Má někdo zkušenosti s brýlemi

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.7.2016 12:22
jo012810

XXX.XXX.32.78

Pro drůbež proti kanibalizmu? Je možné brýle použít opakoveně a nebo je to "jednorázovka"? Podle obrázku by měl trn projít skrz nosní dírky. Nedojde k nějakému poškození? Předem děkuji za vaše zkušenosti a popis, jak brýle nasazujete, případně, jak je odejmout.

20.7.2016 13:02
Arisko

XXX.XXX.48.43

Raz som to skúšala dať jednému kohútovi a stačilo. Hneď ako sme mu to nasadili zbledol, skoro odpadol asi mu chýbal kyslík. Rýchlo sme mu to dali dole a začal naberať farbu v tvári. Po chvíli už normálne behal.
Takže je to jednorázové. S tým tŕňom sa musí prepichnúť priehradka v nose. Trochu to krváca. Keď to chcete dať dole musíte ten tŕň prestrihnúť. Vytiahnuť to sa už nedá.

20.7.2016 13:36
jo012810

XXX.XXX.32.78

Děkuji za praktický poznatek, z kterého mi vychází, že brýle nejsou dobré řešení. má někdo jiné zkušenosti?

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.7.2016 13:38
Uživatel s deaktivovaným účtem

jo012810 napsal(a):
Děkuji za praktický poznatek, z kterého mi vychází, že brýle nejsou dobré řešení. má někdo jiné zkušenosti?

Nejlepší řešení kanibalismu je:
úprava prostředí a krmení, prostě odstranění vyvolávající příčiny
likvidace kanibalek. v případě nouze třeba i celého hejna.

20.7.2016 13:50
Arisko

XXX.XXX.48.43

Sliepky sa oďobávajú z viacerých príčin. Jednou z nich je nedostatok bielkovín v krmive pridajte napr. mäsokostnú múčku alebo drtené kosti. Tiež to môže byť spôsobené nudou. Skúste sliepky niečím zabaviť. Napr. uviažte na špagát trávu a zaveste ju aby sa sliepky museli naťahovať za potravou.

20.7.2016 13:52
percheron

XXX.XXX.70.94

Pouzivam brile proti kanibalizmu uz asi dva roky. nepouzivam ich preto aby som riesil kanibalizmus zvierat ale preto aby sa mi kohuti ktorych chcem nechat dorast na vystavy medzi sebou nemlatili tym ze vidia hlavne do boku na seba neutocia. brile sa skladaju z dvoch casti cerveny krit a taka "haspra" zapadka. tu cervenu cast mozete pouzit opakovanie ciernu haspru len raz. driml ponuka tieto brile komplet myslim ze 3 Kc samotnu haspricku za 1 Kc...aspon tak som to kupoval takze je to pouzitelne viac krat. nikdy som sa u svojich zvierat nestretol s tym ze by z nozdier krvacali alebo ze by im to sposobovalo dychavie problemy...asi ide o to aj to spravne nasadit a potom je vsetko v poriadku...

20.7.2016 16:50
peter z bratislavy

XXX.XXX.105.144

Môžem len potvrdiť vyššieuvedené. Používam tieto bríle viacero rokov, keď je problém v súžití medzi sliepkami v krdli. Kohútovi ich nedávam, resp. len v obdbobí, keď ich je viac spolu pri dospievaní.

20.7.2016 17:02
linduš

XXX.XXX.79.4

Připojuji se k pánům chovatelům. s brýlemi mám dobré zkušenosti. šlo pouze o lákavá mladá brka u špatně opeřujících kuřat. s brýlemi byl klid, mládež pak bez problémů dopeřila. sklidnili i velmi dominantní starší slípku, co ráda šikanuje všechny okolo.
na pár dní rozhodili i sebedůvěru útočného kohouta, ale opravdu jen než si zvykl.
slípky občas byly chvilku trochu posmutnělé, malinko zmatené, žádná tragédie. za nějakou hodinku už normální.
pravda, kohout měl šok a opravdu i zmodral. myslela jsem, že ho klepne. spíš než dýchací potíže šlo ale o pokoření a útok na jeho osobu

20.7.2016 18:10
jo012810

XXX.XXX.32.78

Všem děkuji za praktické zkušenosti. I když se domnívám, že krmím dostatečně vyváženě, skuřice jsou ve výběhu a snažím se je zabavovat, přesto se ozobávají a nešly by vystavovat. Zkusím na několika jedincích a uvidíme...

20.7.2016 19:41
ovecka

XXX.XXX.203.146

Zkusit na několika jedincích nestačí, musíte nasadit celému hejnu. Stačí jedna bez brýlí a může to být zrovna ta, co ozobává nejvíce. Nasadila jsem je celé skupině ve výběhu a hned byl klid. Mně se ozobávají slepice večer v kurníku, když usednou na hřady a než usnou. Krmení je OK, přes den klid, ale večer po zavření bylo slyšet, jak se škubou. A nikdo neměl pera v ocase. Začalo to při přepeřování v 10 týdnech, kdy byla mladá ocasní pera. Teď už je klid a peří dorůstá. Nasadit první bylo nejhorší, pak už to šlo rychle.
Brýle jsem musela nahoře upravit odstřižením spojky, mám hempšírky a kohoutům by to poškodilo hřeben. Dana.

21.7.2016 05:30
jo012810

XXX.XXX.32.78

Ano, určitě mám na mysli, že je nutné celé hejno. Jinak zkouška pro na několika jedincích je z důvodu naučení se a jak se na to budou slípky "tvářit". Děkuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík