1 tak veliké, že je vylíhlé kuřátka do 7 týdne nesezobnou / Oravky/. Do násadovek mi byly přimíchány o m y l e m 4 vejce zdrobnělých Velsumek a ty už vůbec.
Kutilka
napsal(a):
Ano, to je pravda jenže od té firmy Velas z Lysé nad Labem z nabídky dopravce Kvídery jsou i K1 tak veliké, že je vylíhlé kuřátka do 7 týdne nesezobnou / Oravky/. Do násadovek mi byly přimíchány o m y l e m 4 vejce zdrobnělých Velsumek a ty už vůbec.
Já je přimíchávám ke starteru od Mela Wurz (dovoz přímo od výrobce) od 3. týdne a berou je v pohodě.7týdenní mi zobou celou pšenici a normálně velké granule. Asi záleží na tréninku. Krmím granulky od 1.dne a pohoda. Dana.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.158.126
Kutilka
napsal(a):
Sypkou směs K1 od Versele Larga ještě mám, a po třech týdnech jak píšete od 10 týdne dám K2 od stejné značky dá se koupit ve vedlejší vesnici - a tu granulovanou postupně zkrmím dospělými, děkuji
Nemusíte čakať do 10. týždňa, môžete kľudne aj skôr. Nič sa im nestane.
začátek
napsal(a):
Pro kuřata min. do tří týdnů, jen MIFUMA PREMIUM kuken-starter premium.Zatim to je to nejlepší co znám a všem doporučuji.
Mohu jen potvrdit, je to sypká směs s bylinami (ty tam jsou opravdu cítit) a hodně kukuřice. Cena je vyšší, ale vyplatí se. Dávám to vlhčené do cca 1 měsíce, potom již klidně Energys kuře mini či rovnou Energys kuře midi.
začátek
napsal(a):
Pro kuřata min. do tří týdnů, jen MIFUMA PREMIUM kuken-starter premium.Zatim to je to nejlepší co znám a všem doporučuji.
Mohu se optat, kdo a kde proává tuto směs, abych mohl odzkoušet? Zkoušel jsem Energys a oproti Sehnoutkovi, žádný rozdíl ve vývoji kuřat. Rozdílná (pro mne) jen cena a vzdálenost prodejce. Děkuji.
jo012810
napsal(a):
Mohu se optat, kdo a kde proává tuto směs, abych mohl odzkoušet? Zkoušel jsem Energys a oproti Sehnoutkovi, žádný rozdíl ve vývoji kuřat. Rozdílná (pro mne) jen cena a vzdálenost prodejce. Děkuji.
dommos
napsal(a):
https://www.mifuma.cz/chovatel/eshop/8-1-MIFUMA-Drubez.
Děkuji.
Ahoj, jsem tu nova a tak se predstavim. Bydlim v Holandsku (proto pisu bez hacku a carek. Nevim, zda se to da na ipadu nastvit) a prave jsem si poridila sva prvni ctyri kuratka zdrobnelych wyandotek. Jsou jim prave tri tydny. Jsou desne aktivni a porad papkaji a rostou. Krmim je bio krmnou smesi pro kurata. Je to mix granuli a zrni. Davam jim take nejake to zelene krmeni a rozdrcene skorapky. Ale proc to pisu. Protoze chci vice slepicek, tak jsem se zacala poohlizet i po nejakem zajimavem plemenu. Me favoritky jsou arakauny a maransky. No protoze uz mam zdrobnele wyandotky, zacala jsem hledat zdrobnele varinty techto plemen. No je to jako hledat jehlu v kupce sena. V obou pripadech se mi tu podarilo najit jedineho chovatele. Nicmene se zadarilo a zdrobnele maransky mi chovatel zitra vlozi do lihne. Takze za par tydnu mam malicke doma. Co se tyce zdrobnele arakauny, tam pan chovatel prodava jen kusy vyrazene z chovu. Nakonec me ukecal a ja si v nedeli jedu pro dve 10 mesicni slepicky asi mesic se snasce. Bude to zajimave. Jeste mesic bydlime v radovce jen se stresni terasou za mesic se stehujeme do baracku se zahradkou.Nastesti uz mam kurnicek koupeny a tak ho docasne postavim na stresni terase s vybehem asi 3m2. Mesic to ty dve arakauny budou muset vydrzet. Jinak kuratka mam v obri kleci na kraliky v pokoji pod tepelnou deskou. Nicmene premyslim, jak to udelat s krmivem. Muzu tem arakaunam dat tu smesku pro kurata? Slozeni je upne identicke jak se smeskou pro nosnice. Rozdil je pouze v obsahu bilkovin. Ta pro kuratka obsahuje o 1,5% bilkovin vice. Je to problem? Za mesic budou vsechny slepicky v jednom kurnicku a tak stejne budou muset mit jedno krmeni. Dik za rady.
Janka86
napsal(a):
Nikdo neodpovi?
A na co chcete odpovědět? Otázka končí otazníkem a ten tam je jen jeden. Odpověď: Můžete (ale).
Kompletní směsi se liší nejenom v procentu bílkovin (ale i zde je rozdíl určitě více než 1,5%, spíše u kuřat 19-21% a nosnice 15-16%), ale i v množství vlákniny, poměru Ca/P...
Jedny kuřata 3 týdny, další se možná za 3 týdny vylíhnou, tedy rozdíl min.1,5 měsíce. Už tady bude problém to dát dohromady a k tomu dospělé slepice ? Do 3m2 ? To dobře nedopadne. Každá věková kategorie má své nároky na potravu, teplotu...
Možná spíše počkejte, přestěhujte se, něco nastudujte a pak uvidíte.
rate
napsal(a):
A na co chcete odpovědět? Otázka končí otazníkem a ten tam je jen jeden. Odpověď: Můžete (ale).
Kompletní směsi se liší nejenom v procentu bílkovin (ale i zde je rozdíl určitě více než 1,5%, spíše u kuřat 19-21% a nosnice 15-16%), ale i v množství vlákniny, poměru Ca/P...
Jedny kuřata 3 týdny, další se možná za 3 týdny vylíhnou, tedy rozdíl min.1,5 měsíce. Už tady bude problém to dát dohromady a k tomu dospělé slepice ? Do 3m2 ? To dobře nedopadne. Každá věková kategorie má své nároky na potravu, teplotu...
Možná spíše počkejte, přestěhujte se, něco nastudujte a pak uvidíte.
Prikladam slozeni smesky pro kurata. Je doporucena od narozeni az po zacatek snasky.
Granule (Eko psenice, Eko soja, Eko kukurice, Eko slunecnice, Eko jahly, Eko lupinen, Eko hrach, Eko Vojteska, Eko sesam, calciumcarbonaat, natrium-chloride), Eko drcena kukurice, Eko psenice, Eko lnene seminko, lastury, Eko Sekany oves, Eko jahly, Eko sojovy olej.
Analyticke slozeni:
Bilkoviny15,7%, tuky 4,0%, vlaknina 4,5%, popel 7,5%, Calcium 9,7g, Fosfor 4,1g, Natrium 0,68 g, Lysine 6,9 g, Methionine 2,4g.
Nutritionele toevoegingsmiddelen
E672 Vitamine A 16.500 IE, Vitamine D3 2.500 IE, Vitamine E 64mg, biotin 78mcg. | E4-Med (koper(II)sulfaat pentahydraat) 7,5mg, E6-Zinek(zinkoxide) 40mg, E8-Selen (natriumseleniet) 0,15mg.
Smeska pro nosnice:
Slozeni stejne.
Analytische bestanddelen
Bilkoviny 14,3 %, tuky 5,7%, vlaknina 4,8%, popel 12,3%, Calcium 30,9g, Fosfor 3,5g, Natrium 0,42 g, Lysine 4,1 g, Methionine 2,0g.
Nutritionele toevoegingsmiddelen
E672 Vitamine A 8.712 IE, Vitamine D3 1.320 IE, Vitamine E 22mg, biotine (vitamine H) 40mcg. | E2-Jodium (calciumjodaat) 0,8mg, E4-Med (koper(II)sulfaat pentahydraat) 3,8mg, E5-Mangaan (mangaan(II)oxide) 21mg, E6-Zink (zinkoxide) 21mg, E8-Selenium (natriumseleniet) 0,1mg.
Prelozeno z holandstiny...
Tak jo, lisi se to v analytickem slozeni... ty 3m2 budou pouze v noci plus maji jeste kurnicek. Pres den je pustim volne na zahradu...
Dobře, pokud chcete být EKO... vaše volba. Složení je samozřejmě dobré a pestré, podle mne málo bílkovin pro kategorii 0-6 týdnů (dalo by se dohnat strouhaným tvarohem, či nasekaným vařeným vajíčkem). Problém je teplota (malá kuřata potřebují teplotu okolo 30°C postupně po týdnu snižovanou o cca.3°C. Hlavním problémem bude dát dohromady jedince různého stáří (malá kuřata, kuřice a nosnice), obávám se, že o ta nejmladší přijdete a ty 6-ti týdenní budou šikanována.
Tak ja mam akrualne kuratka pod vyhRevnou deskou, takze zimou netrpi. Spis naopak. Pokoj je na jih a pres den je tam min 20 stupnu a ty kuratka pod tou deskou moc lezet nechteji. Pres den pobihaji po kleci a furt hrabou a hledaji moucne cervy, ktere jim tam sypu, any se meli cim zabavit a v noci casto spi vedle desky v klubicku a jen, kdyz je nad ranem chladneji se prestehuji pod desku...zkousela jsem je pod tu desku dat nasilim, ale oni zas vylezli. Takze jim asi zima neni...
Kuratka a dospele zdrobnele arakauny az do stehovani budou zvlast. Az prijdou za mesic nove kuratka, tak ty soucasna budou uz dost velka, aby mohla byt bez tepelne desky, kterou pouziji pro malicke. Kurata a ty dve slepice pujdou dohromady v 10 tydnech. To uz by ty wyandotky zdrobnele mohli byt dost velke, ne? Podle wikipedie je zdrobnela arakauna skoro polovicni nez zdrobnela wyandotka...no uvidime, jak pro pujde. Pokud ne, budu je musetoddelit...