Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.12.2016 21:35
Kukurice12

XXX.XXX.191.76

Dobry den chtel bych se zeptat jestli jde ochocit husu aby hlidala na jmeno pribehla a aby se nechala ochocit k obrazu memu a jake se hodi plemeno hus a v jakem veku zacit za odpoved dekuji.

6.12.2016 08:15
jirber

XXX.XXX.202.90

Husa není pes.
Chcete, aby husa aportovala,
aby před nebezpečím spolehlivě varovala,
zloděje lehce vyčenichala,
a Vás spolehlivě ochraňovala.
Chtěl by jste, aby se kdekoliv nevysrala,
v noci aby nespinkala,
hodné lidi, aby neroztrhala.
Chtěl by jste, aby husa byla jako pes.
Tak si kupte psa.

vlda

6.12.2016 14:28
vlda

XXX.XXX.14.205

Mám pár hus českých. Houser hlídá všechno. Dravce ve vzduchu a vše, co je cizí. Členy rodiny bezpečně pozná. Na jeho křik reaguje ostatní drůbež Nevím, asi pozná jinou intonaci, ale když houser uvidí dravce a křičí, slepice se okamžitě běží schovat. Když pracuji na zahradě, houser s husou vždy přijdou a zdržují se do 3 metrů. Žerou z ruky, ale jen z mé. Když husa sedí, dovolí mi pod sebe sahnout, prosvítit vejce, odebrat housata atd. Houser je opodál. Nic jsem je neučil.

6.12.2016 14:54
ovecka

XXX.XXX.0.0

Kukurice12 napsal(a):
Dobry den chtel bych se zeptat jestli jde ochocit husu aby hlidala na jmeno pribehla a aby se nechala ochocit k obrazu memu a jake se hodi plemeno hus a v jakem veku zacit za odpoved dekuji.

Pokud chcete ochočit husu, musíte ji vylíhnout v líhni a pak ji mít doma, jako mazlíčka. Jen tak dojde k tzv. vtištění - bude její druh a bude se snažit vás napodobovat a následovat. K ostatním ptačím kolegům ale bude mít poněkud asociální vztah. Záleží na tom, zda budete ochoten se jí celý život věnovat jako hejnový parťák. Pokud chcete, aby byla na dvorku a byla pták, pak to nezkoušejte, bude tam trpět, nebude mít, ptačí návyky". Dana.

Janae

6.12.2016 15:08
Janae

XXX.XXX.144.24

ovecka napsal(a):
Pokud chcete ochočit husu, musíte ji vylíhnout v líhni a pak ji mít doma, jako mazlíčka. Jen tak dojde k tzv. vtištění - bude její druh a bude se snažit vás napodobovat a následovat. K ostatním ptačím kolegům ale bude mít poněkud asociální vztah. Záleží na tom, zda budete ochoten se jí celý život věnovat jako hejnový parťák. Pokud chcete, aby byla na dvorku a byla pták, pak to nezkoušejte, bude tam trpět, nebude mít, ptačí návyky". Dana.

Ani ji nemusí líhnout doma. Stačí když si koupí jedno house a bude se mu věnovat. Důležité je pořídit fakt jen jedno.
Do jaké míry to je týrání si musí zakladatelka vyřešit sama.

6.12.2016 17:29
Kukurice12

XXX.XXX.191.76

Dekuji za ty kladne odpovedi ja jsem si nebil jisty jestli by to aspoň šlo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík