pes ušatý

XXX.XXX.17.40
Dobrý den,
chtěla jsem zeptat jestli lze vychovat kachnu divokou jako domácího mazlíčka?
Určitě, měla jsem takovou. Koupila jsem si násadu a vylíhla jsem kachňata v líhni, měla 6 sourozenců. Všichni byli přítulní ale ta jedna Kačenka byla jedinečná. Chodila za mnou jak pejsek, přišla na zavolání a poslouchala. Nebyla křídlovaná tak mohla létat a vracela se domů. Stačilo zavolat, Káčo domů. Měla jsem ji 6 let. Vloni se mi ztratila, nevím jestli ji něco slovilo nebo jestli venku uhynula ale obrečela jsem ji, byla to prostě Kača.
Všetky druhy vrubozobych umelo odchovanych dokážu prilnuť k človeku a brať ho ako príslušníka vlastného druhu. Niekedy to môže robiť až problémy. Napr.ak sa rozhodneme ho znova zaradiť do chovu. Proces tohoto javu- vtiskavanie- si môžete naštudovať v prácach švajčiarskeho zoologa Konráda Lorenza. Mal som takto vychovaneho pižmáka ako chlapec. Len bol problém ho uniesť na ruke keď som sa chcel pochváliť nejakej návšteve. A motal sa všade za mnou. Neskôr som mal zas kacenu a tá sa bála zostať vonku sama. Dokonca s nami v obyvaku pozerala telku. Samozrejme bola v krabici od banánov odkiaľ vystrčila len hlavu. Najviac zábavy sme si však užili s bielou zakrslou kacenkou. Tú som kúpil ako mláďa a prvý týždeň nás privádzala do šialenstva. Ustavične neskutočne hlasno kvákala a chodila. Hľadala svojho pôvodného majiteľa. Až asi po týždni nás prijala za svoju novú rodinu. Rok trvalo dokiaľ sa prestala báť kačera a konečne aj odchovala mladé. Viacsi mmôžete nájsť na.fb. Je tam skupina Duck... Kačice tam prezentujú len ako pets animals.
Taky jsme tak vychovali pižmáka, jen pak po začlenění do hejna byl šíleně agresivní na všechny
lidi, kam se na něj hrabali psi obranáři
bez vaťáku a dlouhých kalhot to bylo o maxi poškrabání, první bylo po příchodu na zahradu při prvním náletu chytit Webstra a přiklopit ho vaničkou, pak se teprve mohlo krmit a normálně fungovat...no vykoledoval si...troubu