Kachna divoká jako domácí mazlíček

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

pes ušatý

25.8.2016 21:42
pes ušatý

XXX.XXX.17.40

Dobrý den,
chtěla jsem zeptat jestli lze vychovat kachnu divokou jako domácího mazlíčka?

25.8.2016 22:28
lupus4

XXX.XXX.90.19

Jo.

26.8.2016 09:48
massena

XXX.XXX.58.30

Určitě, měla jsem takovou. Koupila jsem si násadu a vylíhla jsem kachňata v líhni, měla 6 sourozenců. Všichni byli přítulní ale ta jedna Kačenka byla jedinečná. Chodila za mnou jak pejsek, přišla na zavolání a poslouchala. Nebyla křídlovaná tak mohla létat a vracela se domů. Stačilo zavolat, Káčo domů. Měla jsem ji 6 let. Vloni se mi ztratila, nevím jestli ji něco slovilo nebo jestli venku uhynula ale obrečela jsem ji, byla to prostě Kača.

27.8.2016 08:24
zbosace

XXX.XXX.6.252

Všetky druhy vrubozobych umelo odchovanych dokážu prilnuť k človeku a brať ho ako príslušníka vlastného druhu. Niekedy to môže robiť až problémy. Napr.ak sa rozhodneme ho znova zaradiť do chovu. Proces tohoto javu- vtiskavanie- si môžete naštudovať v prácach švajčiarskeho zoologa Konráda Lorenza. Mal som takto vychovaneho pižmáka ako chlapec. Len bol problém ho uniesť na ruke keď som sa chcel pochváliť nejakej návšteve. A motal sa všade za mnou. Neskôr som mal zas kacenu a tá sa bála zostať vonku sama. Dokonca s nami v obyvaku pozerala telku. Samozrejme bola v krabici od banánov odkiaľ vystrčila len hlavu. Najviac zábavy sme si však užili s bielou zakrslou kacenkou. Tú som kúpil ako mláďa a prvý týždeň nás privádzala do šialenstva. Ustavične neskutočne hlasno kvákala a chodila. Hľadala svojho pôvodného majiteľa. Až asi po týždni nás prijala za svoju novú rodinu. Rok trvalo dokiaľ sa prestala báť kačera a konečne aj odchovala mladé. Viacsi mmôžete nájsť na.fb. Je tam skupina Duck... Kačice tam prezentujú len ako pets animals.

27.8.2016 11:51
lupus4

XXX.XXX.197.18

Taky jsme tak vychovali pižmáka, jen pak po začlenění do hejna byl šíleně agresivní na všechny
lidi, kam se na něj hrabali psi obranáři
bez vaťáku a dlouhých kalhot to bylo o maxi poškrabání, první bylo po příchodu na zahradu při prvním náletu chytit Webstra a přiklopit ho vaničkou, pak se teprve mohlo krmit a normálně fungovat...no vykoledoval si...troubu

Přidejte reakci

Přidat smajlík