Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

lajalaja

12.4.2016 10:14
lajalaja

XXX.XXX.98.47

Dobrý den, rada bych se tu od vas znalých nechala poradit. vždycky jsem chtěla chovate par slepiček na vajička. nyní už par let mame zahradu ale jen asi cca 500m2 a uvažují o pořízení třeba tři slepic, které bych chtěla pouštět většinu času na volno. po zahradě. nevadi mi kuřince na trávniku i když mám vícemeně okrasnou zahradu a vzadu bokem užitkovou oplocenou. řešim ted hlavně stravu slepic a rada bych se tedy zeptala
1. máte cca přehled kolik stoji měsičně koupě zrní, nebo směsi s ohledem na to, že pro výběh nemají zas tak velkou plochu. neni to tak, že mě zajíma jen fin.stranka jen chci zhruba vědět zda je lepší kupovat dal vajička od někoho (domaci) nebo raděj svoje.
2. je to vůbec moudre mít slepice na volno pořád, nerada bych za chvíli měla po celé ploše bažinu, ale pořád je mít zavřené take nechci v žadném případě.
3. studovala jsem různe charakteristiky plemen a vybíram mezi velsumkami a sasexkami. Líbi se i české kropenky ale prý jsou dívočejší a rady létají. co z toho doporučite pro absolutního začátečníka.

Jen bych ještě ráda napsala, že jsem tu opravdu procházela nějaké diskuze ale jsou toho mraky a není možné vše projit.
předem moc děkují.

12.4.2016 12:46
jo012810

XXX.XXX.32.78

Vážená potencionální drůbežářsko. Pokud vám jde jen o vajíčka a můžete si je u někoho, kdo chová volně ve výběhu koupit, pak je to pro vás ta nejlepší cesta. Pokud vás zajímá vlastní chov, dokence i líhnutí, pak se klidně rozhodněte pro plemeno, které se vám líbí. Chovatel, který chová drůbež, jako svého koníčka, nepočítá většinou náklady. Jen tak orientačně se dá říci, že spotřeba krmiva na jednu dospělou nostnici se pohybuje kolen 13 dkg. Záleží na plemeni. To čílo je jen orientační...

lajalaja

12.4.2016 12:56
lajalaja

XXX.XXX.98.47

Děkují za odpoved. ano jde mi o vajička, ale take i o potěchu oka. jak jsem říkala, není to pro mě (náklady) tak směrodatné, spíš abych měla představu a abych zhruba věděla kolik a čeho a kde a za kolik (ale to asi i za pochodu). odchovavat bych určitě nechtěla, nebo alespn ne zatím.

12.4.2016 16:10
kastef

XXX.XXX.138.131

Ty velsumky jsou dobrý nápad a tři kusy by se daly dát i do nějaké voliery, i tři slepice puštěné volně dokáží zdemolovat kde co.

Přidejte reakci

Přidat smajlík