Okuliare proti kanibalizmu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

vlašky

2.9.2016 21:37
vlašky

XXX.XXX.147.218

Dobrý deň, mám oddelených kohútikov "na výkrm" jedná sa o vlašky a holokrčky, kohúti sú rovnako starí a sú oddelení od sliepočiek práve z dôvodu, že začali dospievať a preto maju samostatný výbeh. Tento rok som zaznamenal, že veľa chovateľov ak má takto pokope kohúty, používa okuliare proti kanibalizmu. Kohúti sa len mlátia a silnejšie kusy odstrkujú tie slabšie, chcel by som sa opýtať, je vhodné im tie okuliare nasadiť všetkým? Má to zmysel? Nezvádzajú nejaké súboje ani si neubližujú, majú veľký výbeh a krmivo ad libitum. Zároveň by som sa rád opýtal ako sa tie okuliare nasaádzajú a či je možné im ich neskôr dať aj dole. Na internete som síce videl aj videá ako sú nasádzané, ale príde mi to veľmi bolestivé pre nich ak im tým kolíčkom mám prebíjať nos, dajú sa neskôr také kohúty použiť do chovu a vybrať im okuliare? Ďakujem.

2.9.2016 22:21
Arisko

XXX.XXX.42.192

Okuliare riešia kanibalizmu-odzobávanie peria. Tým sa súboje kohútov nevyriešia.

vlašky

3.9.2016 20:41
vlašky

XXX.XXX.147.218

Ďakujem, nasadil som to zatiaľ dvom najdominantnejším a uvidím čo to urob.

3.9.2016 20:47
percheron

XXX.XXX.239.138

Pouzivam brile proti kanibalizmu uz viac rokov. nakolko potrebujem aby kohuti bez ujmy vydrzali do vystav tak to mi pride ako vhodne riesenie. kedze nevidia dopredu tak na seba neutocia v pohode sa s tym nazeru vycistia si perie pre mna podstatna vec ze vyriesili suboje kohutov. samozrejme musite to nasadit vsetkym lebo casom aj ty slabsi sa stanu silnejsi a budu utocit. ale uz ste si to asi precitali v inom vlakne kde som pisal to iste smajlík

vlašky

4.9.2016 00:57
vlašky

XXX.XXX.147.218

Ďakujem, zajtra sa chystám nasadiť to všetkým, hádam to pomôže, aj keď som musel vystrihnúť v strede dierku kvôli hrebeňom.

Přidejte reakci

Přidat smajlík