Sloučení kuřátek k jedné kvočně

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.4.2016 10:01
vendy108

XXX.XXX.233.112

Máte někdo zkušenost, jak bezpečně sloučit kuřata k jedné kvočně, když má každá /ze dvou/ 4 a 6 kuřat. Mám obavu, že by cizí kuřata jedna matička nepřijmula a uklovala. Nebo je to blbost. Dík za zkušenost nebo radu.

3.4.2016 10:55
rapotacka11

XXX.XXX.32.107

Vyzkouším to a ozvu se.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.4.2016 11:19
Uživatel s deaktivovaným účtem

vendy108 napsal(a):
Máte někdo zkušenost, jak bezpečně sloučit kuřata k jedné kvočně, když má každá /ze dvou/ 4 a 6 kuřat. Mám obavu, že by cizí kuřata jedna matička nepřijmula a uklovala. Nebo je to blbost. Dík za zkušenost nebo radu.

Jak jsou stará ta kuřata? pokud víc než den dva, tak žádný bezpečný způsob neexistuje.

3.4.2016 11:30
LINKA

XXX.XXX.157.53

Ahoj,

můžu se zeptat, proč chcete kuřátka jedné kvočně sebrat a druhé naopak přidat?

Někdo by dal nevím co za to, kdyby měl alespoň jednu kvočnu. Vy máte dokonce dvě.
Sama si je vyseděla, tak si je zaslouží.

Jinak podstrčit kuřátka určitě jde, zvláště, jestliže jsou stejně stará s vlastními kuřátky té kvočny.A jestliže to opravdu chcete udělat, udělejte to co nejdřív. (Do týdne po vykubání).Zkuste to večer, když už se kvočna nemůže zrakem orientovat.Vložte kuřátka pod kvočnu, pokud možno je "zamíchejte" mezi její vlastní kuřátka.Jestliže už někdy kuřátka měla, tak už víte, jak se chová...je to plašan, nebo na sebe nechá sáhnout...atd. Určitě ji sledujte a při náznaku agresivity bych kuřátka odebrala.

Kvočna, které kuřátka vezmete je bude hledat a uvidíte, že vám ji bude líto.

Přeju hezkou neděli a dobré rozhodnutí.Lidka

3.4.2016 12:13
vendy108

XXX.XXX.233.112

Díky za názor a pozitivní pohlazení na duši. Chtěla jsem si jen usnadnit práci, protože mám omezené možnosti prostorové a časové, kvočny a kuřátka mám zvlášť a na "pasení"je přenáším do ohrádky. Také je jednodušší příprava krmení, péče a kochání se, protože je to úžasný pocit a zážitek je pozorovat. Kvočny mám ročně nejméně 4, - araukany, jsou to úžasné matičky a nedošlo mi, jak by mohla odtržená matka být stresovaná, to bych ani nechtěla. Už jsem okolí pro smích, jak si s nimi povídám, reagují na mě, na hlas, vědí, kam nesmí, nikdy jsem žádnou svou kámošku nesnědla, možná to má někdo za trochu zvrácené, ale buď umřou stářím, pokud mají nějaké zdravotní problémy, dám to známým pro psy. Kvočny i půjčuji. S kupovanými kuřaty nemám nejlepší zkušenosti, když mám problémy se svými, vím, že jsem si to zavinila sama a je to moje blbost. Naše rodina a známí jsou jako kuny- bez vajec se neobejdeme, mám "velikonoční vajíčka" - zelené od araukan, bílé od leghorn a vlašek a tmavě hnědé od maransek. Kvočny a matičky jsou nejlepší araukany a maransky a slepičky mám hlavně pro radost. Přeji krásné dny a všem chovatelům pohodu a energii po celý rok.

3.4.2016 14:47
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

Nechte každé své kuřátka, každá si to zaslouží, jelikož poctivě seděly do té doby, než přišel, ten zlom a dočkaly se kuřátek. Kvočně, které by jste kuřata odebrala, tak by byla nevrlá, načepyřená a všude možně by běhala, a kvokavým zvukem, by volala kuřata zpět.
Párkrát jsem měl taky kolem 4 kvočen, které vyseděly kuřata. Samozřejmě je to takové všelijaké, kvůli místa apod. Tak jsem zkusil spojit Wyandotky k sobě, a úplně v pohodě, to stejné u vlašky a Wyandotky, vzorně se staraly, ale ne každá kvočna se snese, takže je nechte radši tak, jak je máte ;) jinak naše slepice taky nejíme, jsou to mazlíčci, jak mě vidí, tak letí přes celou zahradu, jak slyší otevření dveří, tak taky letí z celé zahrady, že bude něco dobrého. Jsou to chytré zvířata, jen je škoda, že si to nemyslí více lidi, a chovají se k nim špatně.
Na sousedy házejte bobek, ať si myslí, co chtějí.
Jinak taky máme několik druhu slepic, je to hezčí takový pestrobarevný dvorek, a to samé i s vejci :) tak ať se daří, a všechno se jen chove, počasí už na to máme.
Chovu zdar! :).

3.4.2016 20:45
iveta š.

XXX.XXX.12.156

Myslím, že takých, ktorí sa rozprávajú so sliepkami a majú ich ako mazlíkov je viac smajlík
aj ja sa s nimi rozprávam aj s kačičkami, mám párik zdrobnených a tiež bežia za mnou, naučili sa na piškoty a keď ich ráno vypustím, za chvíľu sú na terase a čakajú, čo dostanú.Sú to rozumné zvieratká a nedokázala by som ich zabiť, ani im ublížiť.Majú pre seba celú záhradu Nech sa darí.Iveta.

11.4.2016 21:01
vlasta.

XXX.XXX.29.89

Moc krásné příspěvky. Je to tak! Slepice jsou naprosto dokonalé. Nebojte - i já volám ťóti ťóti
pipenky moje sladké - to na kuřátka, na slepice, co mi dávají úžasné vajíčka volám: holky moje milované, pojďte, mám pro vás baštu. Co já si s nimi napovídám, vždyť jsou to opravdu chytrá a báječná zvířata, Chovu zdar!

Přidejte reakci

Přidat smajlík