Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.12.2016 20:34
růžena

XXX.XXX.10.171

Dobrý den, máte někdo zkušenost s porážením drůbeže jateční pistolí, takovou tu s tím kovovým trnem, zatím to řešíme "gilotinou", ale přece jen nám dělá zle, než se drůbež uklidní vykrvácením. Raději bychom něco rychlého a hodně humánního. Jde zhruba o 100 ks porážky během 2 měsíců. Děkuji za odpovědi.

4.12.2016 20:46
ladd

XXX.XXX.72.252

Zadejte si zde v sekci diskuse do vyhledávače "pistole" a můžete začít číst.

5.12.2016 13:29
Pupča

XXX.XXX.54.33

Zdravím, myslím, že v tomhle Vám pistole nepomůže, každý tvor, když z něj vyprchává život, tak sebou trhá ať už je zabit jakkoli :(.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.12.2016 15:13
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pupča napsal(a):
Zdravím, myslím, že v tomhle Vám pistole nepomůže, každý tvor, když z něj vyprchává život, tak sebou trhá ať už je zabit jakkoli :(.

Je rozdíl. jestli vidíte svalové záškuby nebo vidíte, že slepice je pořád živá, akorát smrtelně raněná.

porážečka je super věc. zkuste to a pak nikdy nebudete tvrdit, že na způsobu porážky nezáleží.

5.12.2016 15:37
Pupča

XXX.XXX.54.33

Netvrdím, že na tom nezáleží, jen říkám, že si myslím, že sebou každé tělo škube, když jej opouští život...

5.12.2016 16:39
ladd

XXX.XXX.34.53

Zadavatelka píše, že to řeší gilotinou, chápu to tak, že seká hlavu. V tom případě se podle mě jedná o posmrtné křeče, ne vykrvácení následkem podříznutí. Pistole mi tedy přijde zbytečná. Navíc zvíře se jí bude během manipulace při následném vykrvování nekoordinovaně škubat v rukou, takže podříznutí, useknutí hlavy půjde o to hůře. Pokud nechce chytat krev, tak bych sekal hlavy a nic neřešil. Pokud jí jde i o krev, pak tedy pistole a podříznutí.

6.12.2016 08:55
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Zdravím.taky si myslím, že pistole je zbytečná.dříve jsem sekal hlavy, letos jsem si udělal ten vykrvovací trychtýř.má to tu výhodu, že když drůbež podříznete, nemusíte na to koukat, nemlátí sebou, a můžete jít chytat další, a než přijdete s další, tak ta první je již bez života.pod trychtýřem mám pověšenou zednickou fanku a pochytanou krev uvařím bud zpátky slepicím, nebo z ní udělám žrádlo psovi

6.12.2016 09:37
linduš

XXX.XXX.79.4

Mám pistoli. když je doma kat, sekáme sekerou. je to pro mě lehčí, než pak ještě řezat zvíře do krku a odřezávat hlavu. prostě je to hned...
ale když jsem sama, lehko si slípku srazím. velké brojlery jsem brala jen srážečkou, protože se mi podstatně míň mlátili.
pro mě je srážečka super investice.
čistě jen podříznout a nechat vykrvácet, to fakt ne.

14.12.2016 02:25
Pola

XXX.XXX.20.216

Když požíváte pružinovou pistoli, kam smeřujete "náboj"? Používám ji u králíků, tam to mám vyzkoušené. Teď musím zabíjet kačery, Velké kusy bych raději napřed omráčila, máte nějakou zkušenost?
Děkuji. Pola.

14.12.2016 02:30
Pola

XXX.XXX.20.216

Taky bych se chtěla zeptat chovatelů na názor:
Zdá se mi, že při sekání hlav sekerou se drůbež vykrvuje hůř, než při zařezávání. Možná, je to tím, že tam působí šok, který zabrání dobrému vykrvení.
Jakou máte zkušenost?
Děkuji Pola.

14.12.2016 08:49
Pupča

XXX.XXX.54.33

Moc zkušeností zatím nemám, ale zatím pozoruji stejný jev, jako Vy. Také se mi zdá, že se drůbež hůře vykrvuje při useknutí hlavy. My jsme po vyzkoušení obou možností nakonec zvolili zařezávání, přijde nám to lepší. Ale myslím, že to má každý jinak, co člověk, to názor...

lentak

14.12.2016 10:19
lentak

XXX.XXX.70.94

No nevie co je lepsie pre sliepku jedna rana sekerov alebo sislanie nozikom...na jeden tak to urcite nespravite.

14.12.2016 10:56
1978milan

XXX.XXX.174.251

lentak napsal(a):
No nevie co je lepsie pre sliepku jedna rana sekerov alebo sislanie nozikom...na jeden tak to urcite nespravite.

Taky zařezávám. Když máte ostrý nůž a víte jak na to, hlavu téměř oddělite od těla jedním řezem.A za použití vykrvovaciho trychtýře drůbež vykrvácí mnohem lépe, než při useknutí hlavy.

14.12.2016 17:46
Pupča

XXX.XXX.54.33

1978milan napsal(a):
Taky zařezávám. Když máte ostrý nůž a víte jak na to, hlavu téměř oddělite od těla jedním řezem.A za použití vykrvovaciho trychtýře drůbež vykrvácí mnohem lépe, než při useknutí hlavy.

Naprostý souhlas, jak říkáte, chce to dobrý a naostřený nůž a jedno říznutí stačí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík