Japonské křepelky celoročně venku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.5.2016 08:04

Dobrý den, již druhým rokem chovám japonské křepelky ve voliéře pod balkónkem, kde mají závětrno a když jim vystelu jsou i v největších mrazech čilé. Je možné, že se dá tomto způsobem zocelit toto plemeno podobně jako například kanáři, kteří by před sto lety nevydrželi?

Neregistrovaný uživatel

30.5.2016 08:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.235.162

Co by ti kanáři nevydrželi? A k čemu by to bylo?

30.5.2016 08:56

Dnešní podmínky chovu. Ty křepelky bych chtěl hlavně pro sebe, taky by mě to zajímalo..

30.5.2016 10:56

Jestli se dá snížit minimální teplota chovu, a třeba trochu vrátit k původním vlastnostem těchto křepelek(sezení na vejcích), třeba zpětným křížením s původní divokou.

30.5.2016 11:22
servis62

XXX.XXX.51.230

Dobrý den, u některých linií se dá snížit teplota chovu(většina nosného typu). Ale je nutné si uvědomit že křepelka japonská je drůbež s nejvyšší tělesnou teplotou 41-42°C. Křepelka polní (divoká) je stěhovavý pták nikdy nezůstane v zimě. V Asii i v Evropě přeletí do tepla. Osobně si myslím že křepelka pod bodem mrazu trpí, je to jakoby jste dali ledního medvěda do afriky. V Japonsku se pokoušeli křížit divokou křepelku s domestikovanou křepelkou, ale neůspěšně. Přeji ať se chovu daří.

30.5.2016 14:22
chrysolop

XXX.XXX.235.162

Já mám právě japonské křepelky ve velké voliéře, kde chovám odolnější druhy s možností pobytu ve vnitřní temperované voliéře kde se v zimě teplota pohybuje okolí 0°C
Nemám žádné negativní zkušenosti, naopak jsou křepelky většinu času venku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík