Husa není pes.
Chcete, aby husa aportovala,
aby před nebezpečím spolehlivě varovala,
zloděje lehce vyčenichala,
a Vás spolehlivě ochraňovala.
Chtěl by jste, aby se kdekoliv nevysrala,
v noci aby nespinkala,
hodné lidi, aby neroztrhala.
Chtěl by jste, aby husa byla jako pes.
Tak si kupte psa.
vlda

XXX.XXX.14.205
Mám pár hus českých. Houser hlídá všechno. Dravce ve vzduchu a vše, co je cizí. Členy rodiny bezpečně pozná. Na jeho křik reaguje ostatní drůbež Nevím, asi pozná jinou intonaci, ale když houser uvidí dravce a křičí, slepice se okamžitě běží schovat. Když pracuji na zahradě, houser s husou vždy přijdou a zdržují se do 3 metrů. Žerou z ruky, ale jen z mé. Když husa sedí, dovolí mi pod sebe sahnout, prosvítit vejce, odebrat housata atd. Houser je opodál. Nic jsem je neučil.
Kukurice12
napsal(a):
Dobry den chtel bych se zeptat jestli jde ochocit husu aby hlidala na jmeno pribehla a aby se nechala ochocit k obrazu memu a jake se hodi plemeno hus a v jakem veku zacit za odpoved dekuji.
Pokud chcete ochočit husu, musíte ji vylíhnout v líhni a pak ji mít doma, jako mazlíčka. Jen tak dojde k tzv. vtištění - bude její druh a bude se snažit vás napodobovat a následovat. K ostatním ptačím kolegům ale bude mít poněkud asociální vztah. Záleží na tom, zda budete ochoten se jí celý život věnovat jako hejnový parťák. Pokud chcete, aby byla na dvorku a byla pták, pak to nezkoušejte, bude tam trpět, nebude mít, ptačí návyky". Dana.
Janae

XXX.XXX.144.24
ovecka
napsal(a):
Pokud chcete ochočit husu, musíte ji vylíhnout v líhni a pak ji mít doma, jako mazlíčka. Jen tak dojde k tzv. vtištění - bude její druh a bude se snažit vás napodobovat a následovat. K ostatním ptačím kolegům ale bude mít poněkud asociální vztah. Záleží na tom, zda budete ochoten se jí celý život věnovat jako hejnový parťák. Pokud chcete, aby byla na dvorku a byla pták, pak to nezkoušejte, bude tam trpět, nebude mít, ptačí návyky". Dana.
Ani ji nemusí líhnout doma. Stačí když si koupí jedno house a bude se mu věnovat. Důležité je pořídit fakt jen jedno.
Do jaké míry to je týrání si musí zakladatelka vyřešit sama.