Ne-chovatel

XXX.XXX.6.27
Vy takovou odpověď příjmete jako uspokojivou? To bych to radši snědl sám než prodal.
U pižmovek, podle mne, záleží jak byly krmené a jak vám to dotyčný bude věřit. Já kvůli tomu jak se krmí běžně kačeny žádné kačeny nechci ani pro sebe ani pro druhého. Radši jakýkoli jiný zaručený trávožrout.
Husa, žere zaručeně jen trávu, roste z ní jak z vody, ale určitě bych uvažoval o ceně od 160 kč/kg výš. U pěkně vykrmené svatomartinské i 200 kč/kg. Ošklubání bývá v ceně (zrovna u mne by to byl další problém, nejsem v tom patřičně sběhlý).
Za mne se drůbež nevyplácí na kšeft. Počítejmě 60 husí za rok o hmotnosti 3 kg v kuchynské úpravě za 160 kč/kg. Tedy necelých 29000 kč, na stát a jeho peníze na bordel který činí za naše kašleme. Takové množství již není většinou bez práce a potřebujete i vhodné prostory a tolerantní okolí (jeden majitel restaurace to jeden rok zkusil a další to raději vzdal jak si mu všichni v okolí stěžovali na rámus a smrad a on je zpeněžil mnohem lépe, to mi věřte).