Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.4.2016 17:10
brezmon

XXX.XXX.46.69

Dobrý den, prosím Vás o pomoc. Mám čtyři husy a jednoho housera. Dnes se u jedné husy líhnou housátka. Co mám teď dělat jinak? Mám je zavírat v domečku? Housátkům dávat jídlo dovnitř nebo ven? Vůbec nemám zkušenosti. Přečetla jsem si knížku o drůbeži, ale tak podrobně to tam napsané není. Děkuji Vám za všechny informace. Krásný den s pozdravem Monika

28.4.2016 20:03
Pepa_FM

XXX.XXX.18.41

Dobrý večer, Ten dotaz měl být dán před pár dny a ne na poslední chvíli. Nerozumím, zadání je velice strohé, jestliže se dnes líhnou a je tam nějaké vejce, husa by měla sedět tam kde je, proto asi v domečku. Jestli sedí někde v přírodě tak bych ji nechal tam, kde je. Jestli sedí v domečku, tak zavřít a nechat tam pouze husu které patří housata a zbytek nechat venku. (kvůli trusu a kvůli tomu, že plytkou vodu housatům vyšlapou). Nevím taky jak na vysokém hnízdě sedí, je třeba tam udělat náběh nebo náběhy tak, aby housata, která vylezly se bez problému dostaly zpět. Pozor husa může tento náběh ze slámy nebo jiného materiálu odstranit sama, popř. je přidat do svého hnízda a housata se nedostanou zpět. Já to dělám tak, že i když se vylíhnou všechna housata, tak přidám jedno nebo dvě neoplozené vejce, tak, aby se husa s nimi držela na hnízdě ať housata trošku zesílí a husu posypu jemnou krátkou trávou. Když je sucho tak ji navlhčím. Za jeden až dva dny odstraním neoplozené vejce a hnízdo zruším, dám trochu ovesné slámy či sena a husa spí s housaty již na zemi. Pozor, ať toho není moc a housata se do toho nezamotají. Popř. malou plytkou misku na napití a vedle nasypu trošičku šrotu. Hodně úspěchů v odchovu přeje Pepa

Přidejte reakci

Přidat smajlík