Adýsek23414
napsal(a):
Děkuji moc o hedvábničce a kočince jsem již slyšel a známí chovají wyandotky a jako kvočnu by ji rozhodně nedoporučovali
ale i tak děkuji.
To bude asi tým, že lepšie kvokajú zdrobnené wyandotky nie velké. Mne kvokajú a spolahlivo vyvedú mladé každý rok. Takisto aj zdr. hodvábničky.
Já vám doporučuji milflérky, nanesou si vajíčka a sedí, jak přibité! musím jim denně vajíčka sbírat(až na podkladek), jinak bych měla sto kuřat! ale jsou malé, proto nedoporučuji, aby se jim dávala vajíčka velkých slepic nebo kachen, naopak mi vyseděly bažanty i křepelky! mám je ráda, moje srdeční záležitost!
2mazutak
napsal(a):
Zdravim.nebo si vychovejte kříženky výše zmíněných plemen, heterozním efektem se kvokavost ještě posílí, a můžete je využívat více let jen na tento ůčel.
Ano, máte pravdu, mamka chovala kříženky různých velkých plemen a kuřat byl vždy plný dvůr! já chovám vlašky koroptví, za deset let ani jedna nekvokala, ale maransky z deseti jedna-dvě ročně kvokají, jsou velké, obsednou hodně vajec a jsou dobré mámy
adf

XXX.XXX.156.1
Velka orpingtonka, mozete pod nu nasadit 25 az 30 vajec.
Mně letos kvokala lońská hybridka ISA brown a ačkoliv mě všichni odrazovali, tak po týdnu jsem jí podstrčila pár vajíček.Seděla až vyseděla, pak 2 měsíce vodila vzorně a já jen litovala, že jsem jí těch vajíček nedala víc. Bála jsem se, že sleze předčasně a budu mít lítost nad nevylíhnutými kuřátky. Teď mají kuřata už 3 měsíce a jsou velké skoro jako staré slepičky.Akorát nevím přesně, co jsou zač.Jedno je černé a je to myslím kohoutek.Jsou to určitě kříženci, tak sleduji každý den, co se z nich nakonec vyklube.Vajíčka jsem sehnala přes kamarádku.
petboh

XXX.XXX.12.102
Velká orpingtonka 20 kuřat ani jeden uhyn
pak mám kříženky otec orpington a matky plymutky žluté z 5ks - 3 kvokají každý rok i několikrát.